Ny vecka


Idag är de måndag, så ännu en ny vecka, tiden går så galet fort måste ja säga, i morgon är de redan mars, helt sjukt! :)

Igår så slutade faktiskt söndagen ganska bra ändå, vilket va en stor lättnad!
Vi lagade en enkel lunch som inte var de godaste jag ätit med de funkade fint och efter de så städade jag garderoben och de är något ja hatar att göra, Varför?
Jo för att då ser ja hur mycket kläder ja har, men lyckas ändå aldrig hitta något fint att ta på mig, med andra ord, felet ligget i mig och inte i kläderna!

När detta var gjort så fick ja en sådan lust att göra något gott och äta och vi orkade inte handla, eller min pojke erbjöd sig men ville hellst ha något som mättade lite eftersom jag var ganska hungrig och så ändå något som var väldigt gott..

De va då vi kom på PANNKAKSTÅRTA!!!!


Den blev otroligt god :) Gjord på 6 pannkakor (recept från min morfar, de är de absolut bästa) och så är de lite jordgubbssylt och så lite mövenpick vaniljglass. På toppen har vi lite glass, en skogsbärsblandning och så lite pudrat vaniljsocker för dekoration.

Så denna goda tårtan mumsade vi på framför solsidan igår (solsidan är inte mitt favoprogram, men förra veckan va de väldigt roligt, gårdagens avsnitt va faktiskt väldigt tråkigt enligt mig)

Min pojke gick sen för att bränna upp kalorierna på innebandy och ja gav min Zumba kinect en ny chans och denna gången hittade jag rätt och fick gjort ett sådant 20 minuters pass och de va SUPER bra.. så älskar de och kommer använda de många många många många gånger.. De enda som är lite dumt är att man ser mig väldigt tydligt från gatan där jag står framför tv och shakar. :) Men min läkare har sagt varierad träning och detta va väldigt varierande och helt underbart! :)

När pojken kom hem sen så såg vi klart på ett avsnitt House och sen så hoppade vi i sängen och försökte lösa lite Suduku vilket gick bra tills slutet då vi behövde ta hjälp av vår vän Facit!

Anastasia stannade en extra natt så nu kommer väl snart hennes mamma och hämtar henne skulle ja tro!!

Men hon har varit super mysigt..
Kramar och hörs sen ;)

Segsöndag


Idag har varit en seg dag, vilket är lite av en besvikelse med tanke på att gårdagen inte var någon speciellt bra dag heller :(

Har inte gjort något alls faktiskt, så har inget kul att berätta och nu skall ja städa lite i min garderob och annars så har ja bara fått betala 3000 i bilskatt, super roligt!

Får hoppas att eran söndag varit mer givande än min och att jag har mer att berätta i morgon..

Här kommer ialle fall en bil på min American applepie som ja bakade i helgen.


Lördagsmys


Idag så började dagen väldigt bra, men sen så har de bara gått utför :(

Blev en nyttig frukost, inte de roligaste, men ja hoppas att man lär sig gilla det och att man märker någon skillnad efter ett tag.
Efter detta så blev de att åka till sportsbutik för att köpa simglasögon så att vi skulle kunna göra vår vanliga simlördag. Däremot så var simhallen stäng idag vilket inte va jätte roligt, men man blev ändå ganska glad när man slapp simma.. :)

Vi tog oss sen ned till Platasjen, min pojke hade lovat mig att ja skulle få en blomma i vardagsrummet och en blomma i badrummet.
Ni som känner mig vet att ja inte kan ta hand om blommor, de dör, och jag vet inte varför .. :(
Så idag så fick vi fråga efter en blomma som kan överleva i ett varmt och fuktigt badrum samt en lättskött blomma i vardagsrummet, men gärna med någon blomma så att den inte var helt grön. Vi lyckades och fick också 2 fina krukor till detta :)

Badrummsblomman


Vardagsrummsblomma


Ett litet försök till närbild :)


Efter vårat besök i blommbutiken så tog vi vägen till Elkjöp megastor i Lörenskog för att köpa House och då fick vi en väldigt trevlig överaskning. Nämligen varsin rabattkupong på 100 kr för att Norge precis tagit ett VM guld. Så då blev de att använda de på House och så passade ja så klart på att köpa en film, Nya Wall Street för bara 29 kr.. Man måste Älska Elkjöp :)

Efter detta åkte vi hem till vårt lilla lånehusdjur och åt lite lunch framför House så klart.
Detta följdes av LÖRDAGSGODIS :)
och sen så skulle vi ha de mysigt. De som skedde dock var att ja tappade allt humör, fråga mig inte varför, va kanske utmattad eller trött. Men ja gick och la mig och tog mig inte upp förren klockan var 19.00, så nu är ja bitter över att hela lördagen försvunnit, men men, vad skall man göra åt det??

Så nu blir de middag ialle fall.. Fläksfile med klyftpotatis, hemmagjord svampsås och kokt sparris ;)

Kramar

Lilla Anastasia


Här har ni vårat nya lilla husdjur för helgen... är hon inte söt? :)

Blev inte super bra kort på oss två då hon är ganska tung och min kamera ganska tung och jag vågade inte heller ha på blixten.. Hoppas de blir bättre kort när min pojke kommer hem, han kan nog ta något fint i dagsljuset i morgon! :)

Jag och min nya kompis!


Nu skall ja se till att Anastasia har de bra.. vi hörs sen eller i morgon :)

Kramar

Jippi, de är Fredag!


Hej på er! :)

Igår så hade ja mörkerköring och de gick väldigt bra och var inte så tråkigt och jobbigt som ja hade förväntat mig! De höll på mellan 17.00- 21.00
Först hade vi en liten genomgång av alla ljusen och efter de så åkte vi iväg i två bilar för att ha en genomgång av olika situationer som kan uppstå i mörkret.
Vi fick sen åka 2 och 2 i bilen och berätta vilket typ av ljus som vi skulle ha på, men andra ord satt ja och sa
- På, Av, På, Av, På, Av, På, Av osv..
Vi avslutade kursen med en genomgång av dagen och sen så fick vi åka hem och nu är de bara att vänta på att mitt nya övningsköringsbevis skall trilla ned i brevlådan :)

När ja kom hem så hade min pojke lagat Africana och efter att sett på ett avsnitt CSI miami, ätit min absoluta favoriträtt och dessutom drukit cola så hoppade ja faktiskt i sängen och de va precis vad jag behövde, de va en lång och tuff dag igår så de va inte så konstigt att jag var trött och sliten!

Idag så vaknade ja av att klockan ringde så gick ja upp och fick damsugit och tvättat lite kläder.

Sen så var de att äta sin nyttiga frukost, med havregrynsgröt och nötter och apelsin samt keso och sen så kom vår lilla hedersgäst för helgen, underbara lilla Anastasia :) Skall se om ja får tagit ett kort på henne sen så jag kan visa er va de är för litet djur som flyttat in till oss :)

Nu skall ja slappa lite, se om ja får pysslat lite, de va år och dar sedan jag skapade något och nu tänkte ja ge de ett nytt försök, så får hoppas att de går bra och sen så skall ja faktiskt baka också..

Tänkte ja skulle ge mig på att baka en Amerikansk äppelpaj. Egentligen gillar ja inte öppelpaj, men de ser gått ut och de ser roligt ut att baka.
Vi får se hur de smakar och om inte annat så Älskar min pojke Äppelpaj, så slut tar den nog ändå :)

Men vi hörs lite senare! Massa kramar till er

Mörkerköring


Då skall ja snart ta bussen ned till centrum för att ha mörkerköring, jag hoppas verkligen inte att ja skall göra något eftersom ja inte kan köra bil. Men måste tydligen ta detta för att få lov att övningköra, så har inte mycket val.
Kostar mig 1300 kr dock, vilket svider lite i plånboken, men om de tar mig ett steg närmare körkort så är de väl värt de och dessutom på en torsdag vilket gör att ja inte missar volleybollen.

Så när ja kommer hem så hoppas ja verkligen att min pojke har lagat något rikigt gott till mig som ja kan gotta mig med när ja är sliten ,trött och förnedrad eftesom ja garanterat kunde minst och var äldst på kursen :)

Annars har ja varit i möte med jobbet i dag och så tagit en lunch med min fina Bente på mitt gamla jobb, så de h ar varit bra och annars har ja bara vilat och tagit hand om mig, vilket som ni säkert fått med er, är mitt ny mål här i livet :)

Fick också precis reda på att vi skall vara djurvakter i helgen, så skall se om ja inte kan lägga ut en bild på vår lilla gäst :)

Men som sagt så måste ja skynda mig lite nu, men vi hörs sen eller i morgon!

Kramar till er alla!!

Sugen på en resa


Jag är helt galen på att få resa till värmen :)

sitter och googlar vackra resmål och kan inte bestämma vart jag hells vill..

