Saknar min mamma

Skall säga er att ibland är de lättare att bo i en liten liten bubbla och bara låsas som om allt är bra.

Som ja skrev för några dagar sedan så har ja levt tätt ihop med min mor hela mitt liv och hon har varit en irriterande mamma ibland med hon är samtidigt den som känner mig bäst och som är som en bästa vän och ja saknar henne, saknar henne hela tiden. Men så ignorerar man de lite, de är väl så vi männsikor funkar, Förnekelse!

De som dock sker är att man gång på gång tvingas ut ur denna bubbla och de va precis va som skedde igår när jag äntligen fick träffa henne, hade inte sett henne sen i Juli men vi pratar i telefon varje dag så de är inte precis som vi tappar kontakten, men de är långt ifrån samma sak och de som sker är att vi mms allt som sker eller att ja lägger upp kort på bloggen och de hjälper, men de är inte ultimat!

Så igår kom hon och vi åt middag, drack vin och pratade om allt mellan himmel och jord och jag fick också chans att visa mina nya saker och va jag gjort i hemmet och de va underbart men de va aldeles för kort tid.

Inte bara utan hon hade med sig present och hon träffar så himla rätt varje gång vilket gör att de svider ännu mer att få se henne så sällan, för bara min mamma kan lyckas med exakt alla presenter till mig, jag är nämligen väldigt kräsen :)

Fick en underbart vacker tröja som ja tittat på flera gånger och ja har ett linne därifrån i samma serie, men denna tröjan är så fin, den är magisk.


Min tröja är svar och inte grå som denna ,den kommer från Style & Butler och är i 100 % Silke :)
Man bara älskar den!!!!!


Fick också dessa underbara skålar från Lexington, 8 st i två sånna här fina askar, de är nästan som en egen present bara askarna :)

Fick två till super fina present från Part Two, men har inte hittat bilder på dem ,så skall ta kort på det och visa senare.
De ena är en liten rosa halsduk med bollar på och de andra en fin, lång skjorta i svart!

Min mamma vet min smak och hon vet mig och jag saknar henne en massa!!! :(

Kramar


Min Micka och min Prinsessa


Fick nyss reda på att min mormor och morfars äldsta och mest underbara hund Micka somnat in. Hon han bli 15,5 år och hon var en magisk hund som kommer va saknad så länge jag lever.
Hon kallades också Prinsessan och de kan ja lova va va ett namn som passade!

Man kan säga att hon inte var som andra hundar utan hon älskade att åka bil och sova i bilen, att gå ut på promenad va inte de bästa hon visste och hon ville sova under täcket och så nära kroppen hon bara kunde komma och där låg hon och sov hela natten lång.

Jag kunde också göra exakt va som helst med henne för hon va de snällast som fanns, hon var ofta modell för mina dockkläder som ja sydde och hon var en stadig gäst i min dockvagn.

När ja kom så var hon alltid så himla glad och slutade aldrig hoppa, gud va jag kommer sakna denna hunden,

Hon har varit sjuk ett tag och sista tiden så har de blivit värre och hon har börjat tyna bort, hon var inte samma hund till utseendet men hon var de till personligheten och att hon fick somna in lycklig hemma gör mig väldigt glad, Men FAN va ja kommer saknar henne.

Du var en älskad hund och du kommer aldrig glömmas!

Micka i 2007 :)

Sötnosen i julas

Julen 2010

jag och min prinsessa

Kommer sakna dig så.

Min fina fina Micka

Kom ihåg att ja älskar dig och när ja kommer ned så skall ja sätta mig i trädgården där du skall bli strödd och tänka på alla de åren vi hade tillsammans

Vila I Frid min fina fina Mickaela

läskig rutschkana


Nu har ja  spelat lite Guitar Hero :) Medel nivå och klarade några låtar, så de va väldigt roligt. Har inte spelat på år och dar och då är så kul när man får ett sug efter det.


PÅ Tv ser vi nu på Sverige-Spanien i bronsfinalen i handboll, just nu står de 11 lika och vi får hoppas att Sverige tar hem segern. Som ni vet så hejar ja inte alltid på mitt egna land. Men i just handboll och is-hockey så önskar ja att vi skall ta hem de. I fotboll är de däremot Portugal och när de kommer till skidor så hejar ja på mitt andra hemland, Norge :)

Har dukat fint hemma i köket också, skall visa er sen när ja fått tända lite ljus!

Men hittade ett annat VÄLDIGT roligt kort och de är taget i 2008 när min morfar körde upp mig och min pojke med ett flyttningslass och på en restaurang på vägen så upptäckte vi en väldigt obehaglig rutschkana ..

Som sagt, ni ser min pojke mellan benen på en stor giraff..

Groteskt!

Fin besök


Idag kommer min mamma och hennes pojke på besök, jag längtar massa! Jag har bott ensam med min mamma sen jag var ett år och att gå från att ha sett henne nästan varje dag i 20 år till att knappt ha sett henne de sista 2 åren är inte de roligaste skall ja tala om för er.


Så det blir tapas ikväll, och när de ringer och säger att de satt sig i bilen, ja då skall ja börja i köket, de tar nämligen ganska lång tid, köttbullarna skall göras och sen småkokas i tomatsås i över en timma och sen är de allt annats om skall fixas, så ja, jag behöver nog lite tid på mig :)

Blev en ganska sen kväll i går ändå, för hade spelat in en film från tv som vi råkade fastna för, men så är de ibland och detta bidrog så klart till en liten sovmorgon, men var ändå upp i hyfsad tid och har hunnit äta frukost och små pyssla en del och nu vet ja faktiskt inte va jag skall göra.

Nu har ja också precis skickat in en beställning på framkallning av 330 kort :) skall bli super kul när de kommer, få satt in dem i ett album som ja kommer och klippa och klistra med i evigheter om ja känner mig själv, men denna gången skall de bli mitt projekt nr 1 :) Så vi får hoppas att de blir bra snart och inte tar allt för lång tid.

Här kommer Dagens Ego bild :)


En riktig Coca-Cola brud, däremot med snus i munnen, Fy Fy Fy Malin, Men bara så ni vet så slutade ja med detta i nov 2008 :)

Natti på er


Nu är de snart kvällen här och vi är helt slut, så de blir nog en tidig kväll på oss skulle ja tro..


Har nu gått igenom 1000 tals med bilder, 8 fulla dvd skivor med kort som vi tagit de sista fyra året och så har vi valt ut ett antal som vi skall ha till ett litet projekt, så de blir nog super bra, fick ned de till 300. Så nu håller jag på att laddar upp dem på¨Fotoknudsen för att skicka in dem för framkallning, skall bli kul när de dimper ned i brevlådan om en vecka eller två.

Southampton förlorade med 1-2 så de va otroligt synd, men de kom väl inte som en jätte stor chock, de får ha bättre lycka till nästa gång :)

Tänkte passa på att lägga ut lite av de gamla korten som vi hittat fram..

En snowracer som bara är sjukt sjukt snygg och som ja råkade hitta hemma i min säng en dag uppe i Hemsedal, nu ligger den i källaren och de är nog dags att ja och min pojke tar ut den på ett åk, kanske i morgon :)

Min tatuering som ja tog sommaren 2007 :) Älskar min lilla ödla som är bosatt på min högra fot.. skall nog snart in igen och fylla i förgen, den börjar blir lite gråhårig :)

Mera kort kommer i morgon, Kan inte visa alla på en och samma dag heller, Hihi!

Kramar och sov så gott!!

Lördag :)


Igår så blev de tjejsnak tills långt in på natten, helt underbart.. gotta love it :)

Idag har vi också haft en toppen toppen dag.. vaknade av att klockan ringde halv 10, gjorde oss klara och åt en lätt frukost, varför? Jo för att idag är de lördag och lördag är simdag..

Vi begav oss till simhallen med vår badmössa och idag var vi också tillräckligt rutinerade att med oss varsitt hänglås, man lär sig lite för varje gång.
Jag klarade 48 längder vilket motsvarar 1,2 kilometer, så är väldigt nöjd med min insatts och va skönt sliten när vi kom hem, innan detta så lekte vi så klart lite i vattnet också, spelade lite vattenvolleyboll, klarade 100 passningar :)

Väl hemma blev de tacos, anledningen till detta var att de igår inte blev tid för middag så våran fredagsmiddag flyttades till idag, och de smakade ljuvligt gott, precis som vanligt.
Vi kröp ned i soffan med täcke och kudde och såg på Ice Age 3 och var bara sekunder från att somna skall ja lova, de var så otroligt avslappnande och vi var som sagt helt slut efter träningen.

Tog efter detta en tur upp på vinden och damsög och sorterade lite bland allt rot där uppe, fick gjort de mesta förra helgen men va en del kvar, så vi fick lite ordning där och då känns lördagen toppen, tränat, ätit gott, städat och bara haft de super bra :)

Nu sitter ja i soffan och skriver i halvtid, de är nämligen Southampon-Manchester United idag och min pojkvän är helt galen för Southampton lyckades göra mål precis innan första halvleken var klar, så nu får vi hålla tummarna att de lyckas behålla ledningen :)

Återkommer senare..

Fredag...


Idag har de gått i ett, först var de jobb jobb, jobb, precis så som de skall vara på en fredag och idag fick ja jobba hemma och de är inte varje dag man kan ha de så här mysigt när man jobbar..



Blir så glad när ja ser detta.. hihi

Annars så har ja plockat i ordning lite hemma och slagit in julklapp och födelsedagspresent till min mor, hoppas hon blir glad när hon får de, spännande...

Nu sitter ja här i soffa och väntar på underbara Lene som skall komma och dricka vin med mig, har dukat upp med lite godsaker så som chips och dipp, vindruvor, fox och stratos och när hon kommer så skall vi smyga ned i vår "vinkällare" och hämta något gott och dricka.. :)


Lägg märke till den överfulla drinkvagnen i bakgrunden :)

Vi hörs senare i kväll eller i morgon efter min lilla simtur

Kramar

Natti allihopa


Nu är de snart natten, i morgon är de nya tag på jobbet, säkert massa massa att göra, men man skall inte klaga på det, dagarna går otroligt segt när de är lite att göra och att ha många bollar i luften är de som är roligt :)

Har fått gjort en del sysslor som ja skrev tidigare, inte mycket mer än de hände, vi var och handla middag och ja slank inom HM och köpte en sport BH som passade, har en som är för liten och en som är för stor och nu också en som passar.. blev också en ny tröja, en lång armad tröja, inte i sånt där bra material som gör att man glider långt tyvärr, men ändå långa armar så att ja håller mig lite varm, blir nog bra. Man måste ha bra kläder när man tränar så mycket.

