Så va sa doktorn?

Doktorn sa att jag var på bättringsväg, JIPPI!!

Men ja har en liten uppförsbacke kvar och sen så kan ja nog slita med ont i huvudet ett tag framöver!

På måndag är ja tillbaka till vardag och rutiner och de skall bli väldigt skönt, och alla övningar och tips ja har fått skall följas noga så att ja är tillbaka i mitt vanliga tillstånd så fort som möjligt :)

Idag har ja som sagt varit hos läkaren och ni har kanske läst mina pysselinlägg, inget av de är gjort idag dock, men de kändes som rätt dag att visa dem :)

Ikväll så skall vi äta middag, jag och mitt allt och så skall vi se på House hoppas ja, vi är inne på den 3 säsongen nu och den är så spännande!

Men de blir en del bloggande, men fortfarande inte en massa eftersom min tid till datorn skall vara ganska lite, men skall fortfarande sitta en del så att ja vänjer mig så att de inte kommer som en chock på måndagen!

Men ja tänker på er alla och ha en super fin tisdag!

KRAMAR

Korthållare


Malin har gjort korthållare, och jag tycker att de blev super söta! :)
Har använt mig av cernitlera och korthållare, allt är inhandlat på Panduro för några år sedan!

Med den röda så blev de hjärtan, 8 st, för tänker att har man gäster så är väl 8 de mesta som man har sittande (inte för att vi har plats med så många vid vårat lilla bord) och annars så kan man också ha dem till plockmat :)

Har format leran, satt i korthållarna och sen haft de i ugnen i ca 40 minuter på 110 grader


Här är de 8 st ( tagna med vår nya kamera)


Här ser ni hur de ser ut med en :) (också tagen med vår nya kamera)

Nu får ja bara se va jag skall göra med den rosa och silvriga leran!

Kramar

Adventskalender


Nu har ja äntligen fått hängt upp adventskalendern, och jag måste säga att ja tyckte den blev väldigt fin :) som ni ser är den inte helt full av paket och anledningen till de är att min pojke antingen inte köpt eller slått in sina. Men eftersom han får udda dagar så är de ju också han som får första paketet i morgon.
Några av mina va för stora också, så de ligger vid sidan på byrån :)


Denna är köpt på Kremerhuset förra året


Här ser ni sockerborgen och resten av mina paket till kalendern och dessutom en otroligt vacker skyddsängel som vi fått av mina svärföräldrar :)

Kramar

Sockerbitsborg


Vill ni se en fin fin borg? Titta på denna då :)
Den är byggd av ca 1200 sockerbitar och en massa kristyr

Recept Kristyr:

  • Florsocker ( melis) ca 4 dl
  • 2 teskedar pressad citronsaft
  • 1 äggvita

Blanda allt i en bunke och tillätt florsocker tills de att kristyren blivit formbar så att den inte bara rinner ner när man skall dekorera med den.


Kramar :)

Tisdag!


Hej allihop!

Idag är de tisdag och har egentligen inte så mycket på min agenda idag, jag skall VILA,VILA,VILA så att ja blir frisk så fort de bara går och jag skall också till läkaren idag för att göra en ny undersökning och se hur lång tid de tar innan ja är tillbaka i vardagslivet, och jag säger bara att ja hoppas på väldigt snart!

Sitter framför tv och har i bakgrunden på Animal Planet, en av mina absoluta favorit kanaler och just nu är de människovana krokodiler i Miami som kommer för nära familjerna i hop om att kunna äta upp dem.

Ute skiner solen och jag skall försöka hitta mig något att äta till frukost och dricka vatten, massa vatten, de hjälper nog mot huvudvärken, eller de hjälper men inte säkert de hjälper när de handlar om ett slag mot huvudet som skapar värken. Fast jag tror inte de gör någon skada ialle fall :)

Önskar er en super fin dag!

KRAM :)

The A-Team


Har precis spenderat nästan 2 timmar i soffan framför en film som ja tyckte va väldigt bra och också en äkta Malin film

Titel: The A- Team

Prod År: 2010

Skådespelare: liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel, Quinton "Rampage" Jackson och Sharlton Copley.

Handling: Ett Team bestående av 4 veteransoldater har dömt till fängelse för att brott de inte har begått och måste nu använda sina unika talanger för att bryta sig ut, rentvå sina namn och sätta rätt personer bakom lås och bom.

Omdöme: jag tyckte som sagt att detta va en väldigt rolig och underhållande film, den var spännande, full av action och allt de som hör hemma där, bilar, skottlossningar, explosioner mm
Dessutom så kan nog Liam Neeson va en av mina favorit skådespelare och de gör ju bara filmen ännu bättre :)

Betyg:5/6


Kramar

V.48


Nu är de måndag och vecka 48, inte alls många veckor kvar till jul! :)
Igår firade vi 1 advent och självklart kom de då en massa snö, så att träden blev alldeles vita igen, tyvärr verkar de inte sitta kvar för att med snön så kom vinden, och om snön är lite önskad hos mig så kan ni tänka er va vinden är :)

Men de blev i alle fall att gå ned till våra grannar på lite svensk julskinka på knäckebröd och de va otroligt trevlig och mycket mer 1 adventskänsla än så tror ja knappt att man kan få!

Har tagit en del kort med vår nya kamera också, bara på auto är så länge, men hoppas kunna få lite bättre och bättre kort, måste bara vara duktig och verkligen läsa hur man gör och sånt så att man inte bara använder en bra kamera och tar vanliga kort utan utnyttjar kamerans kapacitet till max, men skall lägga upp lite kort sen, skall bara ta och vila mig så att min huvudverk går över, den är så otroligt ihärdig :(

Hoppas att eran helg har varit lika fin som min och att ni bliv positiva när ni ser hur få dagar de är kvar till Julafton :)

KRAMAR

Cloudy with a Chance of Meatballs

Igår blev de en animerad film som min pojke fick när han fyllde år faktiskt :)

Titel: Cloudy with a Chance of Meatballs

Prod År: 2009

Röster: Bill Hader, Anna Faris

Handling: En liten misslyckad vetenskapsman uppfinner en maskin som framställer mat från vatten, och genom en kortslutning så skickas denna upp i himlen och börja skjuta ned mat över staden, köttbullar, pizza, glas mm allt kan beställas och invånarna har aldrig varit lyckligare. MEN och de finns alltid ett men, va sker om maskinen inte slutar producera mat?

Omdöme: Inte min största favorit av animerade filmer, men den hade sina guldkorn och iden va ganska kul (är från början en bok) men ja tyckte att den lite äcklig, med all mat och sånt och måste säga att ja är lite besviken på den i helhet, men den fick mig att skratta en del gånger och de är nästan de viktigaste :)

Betyg: 3/6
Kramar

NEWS


Vi har inhandlat ett tidningsställ och detta skedde igår!  Har länge velat ha något i vardagsrummet, men de har antingen varit för dyra eller för fula eller för stora eller för små osv
Men nu hittade vi äntligen ett som vi tror kommer passa oss bra!
Självklart blev de vitt för att Malin är feg och inte vågar chansa på massa färger, men de blir nog bra och vi var båda överrens om att texten kom fram bättre på vitt än på svart.

Så va tycker ni? :)


Aktivbarnehjelp

Nu har vi rensat hemma bland alla kläder, lakan och liknande.

Vi fick nämligen en lapp i brevlådan i veckan där de stod att de skulle komma förbi på söndagen och hämta de påsarna som stod klara och dessa skall skänkas till barnen i Ryssland. Så vi har rensat och har fått ihop en del lakan, lite handdukar och så en påse med kläder!

Vi får hoppas att detta kan hjälpa dem lite, och nu står de nere och väntar på att bli hämtade!

Ha en fin dag!
Kramar

Wallander - Den svaga punkten

Igår blev de ytterligare en Wallander film, nr 6 för att vara exakt, så här följer recensionen ! :)


Titel: Wallander - Den svaga punkten

Prod År: 2006

Skådespelare: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace

Handling: En man hittas död i sitt stall och polisen tror först att de är en olyckshändelse och att en av hans hästar bär skulden, men bevisen tyder på att han blivit brutalt mördad och snart avslöjas den ena hemligheten efter den andra

Omdöme: Tyckte att den var ganska seg och att själva historien inte var speciellt intressant och inte var den
spännande heller, vilket de flesta Wallander filmerna är, ja behövde knappt blunda (ja jag är feg ja vet) :)

Betyg: 2/6

myslördag!

Idag har vi haft de bra tycker ja :)

Åt en ganska snabb frukost och sen bar de av för lite shopping, fick köpt julklapp till min mormor och min lillasyster, fick också hittat julklapp till min morfar :)

Köpte även 2 röda ljuslycktor på Indiska, så att de blir lite värme i hemmet, ja har väldigt mycket iskristaller och vitt och svart och sånt, inte så mycket rött, så nu står de i vårat fönster!

Men de absolut bästa med dagen, de va ju att vi fick köpt en kamera, äntligen fick ja en systemkamera som ja så länge velat ha. Var helt säker på att ja skulle ha en canon, men efter mycket om och men så blev de faktiskt en Sony och som den Sony-tjej ja är så passar ju de välidgt bra


Tror att denna blir väldigt bra för oss, jag vill ju bara ha väldigt bra kort, jag har ju ingen dröm om att bli fotograf och denna är mycket lättare än Canon och den va dessutom mer prisvärd ( det är också för att de tagit bort videofunktionen på denna) och anledningen till de va att de inte blev så bra filmer med systemkamera ändå! Den har dessutom vridbar skärm, vilket gör de lättare att ta bra kort om man inte har möjlighet att ta de rätt framifrån och så "säger" den till hur man skal ta kort så att man inte måste kunna allt själv!
Den rekomenderades starkt, men han som hjälpte oss sa också att han själv nu skulle gå för en Canon för att han menade att han blivit tillräckligt bra och fått tillräckligt mycket intresse för de!