Och nu är de inte så att vi skall ut och resa just nu, vi har inga pengar och vi har ingen tid, men man måste få drömma och kanske spara.. spara.. spara.. spara... Vilket alla säkert vet inte är de lättaste för de kommer alltid massa saker som man måste lägga pengar på..

Men man får drömma och just nu tittar på saint barth


Ser ganska ok ut va? :)

Kramar

Onsdags förmiddag :)


Nu har vi kommit till onsdagen och ja sitter i soffan och har precis fått i mig lite frukost :)
Va dagen har att erbjuda vet ja inte än, jag är lite baksugen, så kanske de blir att hitta på något där. Däremot så har ja så ingredienser hemma och är verkligen inte sugen på att handla. Men andra ord, vi får se vad som sker idag :)

Har ni några stora planer?

Volleyboll sen kanske? :)   underbart med tidig volleyboll, mellan 19-21, love it :)

Så jag önskar er en fin dag och så hörs vi lite senare :)

Kramar

Fredag 11.02.2011


Dag 3 i Riga!


Vaknade av att klockan ringde, och anledning att vi satt klockan var för att vi hade en hel dag full av behandlingar, så var tvungna att va klara redan vid 10.00.

Så tog på oss mjukiskläder och tassade ned till frukostbuffen, som var exakt lika som dagen innan vilket gjorde att jag tog exakt samma sak, och de enda jag kunde tänkte på vad de magiska pannkakorna som ja sen skulle få äta. Men eftersom ja är duktig så tog jag grovtbröv med skinka först och de helt plötsligt när ja hade lagt upp allt så såg jag att de hade kokta ägg, de hade minsan försökt gömma dem..men men de får bli i morgon tänkte ja! :)

Efter att vi fyllt våra magar med pannkakor så gick vi tillbaka till rummet för att packa med oss en liten väska med de mest nödvändiga; bikini, mobil, handduk etc.

och sen började himmelriket, dag nr 1 med behandlingar

10.00-11.30 " Swiss Line Face Treatment"

En super skön ansiktsbehandling. Jag fick ligga på en massagebänk med värme filt under så att ja blev helt varm och avslappnad och så kollade hon lite på min hy och besämde sig för att ta just denna ansiktsbehandlingen.
Först så rensade hon huden och sen så smetade hon kräm efter kräm i ansiktet och helt plötsligt så lägger hon på en kräm som hon säger kan vara lite smärsam och så lindar hon in mig i lindor så jag känner mig som en mumie och så fortsätter hon att kladda på samma kräm över lindan så att ja får en ganska stel mask i hela ansiktet!
Efter de så säger hon att hon kommer lämna mig i ca 20-30 minuter och då ligger ja där helt mumifierad och de är underbart! :)

Hon tar sen självklart bort de och lägger på en iskall gelkräm som också den va helt magisk och slutligen så smörjer hon i ansiktet i en fuktighetskräm och jag är ren och fin och känner mig som en ny människa.

11.45-12.24 "Exotic Foot Ritual"

Jag tar sen hissen upp till våning 2 för att få fotmassage och de skall bli super skönt och välbehövt efter den gådagen som vi hade i Riga dagen innan.
En väldigt snäll tjej hämtar mig och tar med mig in till rummet som är väldigt olikt de första jag var i. De första var ett väldigt mörk och hemtrevligt, spaliknande rum, medan detta var ljust och med stort fönster så jag kunde se ut. Inget av detta gjorde mig något, ja ville bara ha lena fötter :)

Så hon skrubba dem och massera dem och så fick ja doppa de 5 gånger i parafin och sen ligga och vila med små söta sockar på fötterna och självklart under en massa handdukar så att ja inte frös.
Efter detta lite mer massage och så  smörjdes fötterna in i krämer och blev precis som jag ville... lena!

12.40-14.00 "Classical Pedicure + Color"

Fick så skynda mig ned till våning 1 igen för att få min pedekyr som ja verkligen längtar efter!
Hon filade och skrubbade och tog bort nagelband och filade lite till och filade med någon slipmaskin av något slag så hon fick bort alla förhårdnander under fötterna och slutligen så målade hon dem rosa och de skall ja säga att Pedikyr, de är något av de bästa jag vet. Naglarna blir så fina och de behövs verkligen ibland.


LUNCH!!!
De va dags för lunch och undertiden som ja fått dessa behandlingar så hade min pojkvänn varit på Bagua Massage och ansiktsbehandling.

Vi bestämde oss för att äta något i restuarangen på hotellet och samtidigt hitta något från menyn som vi kunde bestilla upp på rummet sen eftersom vi räknade med att vi nog skulle vara väldigt slitna fram mot kvällen.
Så vi bestillde lite kycklingvingar till förätt eftesom de var så otroligt goda och för min del blev de en kyklingburgare som inte alls var god :( och min pojke tog en kyklingrätt som var väldigt god, SOM VANLIGT!
Men lyckade till de och delade på en dessert med glass och friterade pannkakor, gott gott i gott gott!
Sen var de bara att vila magen lite, gick till Narvesen och köpte Coca-Cola till middagen sen och lite gotta som vi kunde ha och så slappade vi lite på hotellrummet innan de var dags att fortsätta med behandlingarna.

17.15-1.30 "Chargot Shower"

Så kom ja till min förta behandling som var helt jävlig... ångest när ja tänker på det!
Fick ta på mig ett par pappstring som de kallade "bikini", jag skall visa er dem senare och de är ingen Bikini :)
fick ställa mig i en stor dusch med bara dem på mig och med ryggen mot tjejen som höll i det och sen så tog hon en dushslang och började spruta vatten på mig med en hård stråle och i massareande rörelser och de var säkert jätte bra, men jag tyckte att de gjorde väldigt väldigt ont, så räkande bara minuterna och ville därifrån.

Berättade så klart allt detta för min pojke som hade behandlingen dagen efter och den fegisen avbokade sin :)

18.00-19-20 "Bagua Massage"

Detta var de bästa under hela dagen, de va en 80 minuters massage som var helt helt perfekt för mig. inte för hård utan lagom och hon masserade armarna vilket va de skönaste jag någons upplevt i massage och så sträckte hon ut musklerna och ja vet inte vad mer jag skall säga än att de va helt klart de bästa och min pojke som haft de tidigare på dagen höll med !

20.00-20.40 "Salt Cave"

Denna behandling hade vi samtigit och de var att vi fick gå i en liten grotta som de byggt och som hade några solstolar i sig och annars var de fullt av salt på golvet och väggarna.
De man sen skulle göra var egentligen bara att ligga där, slappna av och andas in saltet för att rena kroppen. En av de mest önödiga sakerna måste jag erkänna. Men va mysigt att få göra de tillsammans med min pojke :)

Så så här såg ja ut efter en dag med spa ..


sliten :)


Trött liten tjej :) som längtar sååå efter middag :)

Som sagt så ringde vi restaurangen och bestillde upp middag till rummet, ja valde en grekisk sallad och min pojke en pizza, vi tänkte vi kunde dela på de så vi fick lite grönt till.... och i kylen låg de Coca-Cola och Smirnoff Ice (till min sämre hälft :))

Vi hade också våran granatäpple jucie som vi köpte i Riga dagen innan och min pojke mer än gärna visar upp för er...


Love you !!!

Så kom tillslut middagen upp, och då väntade vi kanske 20 minuter, så de va inte precis länge, men de kändes länge när vi var så trötta och hungriga..

Lite middag för två slitna ungdommar


Min grekiska sallad... (de va ganska bra kort va? jag kommer mig lite) :)

Efter detta så tog dagen slut och natten kom och jag somna väl som ett litet barn efter alla de underbara (och mindre underbara) behandlingar :)

Tjena!


Hej på er!

Jag hoppas att ni haft en väldigt bra dag! Själv har ja inte gjort så himla mycket! Mest tagit de lugnt. men lagat god mat till min pojke som verkligen behövde mig idag!

Annars så har de inte skett någonting alls, jag har bara försökt att ta hand om mig själv, ibland så märker man att de behövs och ibland måste man ta svåra val för att säkra sin hälsa och lycka.

De som man aldrig, aldrig får glömma är att de finns alltid en lösning, de finns alltid människor som bryr sig när livet känns tufft och de enda man måste göra är att be om hjälp och aldrig, aldrig ge upp!

Så för alla er säger ja bara, om ni någonsin kommer i de läget att ni känner att allt hopp är ute, så be om hjälp så skall ja lova att någon kommer finnas där och att någon kommer hjälpa er!

Jag ger er en bild på en som var min vän när ja var riktigt nere för många år sedan, denna lilla figuren här gav mig lyckan åter och hjälpa mig att se att livet inte var så hopplöst som ja ansåg de att vara..
Kommer alltid vara evigt tackasam för min fina fina Pim Pim


KRAMAR PÅ ER ALLA!!!

Morfars renovering!


Som ni säkert fått med er så var min morfar på besök från tor-sön och han gjorde underverk i kök och pysselrum :)


Han var ju uppe en tur innan julen och då fick han börjat på kaklet i köket som ni sett i ett tidigare inlägg..