I helgen blir de också att simma igen, de funkade bra för mitt huvudet, och de är de viktiga, bra start på en lördag också har vi kommit fram till :) se om ja orkar 1,5 kilometer denna gången, ni skall få se, snart simmar ja väl ett maraton.. :)

Med lagade middag och har nu sorterat lite bilder som ligger brända på dvd skivor för att de skall skickas in på framkallning, de tar bara en evighet att gå igenom alla, Jag är ganska bra på att ta många kort skall ja lova er.

Nu skall vi se klart en Bond film som vi satte på tidigare idag och efter de blir de att hoppa rätt i sängen..
I morgon skall ja dricka vin med en väninna och de ser ja väldigt mycket framemot, få slappna av ordentligt och veta att de är två dagar med vila framför mig!

Vi hörs i morgon.. Kramar från mig ;)

Världens sötaste lilla råtta


Måste bara visa en bild som ja och min pojke tog när vi var i en Zoo butik för inte så längesen.
jag vill ha ett djur, mer än något annat, ja älskar djur och min dröm är en liten liten hund.. Jag har inte glömt att ja har två underbara dvärgpapegojor som numera bor hos min mormor och morfar, men tyvärr så låter de så mycket att de är nästan omöjligt att ha dem i en lägenhet och sen vi fick Madame så har Pim Pim blivir mer och mer fäst vid henne och mindre vid människor, men de va de eller ha en deprimerad fågel.. :(

Men tillbaka till Zoo butiken.. vi såg så himla många gnagare och de sov på så knasiga sätt och denna råttan här, de är en av mina favoriter :)


Ha en fortsatt fin dag :)

Kramar

:) Hej på er :)


Fick så klart inte tagit kort igår, får göra ett nytt försök någon annan dag :)


Idag har ja varit hemma, låg och drog mig länge i sängen vilket var helt underbart och efter detta så blev de frukost framför tv.. underbara Tv :) Såg She´s The Man, en komedi om en tjej som klär ut sig till kille för att få spela fotboll, är en väldigt underhållande film och passade perfekt denna morgonen, har sett den innan, men filmer kan ses om och om igen :)

Hunnit tvätta 2 maskiner också och städat köket samt håller på att byta lakan i sängen och planera mat för när mamma och hennes pojke kommer på besök.. Längtar!! :)
Hon skall ha med min Snowboard också, så får nog ta med den till pappa i påsk och åka lite.. åker väldigt lite skidor och sånt nu för tiden, men detta är något som ja kan ta med och leka med lite, kan nämligen inte åka så de blir de så mycket roligare..

Volleybollen går bra, vi spelar otroligt nu, så får hoppa de håller i sig, vi har seriekamp på onsdag och efter de så är de bara två seriekamper kvar och en ranking turnering, kommer vi 1 i serien så går vi automatiskt upp till div 2 och kommer vi 2 och 3 tror ja så kvalar vi och de hade ju varit kul för att få mer matcher, men hade också varit super att bara gå upp med en gång..
Vi ligger nu på 2 plats i serien av 18 lag med bara 4 poäng under ledaren och förmodligen så får vi lika många poäng i gruppen och sista rankingen vann dom se, så de är väldigt viktigt att se till att ta 1 plats i sista tuneringen och hoppas att de gör dåligt ifrån sig.. förra året va vi 1 poäng från att få kvala till div 2 så vi har kommit långt på ett år :)

Men nu har ja precis kommit ur duschen och skall göra mig klar tills de att min pojke kommer hem.. då blir de middag och så får ja se va vi skall hitta på.. :)

Kramar

Mitten på veckan

Idag har de varit en galen dag, vaknade av att ja inte mådde bra, så bestämde mig för att åka till jobbet och hämta datorn för att jobba hemfrån om min chef godkände detta, vilket han till min glädje gjorde.
Däremot så blev de till så att ja blev strandad på Oslo S av olika anledningar .. och då kom min prins till räddning, han hämtade mig, körde mig till jobbet och sen hem, helt underbart tacksam är ja för den magiska sambo som ja har... Detta hjälpte mig massa idag och jag hoppas att han vet hur tacksam ja är..

Har varit massa att göra idag, men har jobbat bra och är stolt över mig själv, har varit lite lättare att ta bättre pause när man är hemma också, då kan man ligga i 5 min istället för att ta en kaffepause som oftas slutas framför datorn ändå :)

Skall se om ja får lagt ut lite bilder idag också, hoppas ja inte glömmer.. hihi

Kramar

Tiden går så himla fort ..


Har inte fått satt upp lampan, den va inte de lättaste och min pojke valde att åka och spela fotboll istället för att be om hjälp och få upp den.. tycker de va ganska elakt gjort, men men :)

Han kommer hema om inte alltför länge och då skall han allt laga middag till mig har han sagt och de längtar ja till, sitter nu i soffan och försöker bestämma mig va jag skall hitta på, är ganska rastlös och de som sker då är att ja blir stressad för att ja inte hinner göra mer och de irriterar mig :(

Har också pratat med min kära mormor som lovat att hon skall försöka snickra lite möbler till mig, de är inte fy skam skall ja säga er, att ha en mormor som ringer upp dig och säger;

-ville inte du ha en sådan hatthylla och en sådan bänk Malin?
-jo, verkligen, men de får va nästa projekt.
-Men ja går ju på snickarkurs, ja kan nog fixa de om du ger mig måtten
-TACK

Ibland har ja väldigt ur :)

Nu är de lite Everwood och snart pyssel...
Kramar

Klockan går


Klockan går och ja har vilat mig och damsugit hela hallen och trappuppgången samt tvättat den :)
Skulle sätta upp lampan också bara för att se att de behövs en raketforskare för att lyckas med de, så får se om min pojke lyckas eller någon av våra grannar :) De är ialle fall rent så att den kan hängas upp när vi väl vet hur man gör det!


Däremot så var ja dum nog att fortsätta kolla lampor och hitta då en som påminner om den ja tänkte köpa idag, bara att denna var sååå mycket finare och så klart då dyrare! Den finns i Sverige och ja har nog bestämt mig för att sparar till den istället, den är lite mer sån som ja vill ha, så nu mina damer och herrar skall ja sluta googla lampor ett tag framöver

Men här kommer bild på min nya älsklingslampa


Är den inte fin så säg??

Denna skall ja ha i vardagsrummet och vi har lite sån gammaldags stil där, skall nog se till att ta lite kort och visa va ja menar :)

hörs sen..

kramar

Nya tag


Igår blev de en slitsam dag, vilket varje måndag är egentligen. Däremot så är ja helt död idag, har riktigt ont i huvudet, så alla de planer ja hade för idag blir nog liggande på vänt, har tagit tablett nu, så hoppas de börjar värka snart och kommer nog ta till min medicin Coca-Cola, då ja brukar ha för ont för att fixa lunch sen, så blir de istället för :) haha!

Igår så fick ja köpt min lampa och den är så himla fin, tänkte beställa den på internet, men blev 100 i frakt plus att man inte får byta eftersom de är en rea vara, så ringde närmsta butik och de hade den på lagret, så åkte dig efter jobb för att titta på den och den va exakt lika fin som ja tänkt mig, så nu ligger den här i en låda och väntar på att bli uppsatt och de är ett av dagens projekt :) Däremot så kan ja inte hänga upp den fören ja städat gången där ute, alla har små regler när de köper nytt-. Vissa måste spara pengar först andra  slänga ett par skor för varje nytt par, osv osv, min regel är att inte plocka upp den nya saken fören de är städat, tex ett klädesplagg, då skall garderoben sorteras och vikas fint först, något i badrummet, ja då skall de städas, köket, samma visa och nu en lampa, ja då skall hallen städas vilket innebär damsuga, tvätta golvet och trappan samt hänga ytterkläderna fint.

MEN, när ja var inne i lampbutiken så hittade ja en till lampa, (så klart) som ja tror blir fin i vardagsrummet och även den va på rea, fanns en kvar så kan ju vara slut sen, men ja och min pojke skall ta oss dit och se på den ialle fall, så hoppas hoppas :)

Har varit lite duktig idag och satt på en tvätt och en diskmaskin, Duktiga malin :)

lägger ut kor på min vackra hallampa sen :)

Kramar

V.4

Man skulle kunna tror att ja sitter långt långt upp i himlen, för de är så otroligt dimmigt ute att enda sättet för mig att inte bli deprimerad är att föreställa sig att de är moln och att ja nästan flyger :) Fantasi är ett måste min vänner!!!!

Denna veckan är de träningskamp, En lillebror som fyller år samt fin besök av min mamma på agendan, så jag ser fram emot V 4, speciellt med tanke på att ja skall få ursnygga lexington skålar av min mamma :)

Idag däremot så skall vårt hem invaders av hormonsfulla FIFA spelalande killar och jag vet inte hur detta skall gå? Kommer lägenheten stå kvar när de har gått hem, kommer de ha slått sönder allt som är där, kanske de börjar bråka, kanske vi blir vräkta, ja en massa kan ske, och vem har skulden till detta? Jo FIFA till Xbox, ett av de dumamste påhitt genom tiderna. Hihi!! Nej, men som sagt, de blir besök idag, och som ni förstår är de inte mig de skall hälsa på, så de blir väl att ja gömmer mig i köket och pysslar lite :) och så länge de inte blir varje måndag så är de varmt välkommna!!

Om ni också går in på  Blogg.se  och tittar till vänster så ser ni Fotoprojekt : 52 Weeks, detta är något ni borde ta en titt på, en viss Evelina har nämligen en otroligt fin blogg med massa vackra bilder och hon och 2 andra har startat ett fotoprojekt som nu uppmärksamats på blogg.se, Jippia :)

PS: Får ha min lampa i hallen, så nu skall ja lampshoppa :) Hihi


Veckan går mot sitt slut


Nu sitter ja här i soffan och tror de eller ej, men ännu en vecka har gått förbi :)

Idag så har ja faktiskt varit väldigt duktig måste ja säga, tog en timma i badrummet i förmiddags och fick de rent och fint och fick slängt massa saker som inte skulle vara där!
Efter detta så blev ja galen på lampor och la ned ganska mycket tid och energi på att försöka hitta bra lampor och att se vart de skulle kunna va och kolla om man hade råd med dem, vilket är ett stort måste :)

Jan och Feb är inte jätte roliga när de kommer till räkningar och vi har ju valt att ta en semester mitt uppe i allt detta typsikt oss :) och sen så måste man ju ta ett beslut om man vill få de fint hemma som de är nu eller om man vill spara pengarna och göra de lite större byggprojekten som vi har pågång? De skall inte vara lätt att bestämma sig så de bästa är väl en slags balans, sparar 50 % av de man kan spara och lägg 50 % på att ha de bra under tiden och få de fint hemma, eller va tror ni om den iden?