Så de känns väldigt bra, så nu är de bara att hoppas på att den lever upp till förväntningarna!
Den hade också bättre actionbilder än canon, ( den vi titta på, inte den bästa så klart) och tar mer kort i sekunden vilket gör att den passa bra för volleyboll kort :)

Nu skall ja julpyssla lite, har haft 2,5 timmar raklång i soffan för att vila min nacke och huvud och skall nu upp för att röra lite på axlarna!

Glöm inte att de i morgon är 1 advent :)

Kramar

Hjärnskakning


Då har man kommit hem från läkaren och man har fortfarande hjärnskakning och de är de som gjort att ja haft så ont, först så trodde ja att ja började få influensa eller liknande, för blev så stel, men så kom de inget mer och fortsatte vara stel och huvudverken ville inte ge sig, så gick till läkaren och ja hade kommit tillbaka för tidigt till vardag med att koncentrera ögonen så mycket att jag fortfarande hade hjärnskakning.
Men nu får de allt va på bättringsväg, skulle strecka ut nacken, skulle ut och gå och skulle träna, de va väl dator, bok och tv som hels skall undvikas så mycket som man bara kan och de skall ja följa noga!

Ps: Hitta precis en annan blogg där en tjej fått hjärnskakning av en boll i huvudet, så de är minsan inte bara ja som är så klantig, och som bilden nedan visar, de kunde varit värre ;)


Kramar

Apelsiner i ugn


Detta är något som min mamma gör och jag tar efter, de är lite jobb, men de luktar gott och de blir väldigt fint :)
Har redan lagt ut de färdiga resultatet på adventsljusstaken, men tänkte kanske ni ville veta hur man gör det


Man skär apelsinerna i skivor och lägger dem på ett galler ( jag har lagt bakplåtspapper under så att de inte skall klibba i ugnen) så skall de vara inne på svag värme ganska länge, först lästa ja 50 grader i 2 timmar, men då skedde inget hos mig, så ja hade mina på 100 grader i några timmar.

Man kan egentligen välja att ha dem till vad man vill, vissa har de på paket och andra hänger upp dem som juldekoration och så gör några som ja och har dem i adventsljustaken, vill ni se de färdiga resultat så gå in på
Julpyssel
Kramar

Ny dag


Så var de ny dag och denna dagen skall ja bara ha de bra och se till att bli hel i min kropp!
Skall till läkaren och hoppas att de kan göra under så att ja inom kort, helst idag är tillbaka i min stressande vardag!

Man mår inte så bra att vara hemma när man vet att man borde vara någon annan stans, och de stressar mig oerhört mycket, så jag hoppas kunna va tillbaka ASAP!!!

Annars så sker de inte massa, jag pysslar en del, men mest så vilar ja ögonen så att ja inte sitter och koncentrerar mig som ja gör nu, utan om ja skall va ärlig så har ja inte haft på tv på dagarna och de är ganska ovant för att vara mig, utan ja har haft på julmusik och vanlig musk och bara försökt bli bra.
Såg ett avsnitt House igår kväll dock, men de tyckte ja att ja hade förtjänat! :)

Håller också på att rensa i min garderob, kommer några på söndag och hämtar alla kläder, lakan, skor etc som man lagt ut och så skickas de till barn och vuxna som behöver det. Så såg detta som ett utmärkt tillfälle att städa och hjälpa andra på samma gång, så rensa ut en hel del lakan igår och lite kläder och och så får vi hoppas att ja hittar lite mer under dagen i dag och i morgon!

Men nu skall ja som sagt hålla mig borta från datorn en stund, vi hörs senare!


kramar

Kvällen har kommit!


Då har kvällen kommit, dags att sova! :)
Tänkte lägga ut lite bilder från våran semester förra året, blir så glad när ja ser på dem, och med tanke på att ja inte är i form nu så känns de extra bra, och då kan ja lika gärna dela med mig :)

Detta var vårt hotell.
Och detta var utsikten från balkongen
Min pojke innan middagen en kväll
Den bästa efterrätt ja någonsin ätit, sötpizza fullstoppad med nutella! MUMMA
Vinhandling till alla nära och kära hos den lokala vinodlingen, enda problemet var bara att ja hade många av flaskorna i handbaget och de tog de ju så klart på flygplatsen :)
Ett hus som ja blev helt kär i, denna hittade vi i en fiskeby som vi hade en dagstur till.
Våran strand, hela första dagen hade vi denna stranden helt för oss själva, sen kom de lite mer folk på besök, men de blev aldrig för mycket, vilket var helt underbart
Jag och lerbehandling :) detta tog vi på en dagstur som vi hade, va väldigt behagligt faktiskt, varm lera som man smetade in sig med, lät den stelna och sen så fick man skölja av sig och känna sig extra ren
öns vackraste strand
och slutligen ja och min pojke!
God natt :)

Kardemummaknutar - Recept

Detta recept är hämtat ur min absoluta favorit kokbok; Leila Lindholm - A Piece of cake

Grundrecept vetebullar (18-24 bullar)
  • 1 Msk kardemummakärnor
  • 3 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g mjukt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 11-12 dl vetemjöl
  1. Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel och värm med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.
  2. Smula ned jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, smör och ägg.
  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbete tillsammans till en smidig deg.
  4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i 45-60 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Själp upp degen på ett mjölat bakbord och baka ut till önskade bullar.
Kardemummaknutar
1 sats vetedeg ( se grundrecept)

Fyllning
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
Ägg till pensling
Ljus sirap och vatten till pensling
1/2 msk kardemummakärnor
1/2 dl strösocker
  1. Gör vetedegen enligt grunreceptet
  2. Blanda smör, strösocker och kanel till krämig fyllning
  3. Dela degen och kavla ut en halva i taget till en rektangulär platta, cirka 1 cm tjock.
  4. Bred över smörkrämen.
  5. Vik ena långsidan mot den andra till ett dubbelvikt ark.
  6. Skiva arket i 4 cm, breda remsor och skär snitt som delar varje remsa nästan helt ( så att de ser ut som ett par byxor)
  7. Vrid/snurra varje byxben åt olika håll och knyt ihop till en knut. Se till att ändarna hamnar under knuten. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Sätt ugnen på 200 grader.
  9. Lår bullarna jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 40 minuter. pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  10. Pensla de nygräddade bullarna med sirap utrört med en skvätt vatten och strö genast över stött kardemumma blandat med strösocker.

Gripsholm


Inatt så har vi sovit i väldigt underbara sängkläder, nämligen Gripsholm!
Dessa har vi fått av mina svärföräldrar och igår så bäddade vi rent och de blev väldigt fint :)



Lägg på denna bilden också märke till den fina stegen som min pappa byggt till mig :)

Se de fina detaljerna med de vita knapparna på sidan av kudden, dessa finns också längst ned på påslakanet.


Så tack så mycket fina svärföräldrar!

Kramar

Galgar


Så var de onsdag och klockan har hunnit bli 3, galet va tiden går fort!
Jag har satt mig i soffan nu för att krypa upp under täcket och se på tv, eller en film eller kanske en serie, har inte riktigt bestämt mig, men mysigt skall ja ha det!

Tänkte lägga upp lite kort på några galgar som ja gjort, köpte de från IKEA och så har ja målat på dem med hobby färg för att de skulle bli lite finare, hoppas att ni gillar dem!







Kramar


Brothers & Sisters Säsong 4


Hej!


Nu kommer recension, men vill ni inte veta vad som sker i denna säsongen så läs inte!

Titel: Brothers & Sisters S 4

Prod år: 2010

Skådspelare: Calista Flockhart, Rachel Griffiths, Dave Annable, Ron Rifkin, Sally Field, Matthew Rhys and Balthazar Getty.

Handling: Handlar om familjen Walker, Mamma Nora, hennes bror Saul och Noras 5 barn, Justin, Kevin, Kitty, Sarah och Tommy samt deras familjer.

Omdöme: Denna säsongen var helt klart bäst tycker ja, den var spännande utan att vara för jobbig och den hade allt man kan önska sig, humor, romans, spänning och ren underhållning.
Däremot så va slutet så sorgligt att tårarna fortfarande rinner när ja skriver detta. Förstår inte varför de måste göra serierna så hemska, har vi inte nog med detta i den riktiga världen, varför kan inte serierna få vara våran flykt, stället där vi hämtar energi istället för att de skall få oss att må dåligt.
Och sen om de råkar finnas människor som aldrig upplevt en motgång i sitt liv och absolut vill se sånt här. Ja då tycker ja de kan få en egen genre.

Betyg: 6/6


Sjuk

Idag är ja sjuk, vilket inte känns så bra och vilket kommer ganska oväntat, har inte varit sjuk på länge länge nu, lite små krasslig har man ju varit, men inte sjuk sjuk, så de är lite segt faktiskt, men vad skall man göra åt det?
De som är bättre att vara sjuk än att ha hjärnskakning är i alle fall att man får se på film om man orkar, och läsa, och de har ja gjort, legat och läst i sängen, plus gjort ett par andra små saker som man orkat, men mest vila har de varit och de är ju för att bli frisk så snabbt som möjligt!
Så jag återkommer helt enkelt senare, men lite bilder och kanske receptet på bullarna som ja lovade för länge sen :)
kramar

Sjömansgryta


Malin lagar middag, hon gör sjömansgryta, vilket är något som min mamma brukade göra när ja var liten och de va så himla gott, så sist när vi var i Strömstad så såg ja sjömansbiff och köpte då de på ren impuls.
Idag är de då dags att testa detta för första gången, har skivat potatis och morötter, stekt kött och lök och sen varvat detta  i en kastrull och hällt på vatten och kryddat och som om inte de va nog, utan sist men inte minst så skulle de hällas på öl, och detta är ju något som inte ja gillar, men vi får hoppas att de blir gott i maten! :)
Annars sker de inte så mycket, min pojke har klippt sig och han blev jätte fin <3

Håller på att leta en golvmopp också, väldigt intressant måste ja erkänna, de finns en del att välja på och de är sjukt dyra många av dem, men har väl hittat mitt val i Enjo, detta är ett märke som alla mina norska släktingar har, inklusive min far och ringde idag för att rådfråga och de var väldigt nöjda med produkterna, och de är alltid rent och fint hemma hos dem, så när ja får pengar så är de de jag skall ha!