Men de som skedde denna gången var att vi (morfar) dels fick satt upp lite lister och att vi (morfar) fick kaklar borta vid spisen också, skall visa er lite bilder på denna fina förvanligt som tagit plats i mitt (vårt) kök :)

Innan!!!!



Sen har vi de som kaklades sist, men som saknar lister..



EFTE!!

Så här blev resultatet!




Och så här blev andra sidan när listerna var på plats


Jag tycker att de är super fint nu, men min morfar hade nog aldrig förlåtit mig om ja inte berättade att de inte är klart än! De skall en list borta vid spisen och de skall fogas och så var de lite mer finputs som skall ordnas och sist men inte minst att ja skall måla kanterna på listerna. Så de är inte helt klart än, men vi (morfar) har kommit långt på vägen :)

Fick också satt upp lite hyllor i pysselrummet och jag älskar dem (de är faktiskt ja som målat de vita)




Va väl en bra start på veckan? se lite fina bilder :)

Hoppas ni har de bra och att ni får en super fin dag en super fin vecka!

Kramar i massor

Slutet på veckan


Så har man kommit till söndagen, vilket är slutet på veckan..

Idag så tog vi lite sovmorgon och vaknade ävl runt halv 10-10 :)

Tog oss upp upp ur sängen och lagade lite frukost, Inte samma nyttiga blandning av nötter idag, utan knäckebröd med ägg vilket är bra nyttigt de med ;)

Sen så blev de att städa, vi började med att städa lite i köket och sen så vet ja inte vad som hände med oss, men vi fick ett litet ryck och började städa överallt och vääldigt noga och fint, vi är väl inte klara, men har kommit en bra bit på väg! Så efter ca 3  timmar städning så blev de att laga lite lunch.

Hitta recept på en rökröra som jag fick tips om hos dietist och åt detta tillsammans med keso och avokade, så de var en mumma lunch och den följdes såklart av mitt efterlängtade lördagsgodis :)


Jag har inte ätit upp allt godis och jag kommer inte äta upp allt godis, ja lovar :)

Men de fanns så mycket gott att välja på, så jag kunde inte välja.. får spara de till nästa lördag ja ..

Annars så har ja slappat i soffan, sett på Resident Evil (har nämligen fått Quadrologin) så har börjat fråm början nu för att försöka få med mig allt även om ja sett alla filmer utan just den sista.

Nu är pojke på innebandy, så jag slappar lite hemma.. skall se om ja kan få skrivit ned lite recept i min receptbok, man kan alltid ge de ett försök :)

Hoppas ni haft en fin helg!
Vi hörs i morgon!
Kramar

Damlaget på middag


Igår så var de middag med damlaget och de var otroligt lyckat! :)
vi var på kinarestaurang och sen gick 4 av oss vidare och där stannade jag tills klockan var strax efter 12 och sen så blev ja hämtad och somnade som en stock :)

Vi var 9 st som kunde komma och skulle mötas klockan 19.00, men klockan blev närmare halv, kvart i innan alla hade kommit, som vanligt :)

Jag hade på mig min nya skjorta som jag fick av mamma, den från Part two, och jag bara älskade den, den var elegant utan att vara för party, så jag säger bara TACK MAMMA <3


Fråga mig inte va jag gjorde med håret, men tog lite av pojkes vax och så satte jag upp de med två klypor som min mamma köpt till på en hårmässa för många många år sen.


Fina Tina va glad som alltid :)


Jag och Hanne !!


Tina och Ingrid .


Bästa tränaren Gro  :)


Anna kom tillslut :)


Hela gänget


Mitt damlag förutsom några tjejer som saknades.. :(


Vi skrev i gästboken.. och kommenterade på kylan i lokalen.. de va SVIN kallt !!


Siri och Hanne på stället nr 2 :)


Va inte detta kortet på Hanne fint?


Söta Vy Ha  :)

Så som ni förstår så vad de en lyckad kväll som vi hoppas kunna göra igen.. för jag skall lova er att de fanns personer som var saknade och som vi verkligen hade velat har där.. ni vet vilka ja menar!!!

Som sagt, super glad att ja hittat hem till detta lag! :)
nu ser vi till att vinna sista två kamperna och krossar alla i kommande turnering? eller? :)

Love you !

Kramar

Lördag idag


Idag är de lördag och dagen har gått i ett sedan klockan 9 i morse, känns som om ja gjort mitt för en vecka :)


Vaknade klockan 9 och då höll min underbara morfar på att göra frukost till oss.. han är så snäll och behandlar mig som en liten prinsessa och för mig är han en hjälte och kommer alltid vara det, jag är morfars lilla flicka ja! och stolt av det!!!

Så för mig blev de samma som igår, bara de att jag struntade i sylten, tror de eller ej och tog 1/3 dels box med keso till och avslutade fruksoten med en apelsin! va väl inte de godaste och ja gillar inte att man inte fyller magen med kolhydrater, för känner mig så tom i den, men de är väl en vanesak.

Efter frukost så var de dags att jobba.. kaklet skulle fogas, någon list skulle upp, sladd på spis skulle bytas och tre hyllor skulle sättas upp i mitt pysselrum, så dagen gick i ett, medan pojkarna jobbade så slet ja med att totalt grundstäda köket och spises och nu också ugnen och har skrubbat plåtarna tills naglarna gick sönder och har därför gett jobbet till min pojke nu! Morfar har gjort de så fint, nu är de nästan klart, bara lite småsaker som skall fixas, men de får han göra en annan gång.. Han är så underbar! och super duktig :)

Jag gjorde också lunch till oss alla, vet inte om de är sådant jag skall äta, men tror de, och man får ju chansa lite. Det blev i alle fall kesobiffar med broccoligratäng till och så lite grovt bröd. Smakade väldigt gott, men samma här, saknar känslan av kolhydrater i magen :)

Så klockan är nu 16.30 och ja är helt slut och vi har snart gjort köket så sjukt fint att ja hoppas vi klarar av att hålla de så ett tag framöver. Nu skall vi slappa av lite i någon timma, ta en liten yoghurt till mellanmål och sen göra mig klar för middag med tjejerna och också en liten snabb handlingtur innan de. Måste fylla på med lite grönsaker, nötter och så klart de absolut viktigaste .. SÖNDAGSGODIS!!!! Jag får äta godis en dag i veckan och jag tog söndag denna gången pga av att jag skall bort i kväll.. så imorgon blir en helt perfekt dag skulle jag tro!!

Lite bilder på alla "goda" nötter och sånt ja hackat..


Linfrön och Mandlar


Linfrön


hackade mandlar


Hackade aprikoser


Hackade hasselnötter


Hackade aprikoser, hackade hasselnötter, 4-korns bladning och All Bran

Nu skall ja göra mig klar !! :)

Kramar

Fredag och kväll!


haha, såg precis att ja skrivit 300 inlägg, detta är alltså min 301.. galet va tiden springer iväg :)
Idag så har de varit fullrulle som vanligt i mitt liv..
Böjade med jobb och så blev de att åka hem, och då passade ja också på att gå in och handla allt de nyttiga som jag nu skall börja med :)

Så när ja kom hem blev de att hacka mandlar och hassenötter samt torkade aprikoser. Fick också hälla upp All bran och 4-korn i fina burkar som ja hade hemma, märkte dock att ja hade aldeles för få fina burkar, så måste nog köpa några mer fram i tiden .. skall se om ja inte kan få tatt lite fina kort och visa er hur de ser ut, är nämligen ganska stolt! :)

Blev lite mellanmål också, ägg och kaviar på ett nytt bröd ja köpte, Dr Fedons grövbröd med solstikkefrön eller va de hetter på norska :) och sen så blev ja körd till volleybollen dör vi skulle ha träning med en från toppvolley!

Jag tyckte faktiskt att de blev en väldigt bra träning även om den inte blev precis som ja tänkt mig eller att de blev för lite spel så fick ja lärt mig massa nytt och fick också testat på massa olika övningar, och jag skall lova er attja kommer känna de i lår och rumpa i morgon.

Efter detta blev de att bli hemkörd, hoppa in i dushen och sen få taco serverat i köket, men hemmagjord quacamole och massa annat gott och till detta, SÅ KLART iskall Coca-Cola!! :)

Men jag skall lova er att köket blir fint, de blir rent av dagt magiskt :) så skall bli super roligt att visa er sen när de är färdigt, längtar!!! Tänkt att kakal kan göra så mycket i ett kök.