Efter mitt lampjagande så tog ja en tur upp på vinden och städade som en idiot, ja sorterade, ja slängde, ja packade i lådor, ja gjorde de så sjukt fint där uppe att ja är riktigt riktigt stolt över mig själv, STOLT!!

Sen gick ja tillbaka lite till lamporna, skickade de till mamma, så får se va hon tycker om dem :)

Här kommer bilder på mig i fredags, hade på mig en sjukt söt paljett bolera som är fron Saint Tropez som ja fått av min mor :)



Min vanliga otur


Hade turen att hitta ett gammalt reklamblad i dag när ja städade från en lampbutik, kollade igenom den och hittade faktiskt lampor som ja ville ha (vi har bott i vår lägenhet i 16 månader och den enda lampa vi köpt är en taklampa till sovrummet, överallt annars så har vi gamla lampor som va där när vi flyttade in eller inga alls)

Gick in på hemsidan och då visade de sig att de hade 50 % rabatt på nästan alla lampor jan ut, och hittade min, fanns någon kvar, men registrerade inte hur många och så tittade ja vidare och hittade andra lampor som var intressanta.

När ja tänkte beställa den så var den så klart slut, min vanliga otur :( De va en hisslampa och eftersom vi har soffan framför tv och lampan måste hänga i vägen så finns de gränser på vad man kan ha för några varianter och en som man kunde höja och sänka var ju toppen!!

Hittade också en lampa till badrummet som ja är sugen på att köpa, den som är mest intressant är den med tre armar..


Men de skall inte vara lätt märker ja :(

Och denna lampa här, den vill ja verkligen verkligen ha, frågan är bara var jag skall ha den???

Grattis Pappa


Idag så fyller min far år, så ett stort stort grattis säger ja!

Här har ni mig och pappa i somras i Djurparken i Kristiansand :)
Love you Daddy <3

Dumma dumma El


Igår så blev de pizza, och den va precis lika god som ja kom ihåg den att vara, till detta så fick ja vitlöksdressing och Coca-Cola :)

Vi kunde inte riktigt bestämma oss va vi skulle se på, så de blev en klassiker, Gladiator, och jag måste erkänna att de kan vara en av världens bästa filmer, utan tvekan!

Blev också att ta fram de två små blåbärspajerna som blev över i tisdags ur frysen och sen till en underhållande familje film Nanny McPhee and the big bang så åt vi blåbärspaj med vaniljglass!

Med andra ord, Underbar lördagskväll :)

Idag så vaknade vi vid 9, och låg och drog oss i sängen ett tag, och har precis fått i oss lite frukost, Knäckebröd med brunost för min del, som vanligt :)
Tänkte skriva lite mer sen, skall ha ett uppehåll från datorn och gå och städa lite :)

Och sen så skall vi betala den dumma elräkningen som kom i fredags, måste säga att ja hatat de, speciellt när de kommer så myckte räkningar på en gång och de är precis va de gör varje början på året, förstår inte varför de måste starta nya år på detta sätt. Vi skall dessutom snart ut och resa, så hade behövt de lite extra pengarna som nu måste läggas på dumma dumma utgifter :(

KRAMAR

junk food


Idag så skall ja få pizza och inte vilken pizza som helst utan den bästa som finns här i närheten, den lyxiga parma pizzan från en restaurang som ligger nere i byn. De har otroligt god mat, de är så klart dyrare än en pizzeria, men äter hellre mer sällan och godare än tvärt om.

Detta är min pizza

AL PARMA

Tomatsaus, mozzarella, parmaskinke, ruccola og parmesan

Tomato sauce, mozzarella, parma ham, ruccola and parmesan

 

Så snart kommer min pojke hem och då tar han med sig PIZZA till Malin :)

 

 

 


Lördags morgon


Idag har ja varit duktig!! :)

Men först en kort text om gårdagen!

Jobbade hela dagen, sen var de hem, och tågen var så klart försenade, som vanligt! Slängde i mig tre knäckebröd med brunost och så var de bums på träning, de va en ganska slapp träning och de va synd, hade velat ta ut mig rejält, försökte, men fick de inte till.

Min pojke hämtade mig och så var de hem till tacos och film, de va otroligt god tacos igår och filmen var väl inte den bästa, men en enkel fredagsfilm är alltid ett bra val, var nya rädda willi 4 och hade de inte varit för alla djuren så hade den inte ens varit sevärd.
Pysslade lite på kvällen och somnade inte alltför sent, är alltid så sliten på fredagar, så brukar somna i soffan, men igår så somnade vi i sängen :)

Idag ringde klockan 09.15, upp och hoppa och så gjorde vi oss klara och åt en lätt lunch och sen så packade vi badkläderna! Tog bilden ned till stan och köpte varsin badmössa, ja, man måste ha badmössa inne i simmhallen..

Va där några minuter efter öppning och köpte ett klippkort med 10 gånger, så nu skall vi försöka simma de lördagarna som vi är ledigt!
Min pojke har match idag, så han simmade inte lika lång, blev 500 meter på honom, vilket är 20 längder och ja som var lite besviken över träningen igår simmade 40 längder, så en kilometer har ja allt klarat av, Jippi!

Spelade också lite vatten volleyboll och avslutade de hela med en lång dusch och så bastu.

Sen begav vi oss hem där vi åt en snabb lunch och ett granatäpple till dessert, va inne på youtube för att se hur man åt de på bästa sätt och de funkade super bra!

Min pojke tog därefter bilen till innebandyn och ja har sett på lite Everwood och nu tänker ja tända lite levande ljus så de blir lite varm och skönt här hemma och sen vet ja inte va ja skall hitta på :)

Kramar

Fredage


Det blev en otroligt lugn dag i går, ja hade väldigt ont, så låg ned mesta delen av dagen, men sånt behövs ibland och idag tar man nya tag och i morgon är de helg och då tar man och vilar upp sig ordentligt, eller de är ialle fall mina planer!

Tänkte kanske försöka simma en tur i morgon också, bara de att man måste ha badmössa, tror inte att ja är väldigt fin idet, men va skall man göra? är de reglerna så är de reglerna :)

Igår va de som sagt en vilo dag, låg i soffan och tog de helt med ro och sen på kvällen så lagade vi en av våra favoriträtter och det är följande:

Kokt sparris med massa salt
Mycket stekta persilja blad med salt på
Stekta champinjoner
Stekt fläskfile
Bearneisesås

Till detta är de självklart Coca-Cola som gäller, så de va MUMS skall ja lova :)

Idag är de fredag och fredag är Tacos dag, vilket också innebär Coca-Cola, Man måste älska fredagar!


Solen skiner


Idag är de fint väder ute, borde ta en tur egentligen, men tvivlar på att de kommer ske! Var en väldigt slitsam dag igår så idag skall jag bara ta det lugnt och hittills så har de varit en otroligt slappar dag, en av de mest slappaste på länge!
Vaknade av min pojke väckte mig, han jobbar hemma idag och de var så himla mysigt, slippa vara ensam hela dagen, Efter frukost en kort frukost så gick han tillbaka till jobbet och ja la mig på min plats i soffan och där har ja legat tills nu och nu vet ja inte va jag skall hitta på, men måste upp och gå innan ja får liggsår!

Igår så va vi och handla, och shoppade loss för 450 kr i grönsaksbutiken och de var så underbart att fylla kylen med massa grönsaker och att fylla fruktfatet med frukt, lite bilder på grönsakerna kommer .. :)

Massa goda grönsaker

Och min fina köksbutik


De som köptes var: Potatis, Rödlök, Gullök, Champinjoner, Avokado, Tomater, Gurka, Chili, Vitlök, Vitkål, Sparris, Broccoli, Vårlök, Purjolök, Persilja, Dill, Blad persilja, Vindruvor, Citroner, Litchi Plommon, Bananer, Granatäpplen och Paprika .. också blev de Sweet Chili Sås och oystersås, Mumma!!

Blåbärspaj


Jag lagade ju blåbärspaj i tisdags för att ja skulle ha kvällsmys med min pojke när han kom hem efter sin innebandymatch. Det blev dock väldigt sent så klockan var 22.30 när vi började äta paj med Mövenpick vaniljglass, detta är vad jag kallar lite vardagslyx :)


En paj till min pojke


En paj till mig :)


2 små pajer med vaniljglass, Mums!!


Pelle fyller år


Idag så har vi en person att gratta och de är min kompis Pelle! Super kille som jag tycker väldigt mycket om, vi har roligt ihop och vi funkar också bra ihop med våra respektive vilket gör att vi lätt kan umgås! :)
Jag säger ett stort GRATTIS till Pelle som som sagt är en Super duper kompis!!!



18 jan del 2


Så såg ja på en till Sci fi film under tiden som ja halvsov i soffan, denna var inte heller super bra, men ja gillar ibland enkla barnfilmer när man bara skall slappa och ta de lugnt, så den funkade bra för mig :)

Efter detta så städade ja nästan klart köket, och de blev super fint, så idag så har de blivit gjort lite städning och de ger mig lite lugn och ro i själen! Har också bränt ut en DVD skiva med kort så jag har en backup ifall de skulle ske något med min dator!

Direkt när detta var klart så lagade ja middag till mig och min pojke och de blev kycklingwok med nudlar och grönsaker och hackade jordnötter över, så de var en väldigt god middag, min pojke tyckte nästan den smakade som take away :) Men nu är han på match, så vi får önska honom lycka till och jag vill att han skall komma hem igen!