Men inte alla onödiga trasor och sånt, utan bara själva golvsättet! VUXENPOÄNG? :)

Tänkte lägga ut lite bilder på hur mycket snö vi hade förra vintern, bara för att,

Så här såg de ut upp till våran dörr
Och detta är vår grannes bil :)

Och sen har vi också lagt ut en annons på finn.no för att sälja vår gamla Tv-Bänk Så gå in och köp :)
Kramar

Hmm

Ser nu när ja öppnar min blogg på jobbet att den inte alls är lika fin som den va hemma, där har ja ju bild och bakgrundsfärg och annan font och bredare text och större bilder..
Besviken är va jag är!


Idag så är de massa att göra på jobb, så detta blir kort inlägg, men pauser, de måste man ha! :)
skall gå hem vanlig tid idag, inte jobba extra och så skall jag hem och laga middag till mig och min pojke, en gryta hade ja minsan tänkt laga, får se om ja lyckas :)

Sen så är de måndag och de betyder träning för mig och massa träning, är ibland lite segt att ta sig dit, men är alltid roligt när man väl börjat spela och mitt mål är ju att bli ganska bra på det eftesom vi faktiskt leder :)



Så de är bara att fortsätta kämpa! :)

Men vi hörs mer sen!

kramar


Herregud

Idag har ja slitit med min blogg, sidan har varit nere och ja suger som sagt på detta med att göra en sida och HTML koder, men har väl lärt mig lite, så den är i alle fall lite roliga nu :) och lite bredare text :)
Tänkte inte skriva så mycket för är så trött på datorn, men tänkte lägga ut ett kort på mig som min pojke hatar, ja som harry potter :) Lånade min svågers peruk på en maskerad vi hade när ja fyllde 20, egentligen var ja en Pink Lady från Grease, men va ju tvungen att testa!

Julpyssel


Hej! :)
Då har vi fått gjort en del idag faktiskt, och de älskar ja, söndagar är oftast min ångestdag där inget blir gjort, men min pojke och jag har fått en massa gjort, Först så har ja tagit kort på alla filmer som måste ned i källaren eftersom de inte får plats i vår tv-bänk ( håller ju nämligen på att inventera, så kändes lika bra att ta kort på dem med en gång) och de va väl en 200 filmer eller något, så de tog sin lilla tid) Har också tagit upp julsakerna och eftersom vi inte skall ha julgran i år så plockade vi ur de vi skulle ha och så tog vi ner resten i källaren, så de inte står här och skräpar!

Hunnit tvätta två maskiner också och snart skall vi laga hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis, skall bli otroligt gott!
Men tänkta lägga ut lite kort på min adventsljusstake och på den vackraste julstjärna som finns ( min pojke håller INTE med) den är rosa, lila och orange och ja tycker den är så himla fin :)




Söndagen!


Hej!
Då är de söndag, vilket betyder jobb i morgon, gud va segt, varför måste helgen gå så himla fort, det är den 21 nov idag, vilket betyder att de snart bara är en måndag kvar till Jul! Jippi!

Idag så skall ja väl göra de jag alltid gör, pyssla, städa, se på film och kanske vika lite origami !

Hoppas ja kan få lagt upp lite fina kort sen :)

Kramar!

Testing

Jag är otroligt dålig på allt som har med datorer att göra, men har testat mig fram lite idag, googlat lite och lekt lite, och de verkar som om ja kommit ett litet steg på vägen :)



Origami


Då va klockan lite efter 4 och dagarna försvinner verkligen, kunde önska jobbdagarna gick lika fort, i går försvann dagern väldigt fort på jobb också, så de handlar väl om man har saker att göra eller inte, och igår va de som sagt kaos!
idag har de också varit fullt upp, vaknade vid 9, gick väl upp runt 10 och åt frukost och fixade i ordning lite små saker, vid 12 åkte vi till ett shoppingsenter och ja fick köpt 4 paket till vår adventskalender, vilket nu gör att ja har 10 st, så saknar bara 2, jippi!

Köpte också en bok till mig, en origamibok, med förklaringar till hur man viker och beskrivningar till över 60 modeller och dessutom fick jag med 123 papper i olika storlekar och färger, så testade med en gång ja kom hem och de va verkligen svårt, men super kul, fick sådana papper av min onkel när ja var liten, men lärde mig riktigt aldrig :( men har kvar en del av dem så de kan ju också användas, men de första ja gjorde va en fågel :)

Så här skulle den se ut:

Så här såg min ut :)

Så de va inte helt åt skogen, men de är svårt, svårt att få det helt perfekt och de är inga lätta beskrivningar, men om några dagar så klarar ja nog av en sån här

Denna är gjort av ett enda papper, och om ja inte mins fel så är alla orgami figurer lagade av ett enda papper :)

Har också hunnit städa köket, sitter faktiskt nu och väntar på att golvet skall torka och har gjort lite julpyssel, men de kommer nog i ett senare inlägg!
Kramar

Hoppade över Fredagen!


Som ni kanske märkte så hoppade ja över fredagen igår och de va faktiskt pga att ja hade så himla mycket att göra, va en galet kaotisk dag!
Kom till jobbet vanlig tid, men var själv, så trodde kanske de skulle bli mer än vanligt, men de va förnamnet, hade 13 nya mail som skulle göras och de bara fortsatta komma in under dagen, min första paus blev lunch som jag var tvungen att ta och då var klockan redan 13.00 sen så blev min andra vid 16.40 när ja var tvungen att gå från jobb om ja skulle hinna träningen, 104 mail skickade ja igår, galet om du frågar mig :)

Sen så var de rätt hem, packa kläder och ombyte och så rätt på träningen, vilket va väldigt roligt igår, fredagarna är den bästa dagen att träna på, men brukar aldrig blir så rolig träning som ja hoppas på, men igår va de som sagt riktigt kul! Men gick lite tidigare för skulle på bio och se HARRY POTTER :)

Bion va inte heller så bra som ja hoppats på, men de är inte filmen fel, utan de är egentligen boken, den är stundtals lite segare än de andra, men den va väldigt bra gjord, ja tycker bara den är lite sorglig, gillar inte när folk/djur dör, men de va väldigt mysigt att gå på bio, och var hemma runt 12, så han faktiskt inte skriva igår :)

Nu skall ja äta lite och städa och pyssla och kanske handla lite julklappar idag, spännande :)

KRAMAR och så hörs i sen!

Julfilmer i posten


Idag kom de packet till mig i  posten, 2 julfilmer som ja bestillt, eller en är en film och den andra är en julkalender,  julkalendern från 1995!

Har nog sagt de innan, men vi har tänkt spara på de svenska julkalendrarna, kanske inte alla, men de bästa ialle fall,  och minnen säger oss att denna va bra, återstår att se om vi har rätt

Först ut har vi:


Och så sist men inte minst,



I morgon är de Fredag, idag är de Torsdag

Nu börjar ja bli ganska klar för att gå hem, de har varit ok mycket att göra och jag känner att veckan börjar gå mot sitt slut!

Idag skall ja som sagt på tjejkväll, tror de kommer bli väldigt mysigt, innan dess så skall ja försöka att få lite saker gjort hemma, är alltid en massa som måste göras och inflr helgen så ser ja hells är de mesta är klart så att den kan användas till att bara ha det bra!

Har också varit inne och kollar lite mer på vår resa, kollar maten på hotellen och lite sånt, och jag längtar verkligen! hihi XXXXXXX Here we come! :)

Annars sker de väl inte jätte mycket, fortfarnde så tar julen stor plats i vardagen vilket bara är positivt och jag är också på jakt efter en ny kamera och de är ju faktiskt ganska roligt, inte att betala den, men att sen få den! :)

Vi hörs sen efter jobbet!

Kramar!

Här krossar de världsmästarna


Fick precis en link till en annons i aftonbladet, Portugal slog Spanien med 4-0 i vänskapskampen i Lissabon. :)




Läs hela artikeln på  Aftonbladet


Nu är de natten!


Nu skall ja gå och lägga mig! Är sjukt trött!
Varit på träning idag, först små tjejerna som var duktiga, vilket de nästan alltid är och sen så var de min egna träning och där kändes de som om jag var fast i en sån där film där man upplever samma sak gång på gång på gång, för de 2 timmarna var obehagligt långa!

Fick målt min spänst och den hade inte ökat mycket, 1,5 cm, så de är bara att träna hårdare där, nu har ja jag väl 43,5 cm, vilket inte är super farligt, den bästa i laget, Hanne har 50, och hon är kortare än mig så lyckas ja få så bra spänst kan ja flyga HÖGT upp i luften! :)

Men nu vill ja sova och i morgon är de torsdag, och de betyder ju att de snart är helg, och de är bara positivt!

Tänkte bara hylla Sverige lite, detta kortet är från i somras, på våran nationaldag


Kramar !

Hotell

Vi har bokat hotell, vi har bokat hotell, vi har bokat hotell!!! :)


Flyg

Vi har bokat flyg, vi har bokat flyg, vi har bokat flyg, JIPPI!!!


Mitten av veckan !