Skall också få satt upp lite hyllor i mitt pysselrum, de skall också bli väldigt kul eftersom ja då kan få upp massa fint då, alla små färgburkar och sånt tex :)

Nu sitter pojkarna och ser på blåsningen, någon galet gammal film, så jag tänkte kanske gå och krypa till kojs.. blir en lång dag i morgon med renovering, simning (hur nu mina ben kommer orka det) men min läkare menar att de är ett måste för att bli bättre i huvudet, så de är bara att följa order! och sen så skall ja ut och äta med mina underbara volleydamer.. längtar ;)

Skall smart lägga upp Riga dag 3 också, kanske i morgon, annars blir de söndag :)

Kramar på er!  och God natt och sov gott!!! :)

Semla


Som sagt så blev de semla igår och de va så otroligt gott... vill ha mer, vill ha mer, vill ha mer! :)


Semlan kom från Strömstad


Min semla dålig bild, men fick inte alls till det, de blev antingen jätte blekt eller så här, så har inte lärt min kameran tillräckligt än)

Kramar

Helgen närmar sig fort... :)

Just i denna sekund så är de någon som är hemma hos mig och gör de fint i köket!
Och de är en väldigt lyxig känsla att man sen kan komma hem och skåda resultatet och personen som är där är så himla duktigt att ja behöver inte va de minsta nervös för att de inte skall vara fint heller.. så jag längtar tills att få komma hem och se hur de ser ut och också hjälpa till lite, se till så att min gäst får i sig mat tex :)

idag kommer de också en topptränare till voellybollen, så de blir spännande, får se om man kan få lite tips :)

Som jag skrev i går så skall ja börja mitt nya och nyttigare liv och inte för att blir smal, för de har ja lyckats bli på de osunda viset, utan för att faktiskt se till att kroppen mår bra och att kanske också stabilisera syket på en och samma gång :)

Så jag började med frukosten:
1 portion havregrynsgröt och på detta strödde ja motvilligt över 1 msk hackade mandlar och 1 msk linfrön (just linfrön gillar ja, så de är inte problem) och egentligen så skulle ja ha 1/3 burk med keso till, men detta hade ja inte hunnit handla än. Och hels inte sylt, men skulle de va sylt så skulle de va 1 tsk, de blev 2 tsk för mig idag.. och mjölk till.
Så de var inte helt ultimat, men betydligt bättre än de jag brukar äta! :)

Och nu som ett litet mellanmål sitter ja här med 1 skalad apelsin och 15 cashenötter (eftersom ja var väldigt beroende av socker så skall ja inte äta frukten full av fruktsocker utan lite nötter till, så detta blir spännade att se om de känns bättre! :)

Till lunch så blir de en sallad, men exakt så mycket grönskaker ja ville och så proteiner till, vilket var vädligt viktigt! :)

Mitt nya liv börjar bra, vi får se om de håller i sig och vi får se om de ger positiva resultat :)

kramar till er få som har mitt lösenord ;)


Fedon Lindberg


Idag har ja varit på Dr Fedon A Lindbergs klinik!
Nu kanske ni undrar va detta är för något och då skall ja berätta att det handlar om kost!

Som många av er säkert vet så har ja slitit med mat och vikt i många många år, och nu har ja bestämt att ta tag i det lite själv och se om ja kan fixa de med kosten.
Därför bestämde jag mig för att gå till en dietist för att få lite hjälp med detta och de va där ja befann mig idag.

De roliga va att ja gör allt fel, verkligen allt, så de va väldigt komiskt att sitta där och säga en sak och bara få tillbaka.. ja de skall du ju inte äta, nej så skall du inte äta de, det va inte riktigt rätt osv..  :)
Men hon var otroligt duktig och jag tror de kommer bli bra, tror inte de kommer bli speciellt roligt att bli nyttig eftersom allt som är gott försvinner, men tar hellre bort socker och onyttigt i vardagsmaten och lyxar till de lite extra på helgerna :)

Så de som skall till är

  • Mer nötter
  • Skall ja dricka Coca-Cola så skall de göras tillsammans med mat
  • Mer keso och kesam
  • Mer äpple, päron, apelsin mm och mindre banan
  • Mer grönsaker och frukt
  • Mindre snabba kolhydrater som ris, pasta, bröd och potatis
  • Mer protein
  • Bättre frukost
  • Godis bara en dag i veckan :(

Men som sagt, jag tror de kommer gå bra, jag tror att min kropp kommer må bättre, att min vikt kommer reguleras, att min mage kommer må bättre och förhoppningsvis njuter ja mer av socker när ja får de och att ja kommer hitta bra och goda recept till alla dessa grönsaker.

Så idag så blev de middag: Fläskfile, en sallad och så lite potatis (liten hand) till detta blev de vatten

Däremot så har ja fått finbesök från Sverige och han kom med Semla (fastelavensbolle eller va de heter på norska) så de får man äta och de får man njuta av :)

Tänkte föra matdagbok också, så kan hon se på mitt återbesök hur de går och va jag gör rätt och vad ja gör fel.

De som blir extra kul för min del också är att ja får fixa smarta lösningar till allt, vi skall nämligen ha hackade nöttre, hackade aprikoser, olika korn blandningar, linser, solrosfrön mm och för att använda dessa så måste de vara lätt och smidigt att komma åt de, så detta skall ja pyssla och dona med, de är mitt nya projekt :)

Kramar på er, nu blir de Te och Semla och sen final av Biggest Loser ;)
Kramar

Elaka människor


Pågrund av att vissa människor envisas med att bevisa att de finns mobbing och elakheter i världen så har ja nu tvingats låsa min blogg och de va antingen de eller att inte ha den alls och eftersom ja trivs väldigt bra med den så behåller ja den låst och känn er därför extra viktiga som får lov att få tillgång till den.. de är er ja litar på! :)
Kramar

Veckan har kommit till sin mittpunkt

Då va de onsdag, mitten på veckan :)

Igår så blev de IKEA, till min stora glädje och då menar vi inte att ja fick den underbara IKEA shoppingen som ja hellst ville ha, utan de va bara 30 min, varav 15 min i kö, så jag måste säga att ja va ganska snabb på att sätta sprätt på 700 kr..
Så vad köpte ja? jo de mest nödvändiga sakerna som ja bara var tvungen att ha. Ljus, massa massa ljus, 400 värmeljus, 4 stora vaniljljus i glasburk, 6 fina ljus till ljusstakarna i vardagsrummet, 2 rosa till köket, 4 lime gröna till köket och så ytterligare 11 kubljus som kan ha lite var som hellst hemma för att sprida värme :)

Blev också två vita korgar och ni som sett på kortet tidigare i bloggen vet att ja redan har sådana, för att vara exakt så har ja 8 eller 9 st så man kan mena att ja inte behöver fler. Så vart skal dessa vara? Jo de skall sitta på min nya hatthylla som mina morföräldrar håller på att bygga till mig och även om de dröjer lite innan den är klar, så va de lika bra att passa på, för de korgarna är nästan alltid slut och när ja skall ha dom så vill ja ha dom nu och inte vänta några veckor :)

Fick också köpt en innekudde till mitt nya kuddfodral och de va ju de som var de egentliga målet. Så på de stora hela är ja väldigt nöjd med min 15 min shopping och att ja inte kom ut med massa onödigt som man alltid gör när man varit på ställen som IKEA.

När vi kom hem så lagade vi middag och de blev som ja skrev innan, Tikka kyckling med ris, salsa, römme och tom Nanbröd som ja fick köpt och till detta självklart Coca-Cola, de är ju ett måste till extremt goda middagar :)
Såg på Csi Miami säsong 7 som är de  nyaste i min film och serie samling och somnade sen som två små utslitna barn :)

I morse va de att gå upp tidigt, tog ett tidigare tåg, men de va otroligt skönt, mindre folk och lite mer lugn och ro, skall nog föröska på de i framtiden :) och till frukost blev de något nytt som ja sett på biggest loser som är ett bra exempel på snabb fruksot vilket är ett måste i vår familj och de va multigran cerios eller liknande.. skall visa dem sen.
De smakade super gott och nu återstår de bara att se hur länge de mättar mig, åt dem vid 06.40 och nu är klockan 09.00, så 2,5 timmar än så länge. Min tanke är att man skall hålla sig mätt på dem fram till 11 halv 12, men att man då måste tagit en frukt eller liknande runt 10 :) vi får se, vi får se! Men min pojke gillade dem också, så nu kanske han kan börja äta frukost!

Hörs sen

Kramar


Tisdag den 10.02.2011 Del 2


Vi lyckades ta oss tillbaka till hotellet och bestämde oss där för att ta en tur ned till relaxavdelningen för att få slappna av några timmar och kanske dricka något gott i baren.

De va inte lika lätt att ta kort där, så jag sprang en snabb runda för att bara ha något att visa, så kvaliten är inte speciellt bra, men de duger :)









Efter 2 timmar i detta paradis och en stor fruktdrink senare (pressad apelsin, grapefrukt, lime, citron och med lite honung i) så gjorde vi oss lite små fina och gick ut för att äta sushi.