Jag har städat lite i mitt pysselrum och nu tagit med mig lite pyssel ut i vardagsrummet för att se om ja kan fördriva tiden lite, har också hittat ett recept på smulpaj, så tänkte överraska honom sen med hemma gjord blåbärspaj med vaniljglass till, lite lyx på en tisdag är aldrig fel och jag har ju så super söta små pajformar som måste användas, skall se om ja kan få tagit något fint kort på dem sen och visa er :)

Men som sagt, lite pyssel nu och sen om någon timma eller 2 så blir de pajbak, ibland så måste man älska livet :)

Ger er en liten bild på min mormor och morfars äldsta hund Micka


Wallander - Fotografen


Titel: Wallander - Fotografen

Prod År: 2006

Skådespelare: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace

Handling:En kvinna blir hittat mördad i Ystan, hon har blivit påkörd och sen dumpad i vattnet. Strax innan mordet så har hon varit i kontakt med en känd krigsfotograf och hon har setts lämna hans utsällning med en tavla under armen, en tavla som hon stulit. Misstankarna riktas mot fotografen, men frågan är om de har rätt man i häktet?

Omdöme: En lite för lite spännande film för mig, men den hade sina guldkorn och den var som alla deras filmer väldigt genomtänkt. Men kan inte säga att den gav mig väldigt mycket, utan den funkade att se på, men inte en av de bästa Wallander filmer enligt mig.

Betyg: 3/6


18 jan del 1


Klockan har hunnit bli 13.00 och ja har gjort en del redan, anser min första del av dagen som relativt bra!
Sovmorgon var en självklarhet, de bästa är alltid när min pojke kommer in och säger hej då och packar in mig och de sista ja vill är att han skall åka till jobbet, men sen blir de ännu bättre när han kommer tillbaka, längtar redan :)

Efter detta så satta ja mig i soffan och åt frukost framför en ganska dålig film, men den var en sci fi film från 1988 så man kanske inte kunde förvänta sig mer, den hade sina stunder och dessutom så skall ja inte koncentrera mig massa på tv, så de va bra att den inte var super spännande.

När filmen var klar så vek ja all tvätt, bäddade sängen och städade undan lite i sovrummet, damsög också vardagsrummet och dammade av fönsterbrädan, drinkvagnen och tvbänken, så nu börjar de bli fint och rent hemma också!

Just nu så ligger ja i soffan och smuttar på en Coca-Cola, klockan har hunnit bli 13.00 och än är dagen allt annat än slut...

vi hörs sen

Kramar

V.3


Så var vi en dag in på vecka 3, de är sjukt va fort tiden går!
Igår så gick de i ett, började med jobb och efter de så var de rätt till en läkartid och när ja sen kom hem så var ja trött att ja bara la mig i soffan för att få vilat lite och där låg ja tills de att min pojke kom hem!

Så har inte så mycket att berätta om gårdagen, den va ganska händelsefattig på roliga saker, men fortfarande full av måndagsrutiner! :)

Så vi hörs lite senare och hoppas att tisdagen ger lite mer att skriva om.

Kramar

Seriekamper


Igår så hade vi 2 st seriekamper, dessa skulle spelas i kastellet och vi var som vanligt ute i god tid för att hinna värma upp ordentligt! Vi plockade upp 2 spelare på vägen och begav oss sen ut på vägarna, redan kl 8.30 på morgonen, fasligt tidigt med tanke på att de var en lördag.


När vi kom fram till hallen så hade vi stora problem med att komma in, vi såg den, nätet satt upp och ljusen var tända, däremot så hittade vi ingen upplåst ingång och ute, ja ute var de ju vinter och de är inte alltid lika trevligt att uppleva minuter innan en viktig kamp.
Eftersom ja alltid försöker lätta på stämningen så skulle ja se vem som kunde komma fortast nedför trappan för att kolla efter ingångar på andra sidan huset, detta ledde till en mindre misshandel av mitt ben skall ja lova.

På Isabels sida så var de skottat, men inte på min sida, min enda tanke var ju då massa snö, så jag tog tag i räcket och skulle börja springa sidlängst ned för trappan, och visst va de snö, kanske 2 cm övanför all is som låg och lurade under snötäcket och detta ledde ju då till att ja trillade och mirakalöst nog så slog ja inte i svanskotan eller ryggen och inte heller huvudet vilket va en otrolig tur med tanke på att ja fortfarande sliter efter hjärnskakningen.
Däremot så lyckades ja ändra riktning, så att istället för att glida längs hela trappan ned så fastnade mitt vänstra ben på insidan av stolpen i räcket och mörbultade på så sätt hela insidan av de benet samt utsidan av de högst upp.
Resultatet är ett gigantiskt blåmärke, ca 20*7 cm, PLUS de uppe på utsidan! Kanske inte de smartaste ja gjort, de gjorde så klart ont under kamperna, men då tänker man inte på det, nu däremot när man dessutom är helt slut efter timmar av volleyboll, ja då är de mindre skönt! Skall ta kort på det i morgon och visa, de är nog mitt största blåmärke i alle fall och eftersom ja är så ljus så syns de så himla tydligt också.

Som tur va hittade vi också in till hallen och kunde göra oss klara för match.


Men, men, vi hoppade rätt in i första matchen som var mot UMBI, mitt självförtroende var fortfarande på botten efter träningsmatchen i onsdags vilket ledde till att ja gjorde en del helt onödiga missar, samtidigt som detta skedde så glömde laget också av att spela som ett lag, de va ingen som pratade, vi hade massa servmissar, vi hjälpte inte varandra, vi klappade inte som vi alltid gör och de va exakt lika jobbigt att vara på plan som förra onsdagen. Detta märkte ja gick ut mycket över mig, ja klarade inte att koncentrera mig ens på de lättaste bollarna och ja lyckades inte få tillbaka något gå på banan och de va inte heller någon annan som tog tag i det, så att sitta på bänken kändes som de enda rätta, ja satte mig där efter 2 misslyckade sett som vi förlorade och sen så hejade ja på mitt lag från sidlinjen efter de att ja fått lugna ned mig lite, va nästan att de kom tårar så frustrerad va ja..
Efter att ha hjälpt med att få igång klappningen så tvingade min tränare in mig för att få igång mig och denna gången gick de bättre, alla var mer på gång, vi hjälpte varandra och de räckte tyvärr inte för en vinst denna gången, men vi kämpade och hade vi bara lyckats fånga upp de spelet tidigare så hade vi varit oslagbara.
Lite bilder på denna kampen kommer nu nedan :)

Här har vi vunnit en boll, då möts vi alltid i mitten, ni kanske undrar varför en person är orange och då skall ja förklara för er att det är vår Libro, alltså en person som bara spelar försvar och dagens hjälte där var vår egna tränare Gro, som gjorde en super insats.

Nu är de min tur att serva, gick ganska bra idag faktiskt, missa en del, några ut och en i när tror ja, attans!!

Här är de Vy Ha som slår, ja täcker under block och likaså gör Isabel. Märkte idag att ja var lite mycket under Vy Ha när hon slog, som om de var henne ja skulle fånga och inte bollen :)

Dags för mottag, ni har Gro, Vy Ha, Tina och så mig själv

Jag sitter på bänken tillsammans med Isabel och anledningen att hon sitter där är för att hon spelar mitt och de är spelar bara de tre rotationerna fram, de tre där bak tar libron.

Anna blockar och  Vy Ha och Kathrine är med på att täcka under

Kathrine lägger och hela laget är på språng :)
Jag och Kathrine har en djup diskussion på banan och så har du domarens rumpa i bild..

Jag som slår

Ett till försök

Block av Hanne och Isabel

En Vy Ha ligger och vilar :)

Men här så smashar hon för fullt, med ena benet uppe, så sött!

gillar nätet på denna bilden

så kul, tina "gömmer" sig och Vy Ha gör något roligt med benet :)

Vy Ha slår från kanten

Kathrine räddar en boll som är jobbigt nära när och Anna är med under

Block av Anna och Kathrine


En ny block


Isabel blockar :)


Kathrine lägger


Gro i mottag



Efter detta så tog vi så klart en paus, en inte så positiv paus med tanke på att vi precis förlorat :(


Jag och Isabel


Vy Ha och Tina :)

Match nummer 2 var däremot helt galet bra, vi mötte en lag som vi inte hade tron på att vinna över men vi överraskade stor och tog faktiskt hem segern och de va en super rolig match som ja vill spela om och om igen!
En i laget var 190 cm lång och slog rätt ned, men då kom våra blockar tjejer och de tog allt och när vi slog i deras block så plockade vi allt! De slet också väldigt med våra kanon servar, så att vi van den matchen, de förtjänade vi, men fy fa* va kul de va, ja vill göra det igen!

Så laget i går betstod av så många bra spelare!

Gro = Våran spelande tränare som var libro och som plockade och räddade boll efter boll, är så bra att ha henne på libro, mottagen blir bättre, de skall du veta Gro :)

Kathrine = Våran legger, utan henne vet ja inte hur vi hade fått avslut, hon lägger på allt, bra eller dåliga mottag spelar ingen roll och fick också smashat i går vilket vi måste försöka få till oftare

Anna = Mitt, blockade bättre än hon någonsin gjort och fick också in otroligt många bra servar, vi måste bara få bättre framspel så att Anna kan få slå lite mera :)

Vy Ha = Kant, servade sjukt bra och smasharna kom efter ett tag och då var de hårda och nästan omöjliga att ta, kom på träningarna Vy Ha, de är så roligt när du är där.

Hanne = Våran allt i allo, som kan gå på de mesta och igår va hon kant och dia och en av Hannes stora styrkor är att hon lyckas ta många bollar som folk redan gett upp på, och detta fick hon till även igår, räddade laget många gånger om

Tina =Dia,  När hon får in en super smash så har man inte möjlighet att ta den, den går rätt ned och hon fick till sådana även igår, även killer servar och så de som är en även en styrka som Tina har, plocka omöjliga bollar, malin vill ha tinas handled när hon slår :)

Isabel = Mitt, slår så bra på mitt, får ner bollen rätt i backen, precis som de skall vara och så blockade hon så bra i går och inte nog med de utan täckte ovanligt bra under block och smash.

Så ja vill tacka mina tjejer för en underbar helg :)

Kramar !!!

Årsfest


Hej på er, idag har ja massa att skriva, men börjar med gårdagen som vanligt :)

Igår va de årsfest på min pojkes jobb och de blev en väldigt rolig och underhållande kväll skall ja lova!
Vi blev hämtade hemma hos oss kl 18.15 av en kollega till min man och så blev vi körda in till Oslo eftersom tillställningen var på Ullevål Business Center

Väl där så blev de först serverat fördrink och så var de någon timma med mingel som alltid! Vi blev sen visade till en lokal som var väldigt vackert dukat med en ca 30 bord och vårat var placerat rätt i mitten vilket kändes bra, ja brukar alltid ha otur och hamna så att ja aldrig ser vad som sker på scenen!
Vd för företaget höll ett väldigt underhållande tal med massa liknelser om fotboll, då de var ett av hans största intressen, och detta gillade så klart min pojke!
Vi blev serverade en förrätt direkt efter detta och till denna drack ja Coca-Cola, hade ju matcher idag så hade lovat att vara i bra form. :)

Förätten var följande: Salmalaks, Wasabi-majones, fritert sötpotatis og sesamdressing.