Då har de hunnit bli onsdag och de är ganska irriterande med tanke på att ja har fredagskänsla, men de har ja nästan varje dag numera :)

Igår så va vi och handla lite och sen lagade vi en väldigt god pizza, men parmaskinka och mozarella, min favorit faktiskt, till detta gjorde vi en römmedressing med lite olika kryddor i och på min hade ja också ruccola sallad, till detta blev de så klart Coca-Cola, pizza är en av de rätter ja måste ha Cola till annars så blir de inte perfekt :)

När vi var klara med maten kom elektrikern för att fixa värmen i badrummet som gått sönder och de gjorde han väldigt smidigt och de är redan varmt och gott där nu :)
Fick också en finare reguleringsdosa och den va dessutom bättre, är på i 20 minuter och av i fem minunter, bra så att den inte överhettas och bättre för elräkningen, så detta tackar vi för :)

Han va väldigt trevlig och kollade också på vår vind, vill nämligen bygga där uppe och för att kunna göra de så måste vi flytta ett gigantiskt elskåp ( alla måste ha tillgång till detta) vi hade gissat på att de skulle bli dyrt, men inte så här dyrt så de va en nedtur, MEN så fick vi ett annat förslag där mn låter de stå kvar men kopplar på en annan liten sak som blir huvugrejen och den kan man flytta och detta va ett bydligt billigare förslag och de enda negativa är då att skåpet står kvar, men de kan man ju bygga in på något fint sätt.

Och man kan inte få allt man vill här i världen, så denna lösningen skall vi nu undersöka noga och förhoppningsvis kan vi snart ta första steget mot att renovera vinden! JIPPI!!! :)

Efter detta så hade vi det egentligen bara bra, åt snacks och pratade och sen så förlorade ja min pojke till den onda världen av Xbox live och FIFA, så de va ett sämre slut på dagen, men vad skall man göra!

Idag så är de jobb så klart och när de är pause, så är det att leta resor, vi skall nämlinge förska att få till en weekend snart, säger inte var än, men när de är klart så skall ja avslöja hemligheten :)

Ha en fin dag så hörs vi!

Kramar


Klaga! :)

Vill att mina Modesty Blaise skall komma nu :(
Men de kommer säkert dröja super länge

Vill ha mina lediga dagar snart
Men de vet ja är länge kvar

Allt roligt är långt bort, de är inte bra de!

Lite roligt blir de nog denna veckan ändå !

Idag så skall ja ju va med min pojke och de är något av de bästa som finns! :)
I morgon skall ja träna och de är alltid kul när man väl tagit sig dit
På torsdag är ja bjuden på tjejkväll hos en väldigt snäll person, och de längtar ja massa till
På Fredag är de Harry Potter och de LÄNGTAR ja så till!
På lördag är de slapp dag
PÅ söndag är de slapp dag

Så kanske inte skall klaga så mycket på denna veckan, men ja är tjej och ja har rätt att klaga, de ligger nog lite i min natur :)

Vill ju till sommar och sol! Sommar och sol! Sommar och Sol! :)

The Blind Side


Titel: The Blind Side

Prod År: 2009

Skådespelare: Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron

Handling: Denna saga handlar om hur en fattig pojke utan hem hittar lyckan hos en rik kristen familj. De tar honom till sig och de hjälper honom med allt som han kan tänkas behöva. Sakta men säkert blir han en del av familjen och han lyckas också platsa i skolans fotbollslag där han pga av sin kroppsbyggnad och sin skyddarinstinkt blir en stor succè och lyckas han bara få upp betygen lite så kan han också bli antagen till en rad olika collage.

Omdöme: Jag älskade den verkligen, den va aldrig tråkig, men de va inte heller nervpirrande utan sorglig och glad på samma gång. Sandra Bullock gjorde en fantastisk insats så ja är inte chockad över att hon fick en Oscar för rollen och hela filmen bara utstråla lycka, de va inte de klassiska motgångarna hela tiden utan de va en ärlig och sann film och ja rekomederar den verkligen

Betyg: 5/6



Hej :)

Igår så tränade ja voleyboll! Först mina små tjejer och de gick väldigt bra och de verkade bli väldigt glada för muffins som de fick efteråt och ja tyckte de va så fina, va ganska stolt faktiskt :) bra redskap i köket kommer man lång med och då menar ja; Min köksmaskin, min tårt spatel, mina fina muffinsformar och min rosa karamellkräms liknande sak och sist men inte mins min pojke!
Tillsammans skapade vi mästerverk och de smakade gott med :)

Min träning efter gick väl sådär, gick ganska bra att sepla, va väl inte direkt bra, men fick till någon fin smash och så lite spel gick bra, däremot så hade ja väldigt ont i huvudet, så de va en del övningar ja hoppade över och tränade istället spenst och stryka, om de ger något återstår att se! :)

Träffade också min Farmor igår och de va väldigt mysigt, vi åt middag och fick pratat en del, de är inte så ofta som vi får tid själva, så de va positivt!

Idag så är de jobb så klart och sen skall ja hem och laga något gott till min pojke, vet inte vad än, men vet att han förtjänar de, så lyx skall de bli och de ser ja verkligen fram emot!

önskar er alla en väldigt fin dag och vi hörs sen, skall se om ja kan hitta lite roliga bilder att lägga upp sen, och har lovat att lägga ut receptet på mina bullar som vi baka i söndags!

KRAMAR


V.46

Hej!

Vi har nu gått in i vecka 46 :) spännande!

Som ni säkert redan märkt så lever ja på julen, och detta för att överleva den kalla och mörka vintern, va jag skall leva för efter julen har ja ingen anning om än, men ett projekt får ja nog hitta på!

Igår vakade vi ju hela dagen nästan och så avslutade vi den med affricana som nog kan vara min favorit rätt här i världen! :) Förklaringen nedan är så som ja gör den, nog inte grundreceptet!

Det är en currysås som är gjord på lök, äpple, curry, grädde, vatten, buljon och lite mer smått och gått, i den har man stekt fläksfile, så det blir som en liten gryta nästan :)

till detta har man kokt ris, hackad gurka, salta jordnätter, skivade bananer, inlagda mandaringer på burk och egentligen också syltlök!

Om ni någonsin vill prova så leta upp ett riktig recept och njut, för de smakar juvligt!

Jag fick också sett ca 5 avsnitt av Brother & Sisters och så bestillda ja två filmer från cdon, Ingen överraskning där inte :) Gårdagens köp var en svensk julkalender från 1995, Jul i Kapernaum och svenska filmen Tomten är far till alla barn! Så detta skall hamna i min julfilmssamling och än så länge är de bara dessa 2 plus; Nissarna på loven, Astrid Lindgrensjul, Bad santa och santa Claus, men de kommer mera :)

Har också letat upp ett recept på ett pepperkakshus som ja skall bygga och en sockerbitsborg, med andra ord, mer roligt pyssel till julen :)

HA EN SUPER FIN MÅNDAG!

KRAM

Bakdag


Idag har ja haft en bakdag :)

Först så städade jag i köket och sen så har VI bakat, först så började jag men de va så tråkigt så min ängel till pojkvän erbjöd sig att hjälpa trots att de inte är de roligaste han vet och enligt mig så hade vi en väldigt mysig dag i köket! Bakresultat blev muffins till mina små tjejer i volleybollen, tror nämligen att ja skrämde de ganska mycket förra veckan så tänkte fjäska lite för dom! :)

Det andra ja bakade va bullar, nästan som kanelbullar fast kringle liknande! Och när de kom ut så skulle man pensla sirap och vatten och så skulle man strö socker och kardemumma över :)

Cupcakes till mina fina U15 flickor! :)

Och detta är bullarna!

Så vad säger ni, visst är ja och min pojke otroligt duktiga på att baka :)

Kramar för idag! :)

Fars Dag!!


Hej!
Jag vill börja med att hylla tre 4 personer!

  1. Min far! Han är en sjukt speciell man och jag älskar honom så, underbar underbar pappa! I 23 år har han nu haft glädjen att ha mig som sin dotter :) Hoppas att han får en kanon dag på jobbet, och att han firas av sin familj idag, äldsta dottern ringer sen!

  2. Min morfar! Världens bästa morfar! :) Är så glad att han finns för att stötta och hjälpa mig och jag längtar tills vi ses igen ( hoppas att de blir ganska snart :)

  3. Min svärfar! För de första måste han hyllas för att han hjälpt till att skapa min sambo som är de bästa som hänt mig och sen så skall han så klart få hyllas för att han är en underbar person med massa värma och galet mycket humor i sig :)

  4. Min farfar! För 30 år sedan omkom min farfar på en oljeplattform som hette Alexander Kielland, de va en sorgens dag i min familj och ja hatar att ja aldrig fick chansen att träffa honom, men ja hyllar honom på fars dag och jag vet att det är många som tänker på honom och saknar honom extra mycket idag!

SÅ TACK ALLA PAPPOR!!!

Indiskt


Hej!

Då har man precis kommit hem efter att ha varit på indisk restaurang!

Först va de för drink hos ett vänpar och efter de tog vi oss ned till stan där vi hade bokat bord.
va en väldigt mysig kväll med otroligt god mat, för mig blev de tandori kyckling utan koriander och vitlöks nan bröd utan koriander som garnering ( för de dekorerade nämligen alla rätter med korander)
Till efterrätt blev de en mango lassi och då va de så trötta på mig att de serverade den UTAN koriander :)

Nu blir de ett avsnitt Brothers & sisters och lite godis, Mums!  :)

Sov gott, imorgon fortsätter nog mitt städande och pysslande!