Vi gick till våran nya favo restaurang och ja fick beställt massa god sushi, mest med tonfisk och så klart Coca-Cola till detta :)

Resten av kvällen tog vi de bara lugnt på hotellrummet, spelade lite, läste en del och lyssna på musik. Åt så klart en massa gott också :)


Dagen som gått


Idag så har ja varit sjuk, eller egentligen inte idag, utan i natt, så idag har bara varit en matt dag som gått åt till att återfå krafterna och de går åt ljusare tider, så kvällen skall nog bli lite mer underhållande för min del. Hoppas att min pojke kommer hem om inte alltför länge så att vi kan få lite tid tillsammans och äta god middag.

Skall laga Tikka kyckling med grönskaks salsa och kokt ris med römme till, det är ljuvligt gott och super lätt fixat.. hmm, nu märkte ja att ja faktiskt var ganska hungrig, så skall nog gå och se om ja kan få i mig något litet mellanmål :)

Denna veckan är ganska full av saker som skall göras.
Jag skall en tur till IKEA, för att köpa lite ljus, en lampa och en kudde till mitt nya kuddfordral som ja köpte i Riga. Jag skall ta en kopp kaffe i morgon med en på jobbet och så får vi besök på torsdag.

Och på fredag kommer en väldigt duktig volleyboll spelare och skall vara med på våran träning, så då hoppas ja att ja kan lära mig något nytt ..

På lördag är de middag med damlaget i volleyboll och annars så skall ja väl bara vila upp mig och fortsätta leva livet, precis som alla andra människor, inget mer intressant än de.

Ikväll är de också final i The biggest loser, så detta skall ja se på, typiskt mig att fastna för ett sånt program, ja kan ju inte slita mig. Detta är anledningen att ja hellre lägger pengar på DVD boxar, då slipper man sätta på tv och fastna framför alla dessa dumma serier :)

Hoppas att ni har en fin dag!!

Kramar

Alla Hjärtans dag


Igår va de som ni alla vet alla hjärtans dag och när ja vaknade så stod de ett kort på kökbordet som min pojke köpt till mig, ett väldigt fint kort med hjärtan och super mysigt skrivet va de också (inget konstigt med de ch eftersom min pojke är helt galet bra på att skriva, faktiskt aldrig träffat något som skrive så bra)


Och när han sen kom hem efter en slitsam dag på jobbet så hade han med sig rosor till sin tjej.. Gulligt va? :)



Mina vackra röda rosor :)

Tack min älskling!!

Lycka till på jobbet idag!

Pussssssss

Tisdag den 10.02.2011 Del 1


Vi vaknade på hotellrummet, helt utvilade och klara för dag nr 2 i Riga :)


Tog på oss mjukiskläder och tog så hissen ned till frukosten, och jag som så många andra, ÄLSKAR hotellfrukost.. Mumma :)

De va inte min bästa frukost, men de fanns fortfarande massa gott å äta.. De blev grovt bröd med skinka och massa massa pannkakor med sylt och redan där visste ja att ja skulle leva på pannkakor till frukort varje dag .. så efter ett lass med sådana så längtade ja redan till nästa morgon.

Vi hade bestämt oss för att åka till Riga sentrum och ta en heldag där, så vi gjorde oss klara och gav oss sen ut på jakt efter transport. Hotellet sa att de kunde köra oss för 22 LVL ( i LVL är ca 12 nok) så detta tyckte vi allt va lite väl dyrt och tog därför en promenad  till tågstationen som vi sett dagen innan.
Vi hade otroligt tur med vädret och de va soligt och klart ute.

Detta är en bild på vårat hotellet

och detta är ett tivoli som rasat ihop :) första gången ja såg de så var de mörkt och ja trodde att de va någon bilbane variant, så att man skulle köra uppe på.
Så fel man kan ha :)

På vägen så hittade vi också en väldigt fin Pizzabuss...
Vi vågade aldrig testa den, men den va fin att se på.

Men vi hittade vägen till stationen och fick köpt två biljetter, och de kostade oss 1,6 LVL istället för 22. Vilket va ett väldigt mycket bättre pris.
Vi hade dock ingen anning om vart vi skulle av och jag som är så otroligt stressad visste egentligen att de va 2-3 mil in till Riga och ändå hållplatsen efter att vi hoppas på så stod de först Riga och sen hållplatsnamnet och då var ja beredd att hoppa av, så var väldigt glad att min pojke lyckades hålla lugnet bättre än mig :)

Tåget va livsfarligt och man behövde ha meter långa ben för att lyckas ta sig upp. Tänkt på alla gamla som skall klättra upp!!

Väl framma i Riga så var de bara att sätta igång och få sett så mycket som möjligt av staden.
de första vi såg va torget, fanns otroligt många små bås och jag överdriver inte när ja säger att de sålde exakt samma sak i alla;  Pälsmössor, skor, frukt, stekpannor och blommiga kastruller.. :)
Va också inne i en gigantiskt saluhall som hade en enda sak, och de va kött, vilket var något av de vidrigaste ja sett och ja är väldigt glad att jag får lov att köpa de färdigpackat i köttdisken..







Jag hade så klart hittat några små shoppingsenter som ja hade lust att besöka och de första var ett som låg precis vid torget, Stockmann, så vi tog en tur upp i detta. De va fullt av massa fina märkeskläder, väskor och skor. Däremot så var de ganska många som inte var äkta, vilket gjorde att ja blev osäker och vågade inte köpa något alls.. snyft!!

Men på övervåningen så hade de en inredningsbutik och där fick ja hittat ett väldigt find kuddfodral som jag skall visa er så fort ja fått köpt en kudde att ha i :)


Min pojke fick också köpte sig en mössa eftersom de va otroligt kallt i denna stad..
Vi följde en karta som vi lyckats hitta vid något turiststativ på hotellet och mål nr 2 var en stor galleria och på vägen dit så gick vi förbi en gigantisk katedral och tog en liten tur innom, den va otroligt vacker, kan inte förstå hur de lyckades skapa såna mästervärk

Vi hittade gallerian utan problem och de blev att åka upp till våning 7 för att äta lite lunch först. Vi tog varsin pastarätt och satt där och njöt av att få vila fötterna lite och planera hur resten av dagen skulle bli.

Nedan följer lite bilder




Köpte in en enda sak här inne, vilket är stort för att vara mig :)
Men fick spenderat lite pengar på maten då, så min plånbok fick känna doften av detta fina varuhus, vilket inte va fy skam :)

Vi tog upp kartan igen  och bestämde oss för att ta en tur till de gamla kvarteren i Riga.





Vi stannade också innom och tog en liten fika på ett litet konditori och jag måste säga att man blir så glad när en fika för två personer går på 1,6 LVL, så skulle de varit hemma :)
Min kaka var något luftigt bullliknande med någon söt ostkräm i och de var tydligen en gammal traditionell bakelse i Riga och den smakade ovanligt gott.


Vi gick på vägen ned mot sentralen innom ytterligare ett stort senter och så tog vi turen innom Stockmann igen, jag ville nämligen gå i deras stora matbutik, de är alltid så roligt att se va de har för mat och snacks i andra länder, kanske inte de roligaste för alla, ,men för mig är de ett nöje :)

Fick också köpt Granatäpplejuice på torget, så då blev min pojke glad! :)

Hittade också tillbaka till tåget och fick köpt oss biljetter hem till Majori i Juramala och tågresan hem gick precis lika bra som tågresan dit!! (Om inte bättre för att vi visste precis vart vi skulle gå av)

V.7

Så har vi kommit in i en ny vecka, jippi :)

Idag så är de jobb, vilket de alltid är på måndagar och jag har också varit hos läkaren en tur, gick bra, men har en bit kvar tills dess att ja är helt återställd och mycket eget arbete, så detta skall de läggas mycket fokus på.

Skall snart uppdatera er med dag 2 i Riga, spännande va??

Jag är långt ifrån den enda som sliter med detta med mat, vad skall man äta? hur mycket skall man äta? hur ofta skall man äta osv.. jobbigt jobbigt.. och de slutar oftast med att ja äter för lite och för dåligt, men idag så har ja varit väldigt duktig och tänkte därför skryta av det..

Frukost: Havregrynsgröt med lite jordgybbssylt och mjölk

Lunch: Omelett med gullök, tunn baguett skinka och persillia.
          Till detta blev de gurka, avokado och tomat.

Nyttigt och gott, ja är som sagt väldigt stolt :)

kramar

Grattis svärfar!

Idag så är de faktiskt så att min svärfar fyller år, och de är ju något som egentligen borde firas i massa, så vi får se till att ha en fin och mysig middag nästa gång vi träffas!

Jag vill egentligen bara säga grattis och hoppas att han har haft en helt underbart fin dag tillsammans med sin kärlek här i livet och att han vet att sönerna + tjejerna håller honom väldigt kär!

GRATTIS på dig svärfar :)

Onsdagen den 09.02.2010


I onsdags så bar de av till semester för min och min pojkes del, vi skulle nämligen ta flyget till Riga för att spendera fyra dagar på SPA :)

Vaknade av att klockan ringde vid 08.00, allt var packat och klart, så de var bara att göra sig i ordning och bege sig till bussen för att komma ned till tågstationen.
Väl på stationen så fick vi växlat in några 1000 till LVL och fick också köpt biljett till tåget, detta krånglade så klart, men vi fick en handskriven biljett så allt ordnade sig.
Självklart så missade vi tåget eftersom ja och min pojke bestämde oss för att försöka räkna ut antal möjliga kombinatiner i ett 3 siffrigt väsklås men som tur va så hade vi gott om tid på oss och tog därför nästa tåg.