Kvällens första framträdande tog sen plats på scenen, och detta var en dans grupp som varit med i Norsk Talenter och jag skall lova att de visste hur kroppen skulle röras :) De hete Tabanka Crew och de var otroligt bra underhållning, speciellt för någon som mig som älskar dans!
De roliga var att de först kom in tre killar i t-shirt och mjukisbyxor och så kläde de av till bar överkropp och sen var de dansmoves som var en blandning av dansfilm och stripklubb, tjejerna skrek och klappa och killarna tittade bort :) men de kunde dansa och visa många olika typer av dansnummer och ja tyckte de va super bra!

Middag kom inte långt efter detta och även denna var super god och bestod av:
Oksemörbrad, Sautert sjampinjong og rödlök, bakt plommetomat, mandelpotetpuré og rödvinsaus.

Kvällens andra tal, även detta var väldigt bra och de avslutades med att dagens andra framträdande skulle presenteras och detta var inga mindre än A1, och för er som inte kommer ihåg de är så är de ett pojkband från Storbritannien som startade i 1998 och var med mycket när man var liten!
Så detta var väldigt kul, alltid kul när man är så få, vi var väl en 220 personer drygt som stod och hoppade precis framför dem :)








Sen så var de ju så klart dags för dessert, Ostekake med sitrusgelè og bringebärssaus!

Kvällen avslutades sen med liveband, mingel och dans! Vi tog oss dock hem ganska tidigt och fick åka med min pojkes galna kollega och under bilresan hem så undrade nog alla passagerare i bilen om hon verkligen borde få köra ;) Även hon hade match idag, vi duktiga idrottar kvinnor :)

Vi tog också lite kort på hur vi såg ut kvällen till äran och här kommer de:

Jag i min nya päls :)

Visst är den fin?

Min snygga man

Love you

jag tycker INTE de är kallt ute :)

jag i min klänning, hel bilder kommer nedanför

Helbild, och nu kommer den sista ego bilden :)

Hihi!!

Skall lägga ut bilder senare i kväll eller i morgon om matchen idag, fick tagit ganska många ok, men övning ger färdighet :)

Kramar!!!

Helg snart..


Hej på er!


kvällen igår avslutades med att ja tråklade och nålade servietter som håller på att sy, fick väldigt fint rosa och lila tyg av min pappas fru för ett tag sedan och igår tog ja tag i även de projektet!
Men har lite jobb kvar där, så de blir nog att fixa med i helgen och så plockar ja väl fram symaskinen i nästa vecka och syr allt! :)
Såg lite på criminalminds, åt tom lite godis och sen var de att sova!


Idag är de inte en lika bra dag som igår, känner mig fortfarande ganska dålig så är osäker på om de blir någon middag på mig ikväll, skall egentligen på fest, men eftersom ja inte är helt frisk så får ja se om ja kanske måste skippa de! Återkommer med vad som sker sen.

Nu skall ja fortsätta jobba, har en del att göra!


Kramar


Torsdag


Idag har ja haft väldigt ont, men ändå lyckats ha en super bra dag :)
Jag började med sovmorgon, de funkar alltid och så tog ja en lång och god frukost i vardagsrummet, de blev havregrynsgröt, apelsinjuice, knäckebröd med brunost och så te till detta, så de va en bra start på dagen!

Efter att vilat ett tag framför Criminal Minds så städade ja undan lite i vardagsrummet så att ja skulle kunna ta fram dagens pyssel vilket va att laga kläder och att förbereda för att sy lite saker som legat i år och dar.
Jag fick lagat en skjorta som gått sönder i ärmen, 3 tröjor som spruckit under armen, ett par leggings, en kjol som tappat en knapp och så en favoritkjol där dragkedjan gått sönder, de ja gjorde med denna var att ta bort dragkedjan och så dit 2 knappar och knapphål, de  blev ett väldigt lyckat resultat och ja är stolt över mitt arbete :)

Har också gjort hemmagjorda hamburgare och till detta hade vi sallad och klyftpotatis, mysig middag för en mysig torsdag!

Igår va de volleyboll och igår hatade ja volleyboll, ja fick inte till något, ja tänkte för mycket och hade nog ganska dåligt självförtroende innan ja gick in på banan och de blev inte bättre under matchen (träninsmatch) fick en massa tips och försökte nog ta in allt på en och samma gång, för de va vidrigt, de va inte de minsta kul och ja var väldigt ledsen när ja kom hem, hade ångest, tror ingen av mina lagkamrater kommer ha de minsta förtroende för mig nu på lördag när vi skall ha match och de känns hemskt, som tur är så är vi 3 kant så jag kan bli utbytt vid behov. Får bara hoppas att de va en dålig dag i går och att de blir bättre på lördag, de är nämligen 2 viktiga matcher!

Nu sitter ja i soffan och pysslar, min pojke spelar FIFA och vi har också varit nere i vår bod som vi har och fixat med våra viner. Vi har nämligen ganska många flaskor och ja har ju målat vinställen vita så nu ville vi sätta de där de skall vara och inne är de för varmt, på vinden är de för kallt, men i boden va de helt perfekt, 12 grader! Så nu bor de där och väntar på att bli uppdruckna, någon som vill komma på besök? :)


Här har vi 9 flaskor rött :)


Dessa 2 är för rödvinerna


och på denna sidan har  vi vitvinerna

Utöver detta så har kvällen varit lugnt, ja har googlat en del möbelaffärer i jakt på ett köksbord, de är svårt att hitta ett man gillar skall ja lova, de är ju trots allt ett köksbord som man nog kommer ha ett bra tag framöver, de vi har nu är super super super fint, men de är dumt när man skall ha folk på besök, de får inte plats så många runt de
:(

Som ni ser är vi 4 som får plats, men ja kommer ha kvar detta bordet, fråga mig inte var de kommer få plats, men ja gillar de och kommer inte ge bort de i första taget :)

Nu blir de att slappa lite ett tag till, kanske tom ta en chokladbit, är sååå sugen på choklad , hahha!

Vi hörs i morgon!

Kramar

Mina spabehandlingar


Så då har ja fått schema på mina spabehandlingar och ja skall lova er att de låter underbart :)

Dag 1
10:00-11:30 - Ansiktsbehandling
11:45-12:25 - Exotisk fotbehandling
12:40-14:00 - Pedikyr
17:15-17:30 - Vattenmassage
19:10-20:30 - Massage

Dag 2
10:00-10:30 - Ögonbryn och ögonfärgs färgning
10:45-11:05 - En annan typ av vattenmassage
11:15-11:35 - Handmassage
11:45-12:05 - Värmebehandling för nacken
14:30-15:10 - Body wrapping
15:20-16:35 - Manikyr
18:00-19:30 - Massage

Bilderna nedan är inte från de stället ja skall till, men de är ungefär så här som ja tror att de kommer bli, ett spa är ju trots allt ett spa. Men som sagt, Jag LÄNGTAR :)






Onsdag 12.01.2011


Nu är ja äntligen hemma och har fått i mig lille mellanmål, min nya favor, falurågrut med bregott och brunos, de är så himla mumsigt, som godis mellanmål :) stillar sötsuget lite och hungerkänslan!

Idag har jag varit på jobbet och de gick bra, fick gjort en massa, men de är fortfarande slitsamt för huvudet och man blir ju trött, de går ju inte att undvika! :) Dessutom är ja lite småsjuk så de gör väl att man är mindre tålig!

Nu skall ja bara lägga mig i soffan och vila tills de att min pojke kommer hem och sen så skall vi nog laga middag, hoppas de blir något gott, men de får väl va ganska nyttigt också, annars hade de inte varit så svårt att hitta på något :)

Igår så fick ja städat mitt pysselrum, vilket gjorde att ja kunde sitta där inne lite :) Fick limmat 2 armband som gått sönder, ett rött med en ros på som ja fick av min svärmor i födelsedagspresent och ett silver armband från Snö.
Sen var de en ljuslykta som ja fått av min mormor som dekorationen trillat av ifrån så den fick ja också fixat.
Jag Älskar när ja får gjort saker som legat och hopat sig i högar och som ligger och gnager i bakhuvudet på mig.
I morgon skall ja försöka fixa lite med alla kläder som skall lagas, får se om ja orkar, men skall försöka!

De blir mycket skoprat nu märker ja, men ja kan inte låta bli, dessa köpte ja på Rean för ett tag sedan, men bilden är tagen med mobilen så därför ha ja inte lagt upp den innan.
Dessa är i skinn från märket Softwalk och har mjuk och go päls inne i. Jag har väldigt svårt att hitta sådana här höga skor pga att ja har ganska breda vader, så detta var en positiv överraskning för mig.


Har också ett par andra skor som ja köpte i Sverige i höstas
De är från Vagabond och de är helt underbara


Och sista skoparet är ett par klackskor som ja fick julen 2009 av mina släktingar i Norge
De är från Buffalo London


Dagens middag


Jag hade många nyårslöften i år, de har man väl alltid och oftast är de de vanliga, tänka på figuren, träna mer, leva livet som man borde osv osv .. men hade ett lite udda också och de är att ja skall försöka laga en ny middagsrätt i veckan!

Hittills så har de blivit lasagnen ur min pojkes nya kokbok och så gjorde ja ju en "hitta på rätt" när vi hade besök, en carbonarasås av parmaskinka och till detta var de färskpasta och parmaskinkinlindade sparrisar på toppen :)

Idag blev de grekisk spenatpaj med fetaost och de var en ganska annorlunda paj, man skulle göra nästan som vanlig deg och dela den i 10 bitar som sedan skulle vila 1-2 timmar under fuktig handduk och efter detta så skulle de kavlas ut och hälften skulle läggas omlott i botten av en djup ungsform och hälften skulle läggas omlott över själva fyllningen som bestod av lök, purjolök, spenat, fetaost, ägg och vitlök. Men de blev väldigt gott och va ett ganska "nyttigt " alternativ och dessutom har vi massa mat över som kan frysas in.