Kramar

Modesty Blaise


Glömde berätta va jag bestillde igår :)
När ja va liten så hade pappa alla 10 samlingsböckerna med en serie om en tjej som heter Modesty Blaise och på något sätt så började ja läsa dessa och förälskade mig med en gång.
Vet inte va de va som fångade mitt intresse, men de va nog hela denna hjältekänslan som man har, en kvinnlig Robin Hood, hon hjälper de som förtjänar de och de andra krossar hon :) till sin hjälp har hon Willie Garvin som kallar henne Prinsessan och de två skulle dö för varandra vilken sekund som hellst.

Jag har läst pappas böcker minst 10 gånger och de är alltid lika spännande, så igår så gick ja in och googlade lite och hitta då att de är 95 äventyr som släppts och i England har de gjorts 20 volymer med ca 5 i varje, så jag tänkte att ja nog skall ha dem på engelska, på orginalspråket, så tog och bestillde de 5 första :)

src="https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2234536/images/2010/modestyblaise01_116962168.gif" alt="" />


Så nu längtar ja tills de kommer, fast de tar nog en 14 dagar ! :(

Kramar

Köket del 1


Hej!

Nu har ja precis kommit hem efter en timma ute! Jag och min granne har klippt våra buskar och bundit dem för vintern, vi har också matat fåglarna och packat ihop våra gemensamma utemöbler!
Så en timma ute idag va nog bra för kropp och själ, men blev så kall på fötterna av mina stövlar, brrr!

Har också börjat i köket, eller börjat och börjat, har varit där och städat i 3 timmar, så något borde ja ha hunnit fixa!

har inte så många bra bilder, glömmer alltid att ta, men har några!


Här har ni kökslåda 1 innan, som ni ser så är själva lådan så stor, så de är så mycket plats som inte utnyttjas och detta har irriterat mig ganska länge, så detta va mitt första projekt, och resultat blev följande:


Kökslåda 1 efter. Här har ja lagt en plast i botten och så har vi köpt 2 st kryddskåror från IKEA så att vi får en bättre plats till dem, vi har nämligen haft dessa i skåpet ovanför spisen, men efter att de satte in en fläkt har de varit ganska rörigt där inne och kryddorna har blivit gömda och de har helt enkelt inte varit bra.
Har också lagt in en mindre bestiklåda som de får precis plats i och satt in 2 zinkkrukor som ja fått av min tante, i dessa har ja decilitermått i den innersta och den yttersta är full av smörknivar, potatisskalare, äggvisp mm


Här har ni kökslåda 2 innan


och kökslåda 2 efter :)
Här har ja också lagt sådan plast i botten och så 2 andra bestiklådor, i första är de vispar, stekspadar mm och mellan dessa 2 ligger knivarna och knivvässaren och i den innersta så har ja lite allt möjligt faktiskt :)

Vi hörs sen :)

Kramar!

Lördag med snö!


Så då har lördagen kommit till mig och den tog med sig en massa snö, nedan följer bild på hur de ser ut hemma hos oss, Fullt av snö, mängder av snö! :) Jag brukar vara ganska negativ när de kommer till detta vita som trillar ner för himlen, men i år så tycker ja nästan de är fint, är nog pga min julkänsla som ja fortfarande har, men anledningen spelar ingen roll, ja är bara glad att snön inte förstör min vardag!
Igår så hade ja först tänkt träna, men under dagen gick de upp för mig ganska tydligt att de var omöjligt med tanke på huvudet och nacken, men en snabb tur till Living blev det, och där handlade ja en julklapp ( känns så skönt när man blir färdigt tidig) köpte också en ny badrummsmatta hemma, skall lägga ut bild på detta sen när ja städat och fått den på plats, sist men inte minst också en röd liten julduk :)

På vägen hem så övertalade ja också min pojke att ja skulle få springa in på IKEA och där hittade ja en massa bra saker, lite nya förvaringsmöjligheter till köket och dessa skall användas till min extream makeover som skall ske där idag :) sen 4 stora röda adventsljus, och kvistar och en vas, det sista va dåligt förklarat med de får nästan bara ses på bild sen för ja vet inte hur man beskriver det!
De sista som hamna i min vagn var pepparkaksdeg och packetpapper och dekorationer till att ha på paketen, så det blir nog väldigt vackert.

Så som ni säkert kan förstå är min dag full av saker som skall göras, ja skall göra dessa saker som är nämnda i inlägget och min pojke skall ta sig an garaget och tvätta och ställa undan våra utemöbler.

Vi skall också hämta 2 paket på posten ( julklappar som ja bestillt) och så skall vi nog en tur på stan, samt klippa ned buskarna i trädgården och mata fåglarna, för nu kommer snön och fåglarna måste få massa mat, kanske tom köpa en bättre fågelholk, men är nämligen inte så bra :(

Ha en fin dag, så återkommer ja, kan nog bli många inlägg idag om ja lägger ut allt ja tänkt, såg nämligen en super bra film i går som måste få en recension också!

Så mycket snö har vi :) Denna bilden är inte på vårt hus men vår utsikt!


Kramar!

Nu är de helg!

Nu är de snart helg mina vänner, för många är de redan helg! :)

i helgen skall ja bara ha de bra, äta gott, drcka gott ( och med de menar ja Coca-Cola) skall pyssla och dona hemma som vanligt, sätta upp lite shopping mål den närmsta tiden, tex ett lexington överkast :) och lite annat smått och gått, de har gått upp för mig att de finns alltid något ja vill ha :)
En system kamera står också högt upp på vår lista och självklart så är då Lexington överkastet högst upp på min lista, inte vår, väldigt viktigt att påpeka sådan saker nu när denna informationen går ut till allmänheten! :)

Så säger trevlig fredag och så hörs i mera sen :)

KRAMAR!

Fredagen kom ännu en gång!

Idag är ja på jobbet, men de är väldigt slitsamt, värre än ja trodde faktiskt, har otroligt ont i huvudet, men ja tror de beror på att de blev mycket med en gång, man har ju varit isolerad hemma i 3 dagar och då är de ju en stor omställning att vara ute bladn ljus, luft, att sitta vid en dator istället för att ligga i en soffa osv, plus att ja har en ganska lång backlog och den gör väl sitt på huvudverken! :(

Men de är inte många timmar kvar, de är snart helg, om nästan exakt 5 timmar, och då skall ja ta det lugnt, ja skall göra om liet smått i köket, för och efter bilder kommer komma upp, jag skall väl få ordning på de sista kvittorna och sen börja på ett nytt kapitel i inventeringen hemma, kanske ta kort på alla kläder i helgen, uff vilket stort projekt, och nej, de är inte för att ja har för mycket kläder :)

Håller också på att titta efter julklappar, både att ge bort och sådana som man kan önska sig i i julklapp :)

Och i morgon blir de nog en tur på stan och middag på kvällen och söndag slappa, för sen kommer de en ny vecka igen-

Måste tyvärr avsluta detta korta och ganska tråkiga inlägg, för huvudet säger nej, men återkommer senare!

Kramar!

Kvällen


Nu är de snart natten, burkar försöka lägga mig runt 11, så 1,5 timmar kvar av dagen ja kan njuta av!
I morgon är de jobb, kommer behöva ta de väldigt försiktigt med många små pauser eftersom mitt jobb innebär datorn till 99,9 %, men de skall nog gå bra! :)

Helgens projekt är att fixa till köket och få ordning på alla kvitton, håller nämligen på att fotografera alla och lägga in dem i excel filer och massa annat, tar kort på sakerna också och sparar de med, ett evighetsprojekt, men ett väldigt bra sådant. Tror de är väldigt bra att ha sådan koll på dem, de gör ja verkligen  :)

I helgen skall vi också ut med ett vänpar och äta middag, så de blir mysigt, blir Indiskt och de är ju aldrig fel :)

Tänkte bara lägga ut ett kort på hur de såg ut innan i badrummet, så att ni kan se skillnaden!


KRAMAR


:)


Hej igen :)

Mycket vila idag, har varit mycket vila de sista dagarna, för att bli frisk från en hjärnskaning så måste man nämligen hålla sig borta från datorer och för mycket tv, och då blir de ju helt plötsligt ganska tråkigt att vara hemma, inte läsa får man heller.
jag har fuskat lite dock, har haft tv på lite, men inte tittat på den konstant, utan mest lyssnat, eftersom ja har så många DVD boxar så kan ja de flesta, så criminal minds har varit mitt sällskap idag tex :)

i morgon så är de ny dag, då skall jag vara frisk, eller frisk är man kanske inte eftersom ja aldrig varit sjuk, men skall må bättre, kommer ha ont i huvudet ett tag, men de börjar bli bättre och de går nog bara ett håll från nu, åt de bra :)

Hoppas ni tyckte de va fint i badrummet, ja gillar de jätte mycket, blir glad varje gång ja ser de :)

Pratade precis med min pojke, kanske får en ny DVD box i dag, hihi  :)

Men nu ska ja vila från datorn ett tag till

Vi hörs i kväll eller i morgon!

kramar :)

På bättringsväg


Nu är ja på bättringsvägen, huvudet gör minde ont och nacken börjar mjukna upp lite, så om kort skulle ja vilje påstå att ja är tillbaka, tillbaka i vardagen och tillbaka med bloggandet :)
Har så massa att berätta, dessa dagarna har väl inte varit de mest givande i mitt liv, men de har fortfarande skett lite!