Kom fram till flygplatsen och efter att vi lyckats få iväg bagaget och checkat in oss själva så köpte vi travel Scramble och satte oss ned och tog en god och välförtjänt frukost..  :)

Flyget lyfte i tid och 1,5 timmar senare så landade vi på flygplatsen i Riga. Hämtade vårat bagage och bestämde oss sen för att ta oss till hotellet fortast möjligt och 25 minuter senare och 11 LVL fattigare fick vi checkat in på hotelet och började packa upp sakerna på hotelrummet.


Vårat fina rum


Liten del av badrummet :)

När vi kommit i ornding lite på rummet så bestämde vi oss för att ta en promenad och kolla området samt hitta någonstans att äta middag. Så vi tog på oss och gav oss ut i vintekylan.


De första vi såg var en reklam för vad som komma skall nästa vecka...


Så vi kanske vad där fel vecka? :)


Min pojke på tågstationen



Såg också detta hus, de va lite fint på ett knäppt sätt :)


När vi gått runt och tittat ett tag så bestämde vi oss till slut för en restaurang som vi helt enkelt fick chansa på, för inga av dem var speciellt tilltalande på utsidan, men så fort vi öppnade dörren så fick vi ett helt annat intryck och maten smakade otroligt gott.


Coca-Colan var dock alldelses för liten :)


Så här såg restaurangen ut..
När maten kom så blev de Pizza för min pojkes del och Sushi för min :)


Restaurangen såg som sagt inte lika fin ut från utsidan som den var innuti.



Och här har ni också ett kort på gatan som var i Jurmala där våran spahotell låg (ca 2 mil utanför riga)


Vackert men lite öde :)


Jag i mitt vinterland

När vi nu var mätta och glada så begav vi oss till hotellet och lekte med kameran i någon timma, inte för att ja blev så mycket klokare... de är inte ritkigt min grej och de är inte lätt att lära sig.. skall nog ta kurser av EVELINA och se om inte hon kan hjälpa lite :)


Pojke tar kort på mig



jag tar kort på godis som vi köpt :)



Mera godis



Malin tar kort på sin pojke när han hoppar



Så lite fokus på ljus :)

Men efter denna fotolektion så gick vi ned och tog ett träningspass i gymmet och de va otroligt uppiggande, de blev att springa i 20 min för mig plus lite annat smått och gått och när vi var svettiga och slut i alla muskler så gick vi ned till relax andelningen för första gången och de är va jag kallar paradis.

De fanns 2 olika bubbelpoolar, en stor, varm pool med massagesängar i och en bar med barstolarna i vattnet. f
Fanns också en lite kallare pool och så en iskall pool. De fanns solsängar längst med hela stället och de fanns en bastu som var 90 grader varmt och en som var 110 grader varmt, fanns också en på 80 grader samt en stooor ångbastu med kall pool i mitten. Sen fanns de ett isfyllt kar och fotbad samt en saltbastu där man skulle täcka kroppen i salt, låta de värka i 10 min och sen ställa sig i ett rum där flera små duchar sköljde av en.

Här tillbringade vi två timmar och ja tog en drink i baren och måste säga att bubbelpoolen och saltbastun var mina absoluta favoriter!

Efter detta så var vi helt slut, men tassade upp till rummet och bytte om för att bra gå ned i hotellrestaurangen och ta något litet till kvällmat.

Kläderna för kvällen blev dessa



Min pojke fick öl och blev på så sätt väldigt glad.




kvällen avslutades med Alfabet! :)




Detta va dag 1.. återkommer med resten :)

Kramar

Malins första norska julbord :)

I 2008 så var ja på mitt första norska julbord och de gick inte så bra som man hade hoppats på skall ja lova.
Jag hade köpt ett par väldigt vackra skor från Bianco, men de va en aningen höga och fram mot kvällen så började jag dansa, vilket ja alltid gör och allt flöt på precis som de skulle...

och så plötsligt så försvann benen under mig, någon hade spillt vin på marken och ja halkade och
flög rätt ned i betonggolvet med hakan först och detta ledde så klart till att min pojke fick hämta mig och vi fick åka till sjukhuset och sy :)
Detta va mitt fina fina sår :(
jag och min pojke på sjukhuset mitt i natten :)

Så min lilla Kathrine, Hur hade du löst detta som framtida sjuksyster?? :)

Kramar

hej hopp

Hoppas att ni alla haft en bra dag  :)

Jag har fullt upp i dessa dagar och blir darfor inte sa mycket bloggande men ja skriver sa fort ja far tid over ..

massa kramar Malin

Nya skor - igen


Så har man bestillt nya skor, IGEN, men dessa kunde ja inte låta blir att köpa och andedningen till de är att de är ett par Modesty Blaise skor :)


Hitta de för ett tag sedan när ja skulle googla bilder att ha på min skomakarlåda, och helt plötsligt så slog de mig att ja för skojs skulle kunde googla Modesty Blaise och skor, och tror du inte att en svensk sida släpper 1000 skor (just denna infon här hitta ja på en chatt sida, så antalet behöver inte stämme) och dessa skor kommer någon gång i mars.

De kommer också i en skopåse med Modesty Blaise på och i en väldigt fin modesty låda! Och jag är fan av väldigt så saker, men just denna karaktären här är ja svag för, ja älskar serierna och sättet hon är målat och de svarta mot vita, ja de är bara fint, detta är konst för mig, serieteckning på ett finare sätt :)
Skorna

Påsen

Skolådan, vet dock inte om de är gul eller vit som ja får, de finns nämligen ett par gula skor också

Om ni vill veta vart dessa underbara skor finns så är de bara att ta en titt in på denna sidan LaMer Design

Kramar

Hej på er


Sittande i soffan och slappa, de är livet de! :)

Idag har ja en massa att göra, de skall städas och de skall fixas med en hel hög med saker och de skall förberedas och ja gud vet va massa saker som jag måste göra.

Idag så har ja varit hos en av mina partner i Sandvika och haft möte, de gick otroligt bra och jag skall snart skriva klart mötesreferatet och skicka ut de så att alla kan läsa hur duktig jag varit. haha
Efter detta va de lite vanligt jobb och så ett till möte och sen var de hem för att få i sig lite mat, för detta blev de inte mycket av idag, vet inte vad som skedde, men va hela tiden saker som kom ivägen så att de inte bidde av.

Nu har ja fått i mig lite mat, men tänkte spara resten tills min pojke kommer hem från fotboll, så att vi kan äta de tillsammans. De är mycket mysigare att slippa äta ensam och dessutom så är de något som ja verkligen inte gillar så att vänta är nog de bästa alternativ för mig.

Middagen kommer bestå av grillad kyckling, chips och så ljust bröd.. mums!!

Har också pratat med min mormor och de är alltid roligt, hon är så himla fin!

Och annars idag så har de inte skett så mycket, somnar på tåget som alltid, om de va något av intresse :)
Tänkte visa er min halsduk som ja fick av min mor, den kommer från Part two


Lite smygreklam med min nya kamera också :)

Måndagen


Gud va denna dagen har gått fort, tiden bara rinner iväg märker ja!!


Dagen började så klart med jobb och så lite mer jobb. :)
Efter detta så blev de en lite shoppingtur, måste ju handla inför kommande tur, så blev en ny bok för min del och så ett par badbyxor åt min pojke, inga stora köp men nödvändiga ..

Fick också hämtat alla de kort som ja skickat på framkallning så nu sitter ja här med 350 kort som vi tänkt kolla igenom innan vi går och lägger oss, man blir ju så HIMLA nyfiken.

Men tråkigt och kort inlägg idag, skall ialle fall visa lite bilder hade ja tänkt mig
Tog en fika till jobbet förut, en stor kopp med frukt te och så 3 kanelknäcke med smör och då tog ja fram min absolut finaste kopp, och den va så fin att ja nog tänker önska mig 3 till så jag kan bjuda på kaffe/te i dem när folk kommer på besök.
De är svensk design och jag rekomenderar er att ta en titt in på hennes hemsida Kerstin Tillberg


min fina fina kopp som ja fått av min mamma



Fina rosen i guld :)

Nu skall ja ha kvällsmat :)

Kramar

Raul Meireles


Absolut hatar min dator, de va andra gången som mitt inlägg bara försvann... Grrrrrr



Men som sagt, idag spelade Chelase-Liverpool och det har varit en omtalad match för att Torres nyss bytt klubb från just Liverpool till Chelsea. Nu undrar ni kanske om detta intresserar mig och de skall ja säga er att ja hade inte kunnat bry mig mindre om vart han spelade. Däremot så blev matchen viktig för mig pga av den personen som avgjorde och gav segern till Liverpool, nämligen var Raul Meireles

Och detta råkar vara en av mina favorit spelare i den portugisiska landslaget som ja håller på i alla stora mästerskap och håller då också så klart på de portugisiska spelarna som är utspridda världen över.
Så jag vill bara säga ett stort Grattis till Raul Meireles :)


Här ser ni en bild (ganska osmaklig bild) på mig. Den är tagen under Vm i sommar och som ni ser så har ja tre nummer målade i ansiktet och nr 16 är Raul Meireles nummer i landslaget.