Så än så länge har ja hållit mitt middags nyårslöfte!

och degen gjordes såklart i min nya köksmaskin :)


ögonbryn


Så har man färgat ögonbrynen, eller de var egentligen igår som ja gjorde de, de blev helt ok, men de blev inte alls lika fint som när min Eline gör de och de gör mig så arg att hon måste bo så himla långt bort, eller att ja bor så himla långt bort, hon är så himla duktigt, ja vill till hennes salong :)

Här kommer en ganska osmaklig bild på oss båda, men vi är glada och vi har väldigt fina ögonbryn :)



Har också lagt över alla kort från min mobil, så kommer säkert få lagt upp några på bloggen snart!


Kramar

Tisdag 11 januari


Så då var man sjuk igen, inte roligt, inte de minsta roligt, men de är en vanlig förkylning och de borde ja ju kunna klara av, de mest irriterade med den är att den kom så himla olägligt. Denna veckan har ja nämligen fullt upp, har ju mitt jobb som ja vill kunna sköta super bra, sen har ja ju volleybollen, dessutom en fin fin fest och så 2 turneringar i helgen som man inte vill missa, så idag så är ja på strikt vila.
Jag sov till 10 och efter de så har ja legat i soffan, fått i mig en talrik havregrynsgröt och 2 knäckebröd med brunost och till detta blev de juice och så klart te, te skall vara bra när man är förkyld. Har också på mig glasögon idag för att undvika ögoninflamation, de är bara de att ja inte ser lika bra med glasögon, så de irriterar mig!

Men skall göra lite småplock här hemma, kanske måla lite dekorationer på mina målade möbler och sen så är de nog bara att ta det med lugnt, äta och dricka och slappna av, låter som en ganska bra dag om de inte vore för att man var sjuk!

Men vi hörs lite senare :)

Kramar

09.01.2011 del 2


Söndagen var en väldigt givande dag måste ja säga :)

Jag fick målat klart nästan precis allt, så nu är pallen helt klar, har tom vilat i 2 dagar och resten är färdigt, de skall bara torka lite extra så att de inte blir märken i dem. Känner mig väldigt stolt över allt jag hunnit med, att äntligen ha tagit tag i något som man hela tiden gått och tänkt på, de är en underbar känsla!

Jag fick också pysslat ihop en liten låda att ha alla skoputsar sakerna i, och ja är väldigt stolt över resultatet

Är en gammal skolåda som ja slagit in i present papper och kanske att den blev lite väl flickig papper men de var de bästa ja hade hemma, de va hårt och jag tyckte att de passade bra och blev lite extra fint med den lilla skylten, En skomakares dröm :)

Jag och min pojke var också väldigt duktiga och gick ut och skottade hela gården och alla trapporna, de va lite fulare väder ute, blåste en del, men de va fortfarande väldigt skönt att få komma ut i luften!
När vi var klara med detta så packade vi ner julsakerna och bar ner dessa i källaren samtidigt som vi satte upp en termometer där också för att kunna hålla koll på temperaturen.
I samma veva gick vi också ned till våran närbutik för att köpa brunost som vi skulle ha till våra våfflor!

Min pojke gick och tränade och jag slappnade av och skypa med min mormor och när min pojke kom hem så var de dags för våfflor och film, Otrolig mysig kväll! :)

Så detta var redovisningen för gårdagen :)

Kramar

V.2


Nu går vi in i veckan 2 och nu tar ja en liten paus efter 2 timma på jobbet!
De går väldigt bra, massa att göra, men roligt och dessutom skiner solen ute :)


Igår så blev de gjort en del mer pyssel, men redogörelsen för gårdagen kommer sen när ja kommer hem, för vill lägga ut lite bilder samtidigt, de blir så mycket mer intressant då!


Så tänkte egenebtligen bara säga!

Välkommen V.2


Kramar

Mitt Volleybollag


Här har ni mina underbara lagkamrater!


Älskar volleyboll :)

09.01.2011 del 1


God morgon :)

Ny dag, sista dagen på veckan och sista dagen av vila och jobbledighet. Men men, sen är de bara fem dagar av jobb och så har vi en ny helg att njuta av, nästa helg blir nog inte så vilosam för mig, volleyboll kommer ta största delen av den, men så är de ju ett medveten val så man får väl egentligen inte klaga! :)

Glömde berätta en sak som ja gjord igår, eller som min pojke gjorde åt mig och de var att hänga upp min nya kalender som ja fick av min svåger i julklapp! Det är en underbar Modesty Blaise kalender och den hänger nu super fint i hallen


Jag bara Älskar Modesty Blaise och Älskar därför denna kalender :)

Idag så vaknade vi vid 10, de går verkligen inte att komma upp tidigare på helgen, de känns så himla konstigt att gå upp när de är mörkt på en helg, så hur mycket ja än försöker så går de inte.
Men hoppade rätt i målarkläderna och så började dagens jobb, jag han med ett vinställ och 3 hyllor innan de var dags för frukosten. Gröt som min pojke gjorde till mig, TACK!!!

Så nu är ja klar med pallen, den är grundad 2 gånger och målad med en gång med den riktiga färgen, de samma gäller 3 hyllor och ett vinställ. Så nu återstår 3 vinställ, en vinlåda, en bricka och den lilla verktygslåde likande saken, men skall ta kort på detta och lägga ut sen. Skall också måla mina små dörrskyltar som skall hängas på handtaget.

Skall också plocka ned julen i jullådorna, just nu ligger de bara i påsar i mitt pysselrum, och skotta ute med min pojke, en fartfylld dag med andra ord och de är precis så som ja vill ha dem :)

Kramar

Vilken arbetar dag del 2


Lördagen började med en lång och behövd sovmorgon, jag får dock alltid ångest när ja sover för länge, för att de känns som om hela dagen försvinner. Så ja gick upp och lät min småsjuka pojke sova vidare.

Placerade mig framför tv i min målarverkstad och satte på dagens serie, Tru Calling.
Någon timmer senare vaknade min bättre hälft och vi bestämde oss för att laga lite lunch, men ja skulle bara avsluta någon, som vanligt, så de dröjde väl en timma till innan vi kunde få något i magen :)

Efter detta så fortsatte ja måla i X antal timmar och nedan ser ni en bild på nya arbetsplats

Som ni ser så målar ja vinställ, en vin låda, en liten snickarlåde sak som ja köpt på loppis, en pall, tre hyllor och en bricka! Allt är nu grundmålat, så nu är de bara den riktiga färgen som skall på :)

Så ja målade ett bra tag och sen så när ja var klar med de så var de dags att slå på stort igen och denna gången var de skoputsare, så hitta fram alla olika skoputsar krämer som ja hade samt impregnerings spray och denna verkstad satte vi upp inne i badrummet. Först så tog min pojke hand om sina skor och sen tog ja mina, så nu mår alla våra vinter och fin skor bra!

Alltid lika skönt när man får gjort saker som man skjutit på i evigheter, så får se va jag kan hitta på för stora planer tills i morgon! Finns nog en massa jag borde gjort för längesedan :)

Efter detta så skrev ja ett blogginlägg och sen så åkte vi ned för att handla lite och panta alla Coca-Cola burkar ;) De blev lite grönsaker till middag och rengöringsartiklar.
Väl hemma så blev de middagslagning på oss båda, dagens rätt var Raclette och de var riktigt gott, älskar raclett!

Till detta så såg vi en film, och dagens film var en billig variant som ja inte kommer ihåg när ja köpt och som vi aldrig sett. Den började tragiskt, men så kom den sig mot slutet till våran glädje, My Best Friend´s Girl.

Så nu sitter ja här igen, klockan har blivit halv 12, men ja hade ändå tänkt måla lite till innan ja hoppar i sängen, men de skall inte bli lika sent som igår för i morgon så skall ja upp tidigt eftersom de är jobb på måndag och ja orkar inte börja veckan trött.

Hoppas eran dag varit bra :)

Kramar

Vilken arbetar dag del 1


Idag har ja haft en del projekt för mig och dessa skall ja berätta om för de som önskar att läsa de, men först så kommer gårdagen :) Märker att jag berättar om gårdagen istället för dagen som gått, så idag blir de fredag och lördags genomgång!

Fredag!

Igår va de en bra dag på jobbet, fick gjort en del, kände mig ganska glad och fick gjort allt klart inför helgen, tom fixat några små saker och de är ju de sakerna ja älskar, allt små pyssel som skall göras.
Efter detta så tog ja tåget till ett shoppingcenter som ligger i närheten och där fick ja inhandlat två termometrar på Clas Ohlsson som vi skall ha på vinden respektive i boden i källaren för att se hur kallt de blir, måste nämligen hitta ett bra ställa att ha våra vinflaskor på och i våran lägenhet är de för varmt.
Fick också köpt två par strumpbyxor till festen (måste ha två ifall ett par går sönder, de är regel nr 1 när man har tunna strumpbyxor) och så hittade ja de viktigaste, och de var så klart ett par ursnygga skor :)

Jag har ganska många skor, att säga något annat hade vart att ljuga, men ibland så passar man på och köper ett par extra ändå och mina svagheter, mina lite onödiga svagheter, de är just finskor, fina lite mer exklusiva klänningar och fin väskor. Anledningen till detta är att ja brukar passa på att köpa modeller och färger som ej lätt går ur modet och min tanke är att bygga upp en liten mer lyxig garderob. Så kalla mig dum, kalla mig slösaktig, men de ger mig mycket glädje och jag VET att allt de jag köper kommer komma till användning och lite av denna inställningen bottnar i att de finns saker som ja fått ärva av min mor, min mormor och de har just varit de lite mer fina saker, de som man lagt ner lite extra pengar på och de som man vårdat och de som givit en lite extra glädje och de är därför ja tror på denna teori :)

Men som sagt, de blev ett par pumps, ett par enkla svarta läder/skinn skor (jag vet inte va skillnaden är) som bara sitter helt perfekt. Då är kanske frågan varför just dessa är så fina, varför man skall ha ett par lite "finare" skor och för mig så handlar de om att de sitter 100 gånger bättre på foten. Man kan se att skon och foten blir som en helhet istället för att de är lite hårda linjer och att skon bara ser dit placerad ut.
Men ja har tagit bilder, så ni får egentligen bara avgöra själva va ni tycker om dem, men ja, ja älskar mina nya skor :)

Så om ni bortser från min inte lika vacker fot och mitt ben så ser ni här mina nya skor, och jag tycker i alle fall att de som sitter som handen i handsken :)

Och ett kort på mina båda skönheter :)

Så som sagt, ja fick köpt mina skor och sen så kom min pojke för att hämta mig och vi begav oss hem och åt lite mellanmål :)
och efter de så hade ja träning, och de va 2 tuffa timmar, men 2 väldigt bra träningstimmar och eftersom ja älskar volleyboll, så älskade ja också träningen igår, men jag var otroligt sliten när ja kom hem, trodde mina ben skulle ge med sig i trappan.