Jag fick som sagt plast av mormor i söndags som man sätter på fönstret och ja har inte fått ta de bästa korten men man får kanske en liten hum om hur de ser ut .
De är små bubblor/stenar i grått, ljust blått och vitt och detta gör att vi kan ha gardinen uppdragen i badrummet och får på så sätt större fönster och mer ljus.
De glittrar fint och de ser ut som små frostbubblor :)

Här kommer lite bilder i olika ljus





Nu måste ja gå och vila mitt huvud lite, men låter er njuta av de fina bilderna  :)

kramar



Skadad


Hej!
Så har man varit borta ett tag, och anledningen till detta var att ja fick en hjärnskakning i måndags :(
Eftersom ja en så duktig tränare, så har ja tränat mina små tjejer till att slå så himla hårt :)

Så under deras träning när ja stod och kollade och gav tips när de smasha så kom de en boll från ingenstans och träffade mig på höger sida av huvudet och så blev de svart, svimmade och sen dess har mitt huvud varit väldigt ömtåligt, och för att de skall bli bättre så får ja inte sitta vid datorn, därav detta korta inlägg jag nu skriver! :)

Men jag hoppas vara på benen snart igen :)

ha de bra så länge!

kramar!

Marstrand

Vi kom in på bröllop här på jobbet ohc kyrkor och vart man vuxit upp och vart man kan gifta sig utan att stå på väntelista och så kom ja på min kyrka där ja konfirmerat mig i och den är så fin och min ö. för bodde nämligen på en ö.. så varsågod, ja förgyller er måndag med en bild på min barndoms ö och mer om denna vackra ö kommer komma


Och bara för att förtydliga att om ja någonsin gifter mig så blir de inte i denna kyrakan men förhoppningsvis med samma präst :)

Kramar


Dollhouse S.2

Igår såg ja klart andra och sista säsongen av Dollhouse och de är en favorit till mig som skapat denna serien, Joss Whedon, även känd från Buffy and the vampire slayer

Titel: Dollhouse S.2

Prod år: 210

Skådespelare: Eliza Dushku

Handling: Serien utspelar sig i nytid och handlar om programerbara människor, också kallade Dolls.
Dessa skriver på ett 5 års kontrakt med ett stort forskningsföretag där de godkänner att de blir rensade på sin personlighet för att sen kunna programeras till den personligheten som företaget behöver för just de uppdraget, exempel på detta kan vara: gisslanförhandlare, mamma, brud, polis etc
En av dessa heter Echo och de är också hon som är historians huvudperson, hon kämpar mot de onda och mot sitt eget sinne för att återfå kontrollen över hennes kropp och för att stoppa the Dollhouse och dess livsfarliga teknologi.

Omdöme: Detta är inte en serie för alla, men jag som älskar sci fiction och hur den är gjord och desstuom älskar Joss Whedon, ja säger bara se den. Den är spännande, annorlunda och har en röd tråd genom hela kaoset!

Betyg: 4/6


V.45

Nu har vi startat en ny vecka, och de är som ni märker inte många dagar kvar på detta året, så snart går vi in i 2011, de är en ganska sjuk känsla med tanke på att man inte tänker på hur gamal man egentligen börjar bli!

För mig är en film som kom i början på 2000 ganska ny, men herregud, de är den ju verkligen inte, den är ju drygt 10 år gamal, och så tänker ja med mycket, de är läskigt hur åren går och man inte riktigt reflekterar över de!

Men måndag idag, och måndag är en dag full av träning, skall också se till att städa lite hemme eftersom elektrikern förhoppningsvis kommer i veckan och fixar vårt kalla badrum, och så skall min pojke köpa lamport till badrummet eftersom alla gått den närmsta tiden och de har därför sedan igår varit helt kolsvart i badrummet :)
I natt när jag var uppe så hade ja ficklmapa och helt plötsligt slog de mig att de kanske trodde de va en inbrottstjuv, så fick släcka ned och leta mig fram i mörkret!

Skall träna mina små tjejer idag och sen också träna mig själv lite, va de blir för mat tänkte ja överlåta till min pojke, får se vad han kan hitta på för kul

Fick dessutom vin på jobbet idag, va tydligen för att ja varit duktig, men säkert mycket för att ja är ny också och de vill att ja skall fortsätta vara ivirg, men de va trevligt att få, den hamnar i min vinsamling ( eftersom ja inte dricker rödvin så sparar ja på det och så blir de rikitgt gamalt och lyxigt sen, så kan ja dricka de den dagen ja kanske börjar gilla det :)

Men åter till diskussionen djur, man kan som sagt inte ha några djur i norge, så vad skall ja ta mig till? Jag älskar djur, ja måste ha djur, en liten mjuk och gossig kompis, mina fåglar är för tiden placerade hos mormor och morfar, detta för att de låter något helt sjukt och finns inte ork för de i en liten lägenhet, men snyft för att vara utan djur, så kommer nog gnälla om detta ett tag, men så får de va :)

Skall lägga ut en recension på Dollhouse snart, så vi hörs om inte alt för länge!

kramar

Sex and the City 2

Nu kommer recensionen av gårdagens film
Titel: Sex and the City 2

Prod år: 2010
Skådespelare: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon och Cim Cattrall

handling: Tjejerna fortsätter att leva sina liv i New York och 2 år har gått sedan förra filmen, Carry har en ny bok som skall släppas och dessutom verkar de va lite trubbel i förhållandet mellan henne och Big, Miranda sliter på jobbet medan Charlotte kämpar med 2 små barn samtidigt som hon oroar sig för att hennes man kanske kommer inleda en affär men barnflickan och Samantha gör allt för att inte åldras.
När de får erbjudandet om en gratis vecka i Abu Dhabi tackar alla ja i tron om att de skall lösa alla problemen, men de går kanske inte riktigt som de tänkt sig

Omdöme: Jag tycker att de va en otroligt dålig film, den gick knappt att se på den, och hade de inte varit för att ja hade så lite lust till annat så hade ja nog kunnat stänga av den. Ett tag tänkte ja att den kunde räddas för att den hade potential att bli en feel good movie, men inte ens de lyckades den med. Så personlig åsikt, icke bra!
betyg: 1/6

Natti!


Så, då har min pojke kommit hem från Sverige, han har varit hemma hos föräldrarna i helgen och de har varit väldigt tomt här måste ja erkänna!
Han kom dessutom hem med en gitarr på ryggen som han fått i present, så nu får vi bara hoppas att han lär sig spela också :)

I kväll har vi varit på restaurang och ätit middag, Big horn Steak House, va väldigt gott och precis va vi behövde, en 200g kött bit med potatis och bearnaisesås och Cola till de, Mums! :)

Jag har också sett klart Dollhouse , recension av denna kommer också senare, får sprida ut dem lite :)

I helgen fick ja inte så mycket gjort som ja hoppats på, men ja tror ändå att ja fått vilat ut mig lite, de återstår att se nu när veckan kommer och ja längtar redan till fredag, men de kommer väl inte som någon överraskning, kanske i morgon kan ja få lite ljus i badrummet också så att jag kan sätta upp platsen som ja fått av mormor!

Önskar en en trevlig kväll och en god natts sömn!

kramar!

Så var de Söndag igen!


Söndagen är kommen och de va då väldigt tidigt måste ja säga, irriterande!!
I morgon börjar en ny vecka och eftersom vi hade så mycket förra veckan så måste ja erkänna att de inte lockar speciellt mycket! Men de är väl en rutin som man bara måste acceptera, 5 dagar jobb, 2 dagar ledigt och så håller de på år ut och år in och ibland så får man en extra dag eller ibland så blir de lite semester.

Och nu är de ju inte jätte långt tills ja skall ha 3 dagar semester och när de ligger intill en helg blir de ju 5 dagar jobb, 2 dagar ledigt, 2 dagar jobb och så 5 dagar ledigt, helt underbart måste ja erkänna :)

Men tillbaka till Söndagen, nu skall ja stoppa i mig lite frukost hade ja tänkt och så blir de nog lite pyssel, blev inte så mycket igår, eller rättare sagt, de blev inget, jag googlade istället söta djur och så hittade ja en julklapp till min lillasyster så de kändes bra!

Idag så kommer de fönsterplast hem till mig, något som min mormor köpt, den heter bubbels och ser ut som droppar i blått, grått och vitt. De skall sättas på fönstret i badrummet eftersom vi har insyn där, idag har vi persienner som är nere hela tiden och nu när vi får upp detta så blir de mycket ljusare! Vilket passar super bra med tanke på att båda lamporna nu gått sönder där inne och att värmen gått sönder så att de är iskallt. En elektriker skall komma i veckan och titta på de, kostar säkert skjortan men värme de måste man ha!
De dumma med plasten är bara att ja inte får se de förren nästa helg eftersom de är mörkt när ja åker på jobb och mörkt när ja kommer hem! Men nästa lördag, de blir spännande de!

Då blir de nog också den efterlängtade turen till IKEA och denna gången har ja bett min pojke att vara lite mer positiv så att ja slipper stressa, för oftast vet ja exakt va jag skall ha, men denna gången så är de lite mer en "hitta bra lösningar tur" och inte mer en lista på saker man skall ha, så de kan ta lite extra lång tid, tur att de har en restaurang som man kan sätta honom i :)

och när man pratar om restaurang så är de kanske så att vi skall ut och äta idag, vi får se, men jag hoppas de, de hade verkligen varit mysigt och ett bra sätt att avsluta en fredag på :)

Jag och min pojke!

Kramar

kväll


Hej!
De blev ingen extrem städning idag i köket, eller har kommit en del på väg, men tänkte ta en tur till IKEA, men eftersom min pojkvän inte kunde köra mig idag, så blev ja så himla osäker på om ja hade lust, så tar de istället nästa vecka.

Planen är nämligen de att vi har väldigt mycket yta i lådorna som inte tas tillvara på, så har tänkt hitta lite smarta lösningar till de, men kanske en IKEA tur på torsdag :O

Blev i alle fall någon timmar på stan, fick köpt dekoration till adventsljusen, 1,2,3,4 i vit plåt som man trycker fast på ljusen, då de tror ja blir toppen, skall bara köpa 4 stora vackra ljus och lite mer att fylla upp fatet med, än så länge har ja bara lite kaffebönor och några kottar, och så klart de torkade apelsinerna som också skall få vara med.