(De andra tillhör Ronaldo samt Coentrao)

Kramar

Händelsefattig söndag


Har inte gjort något idag, absolut inte något på hela dagen.


Har bara ätit massa gott, druckit massa Coca-Cola och slappat i soffan och sovit och myst med min pojke!! :)
Så vet inte hur mycket ja har att skriva egentligen.. hihi

Pratade med min granne idag också och de hade tydligen varit en del att städa, födelsedagsbarnet fick nämligen konfetti igår..


Idag så har vi faktiskt testat våran nya grill och jag är väldigt nöjd med resultatet, de blir inte precis som i ett toas järn eftersom man inte kan pressa under och ovan sidan mot varandra, men tycker att de blev super gott och de va lätt fixat och jag är en stolt ägare av min Jamie Oliver produkt :)


Annars så har de blivit lite pyssel, håller på med ett kort till ett vännpar som skall gifta sig i sommar och så fick ja pärlat lite blommor också. Jag vet inte vad jag skall ha de till än, men kanske sy dem på ett klädesplagg eller en kudde eller något. vi får se vi får se. Blev inte så mycket pyssel som ja önskat eftersom de sliter så på mitt huvud. De är de absolut sorgligaste med hela hjärnskakningssaken, att ja inte orkar göra de som ja gillar absolut mest att skapa sakar, mest onödiga saker, men de är mina onödiga saker.. Så längtar tills att bli bättre så att dwe kan produceras i hemmet igen.. :)

Fem små pärlblommor i champagnefärg :)

En liten blomma :)

Nu är min pojke på innebandy, hatar innebandy på söndagar, de är ju en mysdag, sista dagen innan en ny fullsmockad vecka.. Men Men.. han blir ju lycklig av de :)

Kramar

Helgen går fort .. När man har roligt!


Hej på er!

Nu var de ett tag sedan ja skrev, men gårdagen var helg galet hektiskt!
Vaknade kl 07.00 för att åka till Tönsberg för att hjälpa mina flickor 15 att göra sitt bästa denna turnering. Har två lag, Skjetten Blå och Skjetten röd och till min stora glädje hade ja också med mig min hjälptränare Anna, så vi delade på ansvaret igår.

Skjetten Röd vann sin första kamp och sin andra kamp vilket gjorde dem till vinnare av sin grupp.

Skjetten blå vann sin första och sin andra kamp, men förlorade den sista vilket gjorde att de kom tvåa i sin grupp.

Båda lagen förlorade sedan sin kvartsfinal.

och i sista kampen så lyckades Skjetten blå ta hem segern efter ett otroligt nervöst sista sett och Skjetten röd förlorade sin kamp, men gav dem en otrolig match.
Vilket gjorde att vi totalt van 5 av 9 matcher.. jippi!!

Dagen var smärtfri men sliten och när ja kom hem så var de bara att hoppa i duschen och göra sig fin för att gå ned till grannarna under på fest.
De blev Peppes Pizza, vin, öl och Coca-Cola och så vilda diskussioner och underbara historier hela kvällen lång, tills klockan visade 04.00 och jag och min pojke bestämde oss för att gå hem.

Idag kan ja lova att vi är slitna, men detta va helt ok, med tanke på att vi bara skall slappa i soffan hela dagen och då kan man ha sådana slitsamma dagar, för idag så har ja bara en sak på min agenda och de är att ladda batterierna tills veckan som börjar i morgon :)

Önskar också  U19 lycka till i dagens turnering och hoppas att de kommer hem med en första plats :)

Önskar också er en super fin dag och så hörs vi lite senare!!

Kramar

Jamie Oliver


Idag har de handlat saker till köket och de är ju de absolut bästa!

Länge har ja velat ha en grill som man kan grilla smörgåsar i, men så har ja tyckt de varit så onödigt med en toast grill för att de är de enda som kan göras på dem. Så i över ett års tid har ja letat efter en smörgåsgrill och så bara så där idag så kom ja in på Jamie Olivers produkter och hittade en barbeque grill som bara vara perfekt, så nu är den uppackad och står på mitt köksbord tills dess att en plats hittats till den.

Min fina fina grill, man kan värma smörgåsar mm i denna.

Man kan öppna den 180 grader och använda som mina grill

Man kan också ha den som en mini ugn :)

Så Super duper grill...
och sen så skall vi inte glömma den andra saken som också hittade hem till oss idag.

Jamie Olivers Flavour Shaker

Man lägger kryddor och olja i den, eller vad man så önskar och så är de bara att skaka och blanda de ordentligt, den äkta smaken kommer fram och de är lätt som en plätt :)

Men nu säger ja godnatt mina vänner, ha en underbar lördag :)

KRAMAR

Dagen har fortsatt bra

Denna fredagen började inte bra med ett dumt tåg, men samtigt så får man väl tro på att allt händer av en anledningen. Hade tåget gått i normal takt så kanske de hade skett en olycka, eller en person kanske han tåget pågrund av att de va sent och att detta har någon stor påverkan på framtiden. Man vet ju aldrig och detta är de bästa sätt för mig att se på saker. De är inte alltid ja lyckas göra de, men jag försöker och jag tror att de är otroligt bra om man lyckas med de! :)

Idag har ja fått en present, skall visa den lite senare och genom att ja fick den presenten så blev ja så glad att ja gjorde felet att googla det och då hittade ja så klart en annan sak som ja ville ha och med den produkten hade vi tur, så den skall förhoppningsvis handlas i eftermiddag om allt går min väg, vilket ja verkligen hoppas på!

Men vi hörs sen :)

Kramar


Happy Friday


Fredag, äntligen äntligen fredag!! :)

Idag så står de jobb på min Agenda och efter 8 timmar med slit och kunskap så skall ja skynda mig hem för att fortsätta och njuta och se vad kvällen har att erbjuda mig!

Igår så blev som ja nog nämt 100 gånger en väldigt lugn dag, vilket va vad jag behövde, idag blir den nog inte mycket mer farfylld om man inte räknar med jobb
Efter detta så är de ju Tacos fredag som gäller och jag längtar redan.. malin bara älskar Tacos och Coca-Cola.. ja, ja ,ja :)

Blir att inte lägga sig så sent efter som ja skall upp tidigt i morgon och de kommer också va grannfest i helgen vilket gör att jag längtar extra mycket tills dagen går mot sitt slut. Men samtidigt så får den inte går för fort heller, för då tar helgen slut innan den ens börjat.

Väntar också på att mina kort skall vara färdigframkallade, irriterar mig på att de tar så lång tid, bestillde de i söndags och de skall ta 2-7 dagar, så man kan ju vara ganska så säker på att mina kort kommer ta 7 dagar, de är nämligen min vanliga otur, tåget i dag, 26 minuter sent, också min vanliga otur.

Önskar er en fin fin dag och så hörs vi framåt kvällen :)

Kramar

Hata Fifa


Nu sitter ja i soffan och väntar på att min pojke skall bli klar med alla sina Fifa uppdateringar.. otroligt långtråkigt skall ja tala om för er..

Idag fick ja inte gjort ett skit, men va gör de? :)

Min pojke kom hem med en ögonmask till mig, så denna ligger nu i kylen för att bli kall och ikväll skall den invigas, kommer nog kort på den någon dag, för den va väldigt fin och de va en otroligt omtänksam present. Inte alltid som pojkar lyckas med de små sakerna så ja var väldigt överaskad och glad för de och idag om någon dag så kändes de som ja behövde de där lilla extra.

I morgon skall ja jobba och sen kommer helgen, fredagen och lördagen blir fullspäckade men söndag blir desto lugnare och jag borde inte klaga på för mycket liv just nu för ja har ganska mycket tid för lugn och ro, så en fart fylld helg säger ja inte nej till.

Blev hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis idag, och till dessert marabou mjökchoklad.. och även detta var va jag behövde efter en för vilsam torsdag.
Nu hoppas ja snart att vi kanske kan hitta på något, om han någonsin kan slita sig från de dumma dumma fotbolls spel.. kanske jag skulle råka tappa bort de en dag.. de kan ju ske olyckor menar ja :)

och när vi ändå är inne på fotbolls ämnet så kan ja ju passa på att visa en bild på oss taget efter att IFK Göteborg tog SM guld i 2007


Happy Torsdag!


Så då var de torsdag, veckorna går läskigt fort skall ja lova er, men de är väl samma sak för alla er!