Väl inne i lägenheten så ser ja att min pojke gjort klart middagen, Tacos, som är vår fredagsrätt och den var klar och stod färdigdukad på bordet, så ja kunde bara hoppa in i duschen för att sen gå ut och sätta mig och börja äta med en gång, TACK ÄLSKLING!

Vi såg 2 st Wallander filmer och sen så somnade ja som en stock, så i går, ja igår va en bra dag, en sådan dag som inte kommer ofta, men som man får leva på länge ..

Lördag:


Fortsättning följer

Fredagen

Jag absolut älskar fredagar! :)

Igår så hade ja en otroligt bra dag, vaknade och var snäll mot pojkarna och fixade frukost åt dem, sen la jag mig i 2 timmar för att vila, efter de så låg ja och vilade ett bra tag i soffan och sen så tog ja mig själv i kragen och hämtade alla målar saker.

Och vad menar ja nu med målar saker? Jo, jag har många trämöbler som skall målas hemma, en pall, 4 vinställ och 3 små hyllor. Färg hade ja hemma och skyddspapper och allt sånt, så jag plockade ihop alla saker, va på vinden och i boden och va väldigt nöjd med mig själv när allt var klar!
Så ringde mormor och morfar för att dubbelkolla vilken färg de skulle vara bara för att få reda på att man måste ha grundfärg, JAHA tänkte ja och ringde min pojke som lovade att hämta de på vägen hem, men då fick ja ju vänta ytterligare någon timma!

När pojken kom hem så blev de att skotta en timma och de va otroligt skönt ute, inte alls speciellt kallt, ja skottade trapporna och snöfräs jobbet gav ja ifrån mig, däremot så skottade han balkongen sen till min stora glädje också!

Jag var också en duktig kock igår och lagade en väldigt god middag till oss, en rätt som vi exprementerade fram i hemkunskapen i 8 :) De är stekta kycklingbitar i ticka sås ( Inte ticka masala, utan vanlig ticka krydda) till detta har man kokt jasmin ris och en salsa består av följande ingredienser: småhackad gurka, gul- och röd paprika, gul lök och massa presssad citron över detta!
De sista tillbehöret är römmer eller gräddfil som de heter på svenska och de gör att rätten bara blir super god :)

Till detta så blev de Wallander nr 11 och också Coca-Cola till, igår va nämligen mys torsdag! Hihi!!

Och sen så satte vi oss i nästan 2 timmar för att gå igenom vilka spabehandlingar som vi skall ha på våran kommande semester och de fanns så himla mycket, ja är nu uppe i 8 timmar med behandlingar.. om de är för mycket eller för lite återstår att se, har ju aldrig varit på ren spa semester, så man då ju testa sig fram, vi får hoppas de blir bra!
Skall skicka in en bestilling på det i dag.. Längtar!!!

Slutligen så började ja då måla, fick målat min pall, de tre hyllorna och ett av vinställen och ja skall säga er att visntällen, de va INTE roligt alls, de har runda pinnar, så ja slet, men ja tror de blir väldigt väldigt fint när de är klart! Så idag så får ja grundmåla de sista tre vinställen och sen så på lördag så kan ja börja med att måla de vita och sen så får de torka i något dygn och efter de så kan ja måla de som är roligt, de fina små dekorationerna som skall målas dit., va de blir återstår att se :)
Men ja kommer lägga ut bildbevis, japp, de kommer ja :)

Nu skall de jobbas lite till och sen så när ja slutar idag så skall ja till ett köpsenter för att se om ja hittar ett par finskor till min pojkes årsfest samt strumpbyxor. Det är mycket bättre att bara få gjort de så fort som möjligt, så slipper man stressa de sista dagarna, smarta va?

Kramar

Vilken toppen morgon


Idag så vaknade ja vid 16.40 när klockan ringde, huvudet dunkade och jag ville verkligen inte gå upp ur sängen!
Men ja hade lovat att göra frukost åt killarna och nu vill ja bara klargöra att ja inte brukar göra detta, det brukar va min toppen pojke som gör frukost åt mig :) Men tänkte att ja kunde hjälpa dessa 2 pojkar som spelat FIFA hela går kvällen!

Så när den va klar så åkte dem till jobbet respektive flyget och ja, jag gick och la mig igen och de va bara magiskt!
att få lov att lägga sig igen efter att man varit vaken, de va helt enkelt underbart! Så de rekommenderas.

Efter min egna frukost sen så tog ja de ganska lugnt, slappa i soffan och sen bestämde ja mig för att ta tag i ett par saker som jag borde gjort för länge sen, Måla en del trä saker som ligger och väntar på att få bli vita och fina!
Så jag tog mig själv i kragen och hämtade färgen, skyddspapper, penslar och allt annat smått och gott som behövdes, hade tom tagit på mig mina målarkläder!

Men så ringde ja mormor och morfar för att dubbelkolla vilken färg ja borde ta och då säger de att man måste ha grundfärg.. inte roligt! Så nu får ja be min snälla pojke köpa det och så får ja måla ett lager med grundfärg i dag och så får ja måla dem vita på lördag.. SEGT! :(

Men vi hörs!

Kramar

Trött och sliten


Så då var man återigen trött och sliten!


Jag vill inte gnälla, men ja får otroligt ont i huvudet av jobbet, får bara hoppas att de blir bättre när ja fått vila lite, så i morgon blir de vila, men skall upp super tidigt ändå! Tänkte göra frukost åt killarna och på så sätt så kommer ja upp ganska tidigt också, så kan ja ta täcket ut till soffan och lägga mig där lite, de låter ganska bra och vila!
Hade tänkt göra lite små ärenden i morgon, men just nu så blir de nog bara att ta det helt med ro och så äta mysig middag med min pojke sen på kvällen och se på ytterligare en Wallander film, men andra ord en super mysig torsdags kväll!

Lagade middag till de idag också och de blev väldigt gott måste ja säga! Färskpasta med en gräddsås bestående av lök, parmaskinka, basilika och lite kryddor. Detta toppades med parma lindande sparrisar. En god middag enligt mig :)

Nu så är de snart natten, och jag skall sova som ett litet barn hade ja tänkt mig..

Men ja saknar en sak.. saknar en Coca -Cola


Onsdag

Idag så har de gått i ett på jobbet och de är väl egentligen så varje dag, så ingen nyhet där inte :)

Han med mitt favorit tåg i morse också, de som är ett vanligt pendeltåg utan ett med sköna säten, massa plats och otroligt mycket bättre än de knökfulla pendeltågen där de tryckt in så många säten som bara möjligt! :)

Idag så får vi också besök hemma, så de blir trevligt, inte för att de är så mycket för min skulle, utan de kommer nog enbart bli FIFA, vilket dock inte spelar så stor roll eftersom ja skall träna och ändå inte kommer vara hemma så mycket!

Har också på mig min nya tröja från Hunkydory idag och ja bara älskar den, den är helt klart en Malin tröja:)
och igår så skypa ja en timma med mormor och morfar och fick där godkänt min klänning inför årsfesten vilket kändes super kul och mms min mor som också fick godkänna den :)
Jag är en sådan tjej som ofta och nog alltid kommer ringa mormor och mamma för att få en bekräftelse, och de är bara sån ja är!

Men nu skall ja snart hem, laga middag och planera inför kvällens träning och inför morgondagens projekt som nog mesta delen kommer bestå av att vila mitt huvud, men något roligt skall ja nog se till att få gjort! Tänkte kanske ta en tur till stan på eftesmiddagen och köpa ett par skor till den kommande festen och strumbyxor :)

Men säger hej då och så hörs vi sen !

Kramar

Julen 2010

Hej :)

Tänkte ja kunde visa lite kort från i julas :)



Micka och sedan min pojke till höger


Jag och min Micka


Jag i min nya päls som ja fick av min mormor! Den är så otroligt vakcer och bilden ger inte pälsen de intryck den förtjänar :)



Julgranarna som vi fick uppleva på julafton och alla mängder med julklappar

3 pojkar i soffa på juldagen




Underbar Evelina och såklart lilla Prinsessan Agnes


Mor och dotter


Pappa Olle


Här leker vi charader.


Svåger poserar framför kameran för att ja vill försöka ta lite kort med de få inställningarna ja lärt mig








Lasagne


Häromdagen så lagade ja lasagne till mig och min pojke, och detta ur hans nya kokbok som han fick av sin bror och följde nästan receptet helt ut, hade tom vitt vin i :) Däremot så skippade ja de färska lasagneplattor, färsk oregano och parmesan ost.. men man kan inte alltid ha allting hemma, så är de bara.

Men tänkte bara ja skulle visa hur fint de ser ur när ja lagar middag.. :)


Kramar

Det snöar ute :(


Idag så skall ja vila mig en massa, för mitt huvud värker! Tänkte kanske pyssla i hemmet en del, passa på nu innan allt drar igång på riktigt, medan man fortfarande har lite extra tid över!
Skall också laga middag och äta massa av den goda chokladen som ja fick i går, man måste passa på med den med :)

Men ja tänkte återkomma lite senare, detta är egentligen bara ett godmorgon inlägg :)

Julklapp från jobbet


Idag så fick ja en julklapp från jobbet och en present är alltid kul och detta va en väldigt fin och en väldigt god sådan :)

Detta va vad ja fick, kan ni se va det är?

Jo, de va en STOR ask med choklad från Lily O´Brien´s



Säger bara MUMS :)


Kalender 2011


Detta är min kalender från 2011!

Kommer från Ordning & Reda och de va snälla nog att skicka hem den till mig eftersom ja bor en bit ifrån affären.

Så här ser den ut, är A5 spiral ljus gammalrosa

Kramar

Första dagen tillbaka

Så då var man tillbaka på jobbet och än så länge går de bra! Har en del ont i huvudet och märker att de kostar lite extra när man måste foccusera så på bilden. Kanske ja borde kolla upp synen igen! Jag har ju synfel, - 3,75 på höger öga och -3,50 på vänstra, men de kanske har blivit extra mycket fel på sista året, eller så har de blivit värre med brytningsfelet eller så kanske jag rent av måste ha glasögon vid datorn istället för linser??
Blir de inte bättre efter dessa två veckor så skall ja rådfråga med min läkare!