Fick även inhandlat 5 av 12 presenter till min pojke och våran adventskalender, så de är otroligt bra eftersom de är så svårt att hitta saker till killar, och speciellt 12 st för 100 kr st, men som sagt 5 är klara och de va väl precis på kronan att de stämde med priset :)

Till mig blev de en bok, och som vanligt är de en engelsk fantasy bok, Torment av Laurel Kate


Och så var ja på Nille ( en sån billig butik kedja som finns i Norge med massa olika saker i) där köpte ja lite roliga julklapps dekorationer, de är de nämligen väldigt bra på att ha och för ett bra pris med, så vill man göra sin klappar extra fina, men inte vill att de skall kosta skjortan , så är de ett bra ställe att gå till!

Efter de handlade ja mig massa sushi och har nu ätit de och sett på Sex and the city 2, recension kommer senare!

Men kvällen är fortfarande ung, så har tänkt sätta på en serie som ja kan se på i bakgrunden och så är de nog pyssel som står på agendan eller kanske att lägga ett 1000-bitars puzzel, men har önskat mig ett sånt i julklapp så kanske skall vänta lite ..

Sitter också och drömmer om husdjur, fick reda på att en kompis förmodligen skall ha valpar på sin rottweiler, så min man blev så klart väldigt sugen på hund eftersom han bara älskar den blivande mamman, och visst är hon vacker..


Men vi får se vi får se, själv va ja i zoo butik och kolla in chinchillor, de va sjukt söta och roliga djur, men inte speciellt sällskapliga och de är lite synd och sen är de verkligen ett åtagande med tanke på att de lever en ca 30 år. Sen har ja kollar in Iller, men de lever väldigt kort och alla blir sjuka och dör av cancer och så är de ganska svåra att ha å göra med, och som ja skrev i går i Norge är de inte många djur förutom de vanliga man får ha och ja är lite exotisk av mig, så vi får vänta och se och leta vidare! :)

Men nu blir de pyssel och lite serie, CSI Miami tror ja minsann! :)

KRAMAR

Organisering av köket

Så idag håller ja som sagt på i köket, ganska stor projekt, men de är typiskt mig att börja med en liten sak och sen bygga på den att de till slut blir ett väldigt omfattande projekt!
så bara för de så måste ja nu fixa en massa saker innan ja kan fortsätta, jobbigt!!  :)
men ja återkommer senare med förklaring och kanske bilder :)
Kramar

Deprimerad

Blev helt plötsligt väldigt deprimerad och för första gången otroligt arg över att bo i Norge, för de gick precis upp för mig att INGA lite udda husdjur är lov att ha, så tack så himla mycket för det!!!!!

Fredagskväll


Så har man kommit hem från träningen och precis kommit ur en varm och skön dusch! :)
Idag så fick ja ett samtal från mannen i mitt liv och nu kanske ni tänker, va är de så sällan du pratar med din pojke i telefonen, och då svarar ja, att även då han är mitt allt, så finns de en annan kille som tar platsen som mannen i mitt liv och de är min lillebror på 9 år.

Så idag ringde han, han hade varit och handlat med pappa i stan, och ville att ja skulle gissa va han hade i knät, vilket ja så klart inte kunde, och där satt tydligen en liten grå tjej dvärghamster som han köpt för egna pengar, och jag blev så glad och stolt och de gjorde min dag. Jag önskar bara av hela mitt hjärta att ja hade fått va där och dela denna glädjen med honom, ja hade velat se lyckan i hans ansikte och jag älskar verkligen den här pojken, han kommer göra underverk på jorden och han är en kanon kille!

Så stort grattis till min lillebror och hans nya hamster som kommer heta Roxy ( tror han är så länge i alle fall)

lägger med bild på 2 dvärghamstrar men detta är INTE min brors, så fort ja fått mms på detta så kommer de också upp på bloggen :)


KRAMAR

Fredag

Så då var de fredag igen, och som ni märker har de inte blivit mycket skrivande idag och de beror på att vi haft möte på jobbet sedan 8 i morse och så gemensam hamburgarlunch på en restaurang i närheten coh så ytterligare lite möte och så nu slutligen dags att jobba lite så man inte har världens backlog på måndag!

Men dagen går fort, och de gillar ja ialle fall, nu är klockan snart 4 och de betyder att ja kan ta mig till träningen och slita ut mig lite inför min kommande slapphelg!

Igår så hittade ja dessutom på ett träningspass som ja kan göra hemma för att öva på lite spänst och sånt, de tar ca 20 minuter och blir ganska lagom, så då har ja volleybollen och  utöver de har ja också 2,5 timmar i veckan med spänst och lite mage/rygg träning, div 2 i volleyboll, here i come! :)

Som sagt så fick ja sex and the city 2 igår, så de kommer nog bli lördagssysslan, men ja har lite mer helguppgifter som skall göras!

- Måla en pall som ja har tänkt ha i köket
- Städa köket, och då menar ja sanera och sortera
- Packa ner en del saker i källaren som vi inte använder
- Slänga allt som kan slängas
- Kanske handla lite julklappar :) hihi
- Ha de toppen!

Så de va kort om min helg, men nu tänkte ja ta de sista krafterna på att få bort så mycket som möjligt innan helgen.

vi hörs sen

Kramar





Wallander - Afrikanen


Som ja nämnde i förra inlägget, så såg vi en film i tisdags, ytterligare en Wallander-film så klart :)
men inte nr 4, för den har vi sett ganska nyss, men för er som vill veta så heter den: Mörkret 

Titel: Afrikanen

Prod År: 2005

Skådespelare: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Ola Rapace

Handling: En man hittas död på ett tåg i Polen, men de visar sig att själva mordet skett i Ystad, och blir därför en sak för Kurt Wallander. Hans team måste nu jobba med att försöka lösa mordet och inte bara låta en oskyldig man hamna i fängelse, samtidigt är de val i Sverige och politiken är inte alltid en dans på rosor.

Omdöme: Detta var tyvärr inte heller en stor favorit hos mig, den va bra gjord, men den va lite för lite spännande och de är nästan ett måste i Wallander-filmerna, så tyvärr blir de inget bra betyg på denna heller.

Betyg: 2/6



KoNsT

Nu har ja och min pojke ätit taco och slappat lite framför tv:n, med andra ord allt är som vanligt hemma hos oss :)
Idag va de en del att göra på jobbet så blev kvar en halvtimme extra, men fick löst de och då känns de ju alltid bra, men är de inte typiskt att de är helt tomt från tre till 5 på fyra och sen så är de en kris, jag säger bara, är de inte alltid en :)
Men kom hem i hyfsad tid och fick också handlat lite gott till helgen och så klart en film som ja kan mysa med, Sex and the city 2 :)
Apropå film så har ja glömt att göra en recension på en film ja sett, så den kommer efter detta inlägg, de är inte lätt när man har ser så många filmer, men eftersom de är min stora passion här i livet så får man ta det.

Imorgon har vi en massa möten på jobbet, men skall ha gemensam lunch ut av bygget och de låter väldigt roligt, så vi får hoppas att de blir de också, så kanske dagen går fort och helgen kommer fortare.

Har också mailat en trädgårdsbutik som vi köpt utebuskar från för att få lite vinter tips och fick en väldigt fin beskrivning på exakt hur de skulle klippas och om de skulle bindas osv, så de är va jag kallar väldigt bra service, så bor du i Oslo trakten så rekommenderar ja Hageland i Lørenskog det gjorde precis min dag lite gladare :)

Men ikväll tänkte ja bjuda på något som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen att måla och ja hoppas att ja kommer få lite tid till detta i helgen. I somras va ja på en modeteckningskurs vid Tillskärarakademin i Göteborg och det var en otroligt positiv upplevelse och att varje dag bara få måla och vara kreativ är nog min stora dröm.
Däremot så tror ja inte riktigt ja passade in eftersom ja är lite mer precis än många av de andra som var på kursen och mycket mer enkelriktat, inte riktigt en sån person som bara kladdar och sen kan kallad de ett konstverk, utan ja måste ha en klar ide och de måste genomföras på en bra sätt och resultat måste va bra, och detta säger ja inte som en positiv sak, men de är sån ja är :)

Men ja fick ialle fall testat mig lite, så tänkte bjuda på några smakprov från min vecka i Göteborg

Uppgiften här var att teckna stor och om ni ser bilden nedan så förstår ni nog lite mer

Detta är sådan typ av teckning ja gillar, inte att den skall var stort, men få färger, klara färger, svarta markerade linjer och lite overkligt, som en serieteckning.

Detta är en teknik som kallas kroki, här har ja fått en minut på mig att måla av en naken äldre dam, och sen flyttade hon sig till ny position så fick man i minut där osv. Resultat blev en massa tanter som drar i en pinne :)

Här har ja hittat en bild i en tidning/bok och så har ja gjort en tekniskskiss, så för att kunna sy den är det egentligen bara den som behövs.

Samma sak här, bara att detta är en kavaj.

Mitt färdiga projekt, Där de första bilden är min moodboard som bara är tankar och ideèr. Den andra bilden är den tekniska skissen och med lite tygprover och den sista är min modeillustration, den behöver egentligen bara ge ett intryck, men precis som ja så blev min lite strikt, men ja gillar den.

Så det va de från mig idag! :)

Hörs i morgon!

kramar!

Linda


Tänkta bara ja skulle presentera er för min kompis Linda! :)



Linda på Party


Jag och Linda, för LÄNGESEN :)


Fredagkänsla

Idag är ja säker på att de är fredag, eller ja är ju inte säker eftersom jag är tillräckligt smart att veta att de är torsdag, men hela känslan är fredag, sista dagen för veckan, en lång skön helg som väntar osv, att detta på ett sätt då är en dröm, är väldigt deprimerande :(

Igår så va de som sagt match och idag så har ja lite ont i ryggen på höger sida, träffade bollen lite fel när ja slog, så får nog gå hem och vila de sen, men annars så var de en helt vanlig kväll, somnade vid 12 och vaknade vid 6 med snozzade som vanligt för länge, så behövde springa till tåget, ingen stor överraskning där inte.

Jag är fortfarande väldigt julglad i dag, så mina tankar går åt allt som har med julen att göra, hur jag skall göra min adventsljusstake, för pga av min mamma så kan ja aldrig mer ha vanlig enkel med vanliga stearinljus, utan ja måste ha stora och tjocka och de måste va pyntat med band och kaffebönor och allt annat kontsigt hon hade, så tack mamma för att du gjort julen lite svårare :) hihi!!
Så i år flyttar ja nog ut adventsljusstaken till hallen, har nämligen ett marokansktrökbord där som ja har ljus på, så de blir nog perfekt för mig iår!

Självklart så skall ja göra egna julkort, så de blir lite av helgens projekt och nästa vecka skall ja iväg på IKEA och se va för roliga jul saker de fått in och så skall ja också handla presenter till en adventskalender som vi har, förra året fick ja en present varje år, detta året tänkte ja bara vara snäll och föreslå att vi kunde ta varann dag och självklart va de en super ide.. .hmmm.. fattade han inte att man i de läget skall säga: 
- Nej älskling, jag vill att du skall få ett paket varje dag för att du är så söt och snäll, ja behöver inte, men tack för att du erbjöd dig.
Med andra ord, lär er av mina misstag :)

Men ja hör av mig lite senare! :)

Ha de toppen!

kramar!


Seger


Då har ja precis kommit hem efter hemmakamp mot Vina, och till vår stora glädje så blev de seger.
3 raka set tog vi, vilket betyder att vi har tre vunna 3 sets kamper, och för er som inte vet volleybollreglerna så är de bäst av fem kamper som gäller, där de första 4 set går till 25 och de sista till 15, och vi vann då tre raka set till 25, Grattis Skjetten Volleyboll Damer! :)

Men ja tror kanske ja slog upp min skadade axel lite, inte bra, de är bara att bli bättre på att använda mitt rehab band hemma!

Nu följer lite bilder:

Vina och Skjetten i time-out

Vy Ha, min lilla linslus :)

Siri och Ingrid

Kathrine och Vy Ha

Anna :)

Vi saknar Hanne, Tina och Isabel som var super duktiga och hjälpte oss vinna denna match!

Så ett stort tack till er alla och ett stort tack till vår tränare Gro :)

Kramar

Liten Prinsessa

Lägger ut en bild på en liten prinsessa :)


Julen kommer

jag lovade ju att återkomma med min plötsliga julkänsla och i år så skall ja njuta av julen, av förberedelsernda och av allt annat som hör julen till.


Julklappar:
Har börjat spåna på lite klappar att ge bort och har faktiskt till min stora glädje bestillt två st idag :) hoppas att de kommer göra 2 väldigt glada! Har väl räknat ut att ja har ca: 12-14 st att köpa till i år, så att två är klara är bara helt, helt perfekt, kan ju inte lägga upp bilder på de ja köpt eftersom de kan hända att personerna i fråga läser bloggen, så de får komma efter julen, då skall mina julklappar läggas upp :)

ledigt:
Jag kommer inte ha ledigt runt jul, är ju ny på jobbet så är inte riktigt de dagarna man får första gången och sen så har ja bestämmt mig för att pröva en ny sak detta året.
Jag hat bett om ledigt några dagar innan julen, i samband med en helg, vilket gör att ja får lite egen tid hemma, förhoppningsvis med min pojke om han får ledigt och så kan ja göra allt de som man faktiskt inte hinner vid julen .Eftersom de då handlar om famillje och de är ofta ganska mycket stress med resor fram och tillbaka och alla traditioner som man har som ofta krockar med andras traditioner mm. De lediga dagarna är våra till att skapa egna traditioner och till att göra de som man vill göra på jul (och sjävklart är detta sååå mycket viktigare än va de är för min pojkes skull, men hoppas han ställer upp)

Min morfar skall nog också hit än sväng snart, och då har han lovat att ta med sig svensk julskinka, vörtbröd och senap, för ni förstår att i Norge så har man ingen typsik svensk jul, och den svenska julen är väldigt viktigt för mig. Tror också att han får köpa med julmust till min bättre hälft, ja är som ni säkert förstått en Coca-Cola tjej och har aldrig riktigt gillat julmust ( iallefall inte som ja kommer ihåg)


Julgran:
Julgranen kostar bara massa pengar, man ser den väldigt lite om man åker bort, den tar tid att klä, den barrar och den är sen omöjlig att slänga när julen är över och varje nyår bestämmer ja mig för att detta är sista året med gran och varje år , månader innan jul så hittar ja på argument för varför ja skall ha en gran, och nu så tänker ja bara att ja inte ens behöver hitta på argument, granen hör julen till, och ja skall ha en :)


Så låt nedräkningen börja, de är nu bara: 51 dagar kvar till julen! :)






Mitten på veckan

Vi har nu kommit till onsdagen, onsdagen är en dag full av hopp, för de betyder att när dagen är klar, så har man avklarat den största delen av veckan och hur kan de kännas fel?

Själv gillar ja onsdagar för att jag har träning, jag älskar ju att träna, men jag skall inte ljuga och påstå att ja aldrig vill skippa de, för de vill ja, många gånger, speciellt med tanke på att vi har så sen träning.
Men idag, idag är de annorlunda,för idag har vi seriekamp, och de är ju sjukt roligt, men jag kan lova att jag är nervös.

Första turneringen som ja var med mitt damlag på var en mardröm, ja hade bara spelat i några veckor ( hade spelat i flera år innan, men hade ett upphåll ganska länge) och så kastades ja in i detta och ja kommer ihåg att ja gömde mig i ett oklädningsrum och ringde min pojkvän och beklagade mig för att ja bara ville hem..

Idag så är ja där 3 dagar i veckan, mitt lag är helt underbart och de skall mycket till för att ja skall missa en turnering eller match, så trots att nerverna är med så är de en så positiv känsla att ja aldrig skulle byta bort det, så håll tummarna för oss i kväll :)

Denna bilden är på 3 ur mitt lag och är tagen på just min mardrömsturnering i Aske förra året



Idag så fick ja ganska mycket julkänsla, jag skall berätta om detta lite senare, men först skall ja ta hand om lite saker, så jag får återkomma :)

Kramar!


Bra dag att heta Malin


Idag va en rolig dag att vara mig, och de va en rolig dag att titta i sin brevlåda, för följande tre saker hade hittat sin väg hem till just mig.

Brothers & Sisters s.4


Väldigt väldigt efterlängtad måste ja erkänna, denna har ja förbestillt från cdon.no för länge sen och för några dagar sen kom den in för försäljning och då skickade de ut den med en gång, så idag förgyller den min vardag :)
Är dock lite kluven om jag skall se klart Dawson`s Creek först eller börja med denna asap :)

Andra saker som hade kommit var följande två bokar:

Första är Wallander samlingboks nr 2, eftersom ja köpte tre lösa filmer till min pojke när han fyllde år och de är 3 filmer i varje boks, så var ju de toppen, så Wallander nr 2, välkommen hem i samlingen! :)


Sist men inte minst kom också, Wallander samlingsboks nr 3


Med andra ord, vi(jag) har å göra ett tag framöver :)

Nu skall ja se ett avsnitt Dollhouse och ta mig en varma koppen, och när min pojke är klar med träningen, blir de middag och så klart en Wallander film, men skriver mer snart!

Kramar!!

Slut på dagen

Nu är dagen snart slut och ja skall dra mig hem :)
Ute är de ett förfärligt väder, nästan så att ja måste ta ett kort på det sen och lägga upp, inte säker på att ni vill se hur tråkigt väder de är.. Vi får se vi får se!

Men vi hörs senare, ha en fin eftermiddag tillsvidar!

kramar

Pensionärsjävlar

Så nu fick man en liten skrattattack här på morgonen, nästan så ja börjar gråta!
Såg ett litet klipp från en ny serie på kanal 5 som ja inte viste om, Pensiänärsjälvarna och de va sjukt kul, de är min typ av humor, helt klart! Nu har ja ju inte sätt hela programmet än så kan inte lova för mycket, men de verkar lovande!

Älskar när personer chokar, att gamla står och klottrar på väggarna och alla de saker som många unga gör utan att bry sig, och hur hade du inte reagerat om du sett 2 pensionärer stå och skriva fick you cop vid bussen? :)

Jag har tron på denna serien och längtar tills ja kommer hem så jag får se hela :)

Är de något som sett den?

kramar

Clementin

Jag äter massa clementiner i dag och bara för att hedra något av de enda positiva med vintern så kommer nu en liten historia.

Clementinen skapadas 1902 genom en korsning av mandarin och pomeranse. Nament härrör (ja jag tar texten från wikipedi, jag använder inte sådana ord i verkligheten) från upphovsmannen Pierre Clèment, en algerisk präst


Idag är de Tisdag, vilket betyder att ja inte har träning och kan därför vila upp mig lite ikväll, något som är väldigt välförtjänt, ja kan också vila upp mig inför våran match på onsdag vilket är ett måste! :)
Så idag har ja inga stora planer, jag skall jobba som en flitig liten arbetsmyra och sen skall ja hem och pyssla lite i lägenheten, kanske göra den lite mysig nu i höstmörkret med lite ljus och så skall ja väl hitta på en middag till mig och min pojke. Vi har en mssa kyckling kvar från igår, så kan nog mycket möjlight