Har tagit en lång sovmorgon och vilat mig ordentligt, nu slappar ja framför Tv och har precis ätit lite havregrynsgröt till frukost, bra start på dagen.

Tänkte inte skriva så massa just nu, utan vänta med de tills senare, så istället för mitt babbel så lägger ja upp lite på på min nya lampa som hänger i hallen.. den är så fin och ja är super nöjd! :)

Malin och pojkes fina lampa!

Se de fina skenet i tacket :)
och de är här vi skall ha den nya hatthyllan och skobänk som min mormor skall snickra. Detta kommer bidra till att vi får massa extra plats eftersom den som är där nu är 20 cm djupare och 5 cm bredare, så de kommer bli massa mer plats där ute när detta är på plats.

Jag älskar vår hall och jag älskar den nya lampan och jag längtar så tills dess att vi skall måla den. som ni ser så är trappan röd och väggarna är inte riktigt vita. Målet är att måla de vitt och så kanske bygga om trappan lite samt att vi skall ha tyg på trappstegen :)

Skjetten gör de igen!


Så då vann vi vår seriekamp, så ett stort stort grattis till Skjetten Damlag! :)

Vi spelade bra i perioder men gjorde ganska många missar och hade lite tur med tanke på att de gjorde en del missar. Jag har väl inte så mycket att klaga på förutom att två av mina super bra smashar blev dömda som ut, trots att de absolut inte var de, ja hade många vittnen :) och så märkte ja så klart att de finns en del jag verklige måste öva på.

Just mottagen går ju inte alltid perfekt, men samtidigt så har ja kommit på att de är SJUKT många mottag i en kamp, så de är inte konstigt att inte alla är perfekta, visst skall ja jobba på de, men skall sluta va så hård på mig själv, för tar många bra och de får ja va nöjd med och ha som mål att ta några extra perfekta för varje match :)

När de kommer till mina smashar så fick ja in en del bra, fega på några och slog några ut, de jag slår ut är de där läggen kommer för långt från nät. Och de är nämligen så att vi har en helt otroligt bra lägger  i vårat lag vilket gör att ja blivit lite bortskämd på läggen och när vi inte får fram fina mottag och denna stackars person tvingas lägga ur de mest konstiga vinklarna så är de upp till mig att jobba så jag kommer in rätt till bollen och de är något som ja skall ta med mig från denna kampen, ja måste jobba fortare bak och sen fram igen, så jag kan slå bra på alla lägg, för med den lägger vi har så behöver vi lite bra som slår så hon känner att hon bra avslut på de perfekta lägg hon fixar för oss. TACK gumman min :)

Täcka under block.. ja är ibland lite för ivrig att slå eller vänta på att få slå eller täcka under mitt smash att ja glömmer att täcka under mitt block så är på väg bakåt när bollen kanske går i block och ned på vår sida att ja inte hinner fram, så även detta skall de ändras på.

Serv: Fick in en del bra, men hade också 2 missar och de är INTE ok, så skärpning på detta Malin!

Däremot så jobbar ja och ja har blåmärken på höftbenen och en svullen haka som minne av detta.. kom inte och säg att ja ger upp i första taget :)

Matchen slutade tillslut 3-1 i sätt och jag kan bara säga GRATTIS underbara damlaget!!


MATCH!!!!


Hej igen! :)


Nu har ja haft en violsamdag och snart kommer min pojke hem med bröd och ost till mig, inte den mest givande middagen, men jag är inte sugen på något annat, så detta får de bli!!

Får dricka massa vatten också, de hjälper och så har ja en new energy bar som ja skall mumsa på innan matchen, för de är just de som sker idag, de är match och ja älskar match!

Först träningskamp för mina flickor 15 och sen så match för damlaget, så kom igen nu tjejer, se till att ta hem denna segern och säkrar vår första plats i gruppen.. eller ? :)


Har inget att göra.. Jippi!!! :)


Hej på er... :)


Idag så tog ja och vila lite på morgonen vilket va jätte skönt och kändes som en bra start på dagen.

Har också fått undan lite jobb men utöver det så har ja inte gjort massa vilket känns lite konstigt, men de konstiga är att ja inte har något att göra-
Hemma är de städat och allt som skall va gjort är gjort och de är inte ofta skall ja säga er, vilket gör att ja får tid att slappa och att kanske få gjort lite pappersarbete. Men jag skall lova att ja drar mig för det, de är inte de roligaste som finns  :)

Annars så har ja skypat med min mormor och morfar en timma och de är så himla underbara, nu skall de snickra till oss, så har kollat massa mått idag, skall bli super spännande att se slutresultatet sen.. Längtar!!

Men som sagt, en lite paus nu och efter de så kanske de blir lite mer bloggning sen.. kanske.. :)


Kramar

God kväll!


Hej och hopp!


Hoppas att ni haft en fin tisdag och att ni njuter de timmar som är kvar!

Själv har de blivit blåbärspajbak och mys fika med en tjejkompis, så jag måste kalla min tisdags eftermiddag lyckad. Och är super glad för sällskapet och längtar tills på lördag när vi skall ha fest samt tills om 2 veckor då vi skall ha pysseldag. De är toppen tjej och är alltid kul att spendera tid med henne.

Glömde också berätta en till svensk sak som mamma köpte till mig, och de va konstigt med tanke på att de var en väldigt viktigt sådan..
Jag fick 3 *

Svensk choklad, de enda som gäller! Jag kan gillar mycket här i Norge, men chokladen, den skall vara svensk :)

har också övertalat min pojke att vi skall spara till en gemensam sommarpresent och de är något som ja längtar oerhört mycket efter. Den kostar 3000 nok kr, så de är lite som måste läggas ut och vi får se hur de går, men detta är ett mål och ja hoppas hoppas vi lyckas, för detta mina vänner, detta är något som vi kommer älska att ha i sommar ..

En jätte fin saccosäck som kommer från Fatboy och denna variant som är aktuell för oss är en Outdoor modell som vi tänkt ha ute på gräsmattan!
Vi har en balkong, men den är inte jätte stor och så har vi en gräsmatta som vi delar med fyra andra och eftersom vi kommer super bra överens med dem så spenderar vi en massa tid där på sommaren och då vill ja verkligen ha denna.
Förra året så var iden uppe, men de blev aldrig något av den, iår skall ja se till att de blir av, de är ett annat mål ja har :)

Vi hörs sen eller i morgon :)

KRAMAR

Offergåvor!!

Godmorgon på er :)

Jag fick aldrig visat er mina kläder igår och så går de när tiden springer iväg.

Efter jobbet så tog ja som vanligt tåget hem till underbar lägeneheten och undertiden som ja småstädade lite (de är nämligen ett nytt mål ja har, försöka att hålla efter hemma, Är nämlgen super bra på att städa skinande rent, men sämre på att hela tiden se till att ha de rent och städat. Återstår att se om vi klarar detta ) så lagade min pojke middag till oss, pasta hjul med en sås och så ungsbakad kycklingfile till detta, super bra middag och väldigt väldigt god!

Precis när vi var klara med maten så kom min mamma på besök igen för att lämna lite av de hon köpt i Sverige och för att hämta sina saker och sen bege sig upp till vinterlandet igen, sorgligt sorgligt. jag önskar hon kunde stanna ett tag längre...
Men vi fick pratat lite och så kom hon ju med gåvor till mig och nu har nog förstått att gåvor, de gillar ja.
Kanske ja borde göra mig till en gud där folk skall komma med offergåvor till mig och så skall ja i gengäld skänka dem lycka. Hade varit en bra ide om ja hade haft makten att göra folk lyckliga :)

Till min glädje så stoppade mamma undan sin stolthelt och köpte två flak med Coca-Cola burkar till sin älskade dotter :) Fick också Falu rågrut knäckebröd och så ett super gott knäckebröd som är som en kaka och de är såklart därför ja tycker den är så god..


Tror att ja skall börja hamstra detta nästa gång ja är hemma, för de va mycket godare än ja kom ihåg det att vara! :)

Min mammas pojke var också jätte snäll och händig och satte tillsammans med min pojke upp den nya lampan som ja köpte i förra vecka och även den blev bättre än ja hade kunant föreställa mig och ja längtar så tills ja skall få ta ett kort och visa er och längtar ännu mer tills de att min mormor snickrat hatthyllan och bänken som skall va där ute, de kommer bli en underbar hall tror ja.. ja, ja, ja....

Sen gick kvällen fort och avslutade med ett avsnitt Ally Mc Beal och kanelknäckreböd med smör.. Mumma!!

Idag är de dock en sämre dag, har väldigt ont och är också första dagen som ja jobbar efter varandre på ett tag, så de är inte så konstigt och tror dessutom ja kanske börjar bli lite förkyld och de gör ävl bara saken värre.. Så de bli att ta de lite lugnt i dag och förhoppnigsvis avsluta dagen hemma i sängen :)

Kramar


RSS 2.0