Men tills dess så är de bara att stå ut och förvänta sig att den första veckan nog kan vara ganska slitsamt, både fysisik och psykiskt, så försök hålla humöret öppe med andra ord :)

Igår så blev de inget te, men de blev lite kvällsmat och vi såg lite på pensionärsjävlarna för att sedan hoppa i sängen för att vara pigga denna första veckan på året.. Hihi, galet egentligen, känns sjukt varje gång man avklarat ett år, vad händer egentligen? tiden går så fort :)

Men men, nog pratat om detta!!

ha en super dag så hörs vi senare!

Kramar

helgen har kommit till sitt slut


Då var helgen slut och jag har inte fått gjort så mycket som ja hade kunnat önska idag, men har fått gjort en del, så får försöka att vara nöjd med det!

Vi fick flytat ned hyllan in till sovrummet och de hela ledde till att min pojke fick sin egna bokhylla som han kan ha sina egna saker i och de va väldigt positivt. Vi tjejer kanske inte tänker på det, men vi är otroligt bra att ta plats, så de mesta här hemma har ja bestämt, så att han nu kan ha koll på sina egna saker utan att behöva fråga varje gång han skall ha något eftersom ja kanske flyttat på de pga av de passade bättre någon annan stans känns väldigt bra!
Skall visa hur de blev sen och kommer nog köpa någon kort som man kan ha på toppen av den för att få lite extra förvaring, ja bara älskar korgar och förvaring :)

Har också sett klart på Greys Anatomy säsong 6, skall lägga ut recension på denna någon dag, tillsammans med alla andra som väntar på att bli publicerade.. de tar sådan tid märker ja, speciellt när man ser så mycket på film och serier som ja gör.

Men i morgon är de jobb och de stressar mig, så nu tänkte ja ta och lugna ned mig lite, försöka få min pojke att slita sig från FIFA, så att vi kanske kan se på något på tv eller bara sitta och prata lite, de hade varit mysigt, kanske tom ta en kopp te och en kvällsmacka, som ett gamalt gift par.



Jag och min Pojke på min 20 års dag :)

Kramar

Slappis


Har varit en riktig slappis denna vecka och tror de har att göra med att ja blev sjuk i slutet på förra, så har varit väldigt sängliggande de första dagarna, vilket gör att man nog blir lite seg och har svårt att ta sig ur de rutinerna!

Men i morgon blir de andra bullar, för i morgon skall ja tillbaka till jobbet, inte fullt, men skall jobba en del och om jag skall vara ärlig så skrämmer de mig jätte mycket! Att komma tillbaka när man varit borta och när man dessutom var ny redan från början är inte kul. Tänkt om de är arga på mig för att ja inte kunnat jobba, tänk om de pratat om mig, inte vill hälsa på mig. Alla dessa tankar snurrar runt i mitt huvud och de är precis motsatt som vore de bästa för mig eftersom detta ökar stressen som säkert ökar huvudverken och därför så måste ja försöka tänka positivt, men de är inte lätt, de är aldrig lätt!

Sen så kan man inte hjälpa en hjärnskakning och så är de bara, men de gör de inte mindre skrämmande, men får tänka så att ett jobb är ett jobb och detta är min hälsa och den kommer först och nu när den kommit först så kan ja återigen lägga energi på att bli bra på jobbet igen, så får vi hoppas att ja inte glömt allt :)

Idag så har ja tagit kort på en del filmer vi har, håller ju på med min inventering vid sidan av, kan tänka att ja är en person som försäkringsbolagen hatar, som har koll på precis allt :) men de är de värt, så efter att ja fått i mig lite mat och energi så skall ja lägga in de på datorn, men just nu så känner ja att ja nog borde vila huvudet lite, lägga mig i soffan och se på Greys :)

Skall också möblera om lite hemma idag. Vi köpte ju ny tv bänk och har försökt sälja vår gamla utan att lyckas, de är ju en IKEA så de är ju  väldigt många som väljer att köpa en ny med en gång istället och de kan man ju förstå. så nu håller vi på att se om vi inte kan använda de hyllorna själv på annat sätt och de första som vi skall göra är att sätta i en av de höga hyllorna som stod bredvid tv bänken inne i sovrummet.
Så detta skall ja dokumentera med min nya kamera och sedan visa er.. spännande .?

Kramar

2010

Så vad skedde egentligen 2010 i mitt liv? var de ett avgörande år? va de ett jobbigt eller glatt år?
Tänkte kanske ja kunde gå igenom lite milstolpar så att ja själv kan ha detta att se tillbaka på sen :)
  • Min lillebror har fått sig en mobil, han är bara 9 år men han har nu en egen mobil med ett eget nummer så att han kan sms och ringa mig.. Idag fick ja ett sms där de stod att han älska mig (ok, jag skrev de först men ändå :) Detta känns som en helt magisk sak för mig för att ja kommer nu kunna få en mer jämn kontakt med honom och de är bara helt toppen 

  • Vi har kommit otroligt långt med våran lägenhet. Vi har målat hallen och köket, vi (morfar) har också nästan kaklat klart i köket. Mitt pysselrum är klart och de blev så himla fint. Har också inhandlat en del möbler, Tv-bänk, bänk till badrummet, en tvättkorg och en stege att hänga kläder eller handdukar på (de 2 sistnämnda har min far byggt) 

  • Vi har köpt en bil som är norsk registrerad vilket gör att den är laglig och visst älskar man när saker är lagliga, även om de kostar lite mer :) 

  • Vi har också förlovat oss, och är inte de är något som gör att vi kommer minnas 2010 så vet ja inte vad som skulle kunna göra det.

  • Jag har fått nytt jobb, med andra ord, ja slutade från ett jobb, bara för att lyckas hitta ett nytt jobb och där är ja nu.

  • Jag tränar småtjejerna i volleyboll, 2 gånger i veckan plus 5-6 turneringar i året så är ja tränare och är inte de ansvar så säg. 

  • Mitt damlag i volleyboll är super bra och inte nog med att ja vann träningsnärvaron i höst utan ja var också med i den lokala tidningen för att ja gjort bra i från mig på en match (skall lägga upp annonsen någon dag) Så nu satsar vi på div 2 

  • Min pojke och jag går in i vårt 4 är tillsammans och även de känns väldigt speciellt 

  • Ett vän par till oss fick i augusti en otroligt söt liten tjej, Agnes och hon är en av de gladaste nyheterna från 2010 skall ja säga er :) 

  • Min svåger kom in på högskola och hittills så har han gjort de väldigt bra i från sig och nu i julas så fick vi även reda på att hans flickvän kommit in på den högskola och linje hon valt så nu är de bara att gratulera de båda. 

  • Även annan baby lycka har skett detta året, en tidigare vän till mig fick i maj en liten dotter och en tidigare arbetskamrat fick nu för bara 2 veckor sedan en liten dotter, så kanske man skall säga att 2010 är tjejernas år? 

  • Vi var i Southampton i mars, min pojke fick detta av mig i 25 års present, så i 4 dagar var vi där och såg också Southampton-Leeds 

  • Har nästan tagit klart den trafikala grundkursen som krävs för att man skall kunna övningsköra i Norge, saknar bara mörkerkörningen så är ja helt klar (skall bara lära mig att köra också):) 

  • Jag var på en veckas modeteckningskurs i Göteborg vid tillskärarakademin och de va en otroligt viktigt vecka för mig som ja aldrig kommer glömma. 

  • Min fina fina vän har öppnat sin egen salong och den va så fin och de va helt underbart att få behandling där i somras när ja var på besök och ja önskar henne all lycka till och ja vet att hon kommer göra underverk. 

Men de som ja kommer kommer ihåg mest de är att alla mina nära och kära lyckades överleva ytterligare ett år och att sorgen detta året kunde varit så mycket värre än den varit (peppar, peppar som svärmor säger) Så jag önskar er alla välkomna in i 2011 och hoppas att ni får ett magiskt år med massa möjligheter och massa glädje och jag ber er ta chanser, för livet är för kort för att ignorera och de är verkligen för kort för att leva de olyckligt! Så nyårslöftet för 2011 borde vara..LEV LIVET !!!!

2011


Då är de väl bara att tacka för 2010, ännu ett år har kommit och gått och vi har nu tagit steget in i 2011.

Om vi pratar om själva nyårsafton igår, så var de en underbar dag. Först så var vi en vända på stan, fick bytt lite julklappar och köpt en klänning som jag skrev i går.
Efter detta så var de dags att fixa vår 6,7 kilos kalkon som vi precis fick plats med i ugnen... ganska rolig syn vill ja lova.


Efter att den varit inne i x antal timmar och blivit öst på varje halv timme med spadet som låg i plåten under så var kalkonen äntligen klar och våran grannes far kom för att skära upp den åt oss, eftersom vi aldrig någonsin gjort detta förr.
De blev 2 kilo med bröstfile (för oss 4 personer) och en massa extra kött som ja så fint rensade redan med gång.

Vi gick de ca 40 meterna till våra grannar och så lagade vi tillsammans såsen och de hade redan fixat grönsakerna. Skåla i lite billigt bubbel och så var de dags för en ovanligt god middag och jag satt där på min kant och serverade stolt den "kanske lite torra" kalkonfilen, men den va lika god för de.

När klockan började närma sig 12 slaget så tog vi min favorit dessert, en hemmagjord glass som min pappa gjort många gånger innan och den blev en succe även igår och bara minuter innan slaget så begav vi oss ut på en liten tur till några bekanta i närheten för att få en bättre syn över byn och fyverkeriet.. och så kom de.. och höll på i lite över en halvtimme.

Jag är inget fan av fyverkerier, men igår va de magiskt, helt klar himmel och de såg bara ut som godis påse, massa olika färger överallt och de höll som sagt på i evigheter, så igår så var ja glad att ja drogs med för att skåda alla galna män och pojkar som med hjälp av smällare vill höja sin manliga status :)

Kvällen avslutades sen hos våra grannar med frukt, godis och dricka samt 3 sjukt roliga spel, som blir extra bra om man spelar dem med folk som inte kan så bra svenska :) och slutligen vid halv 5 så gick vi de 40 sega meterna hem till oss och sen somnade vi och i natt har vi sovit otroligt skönt :)

Kramar

RSS 2.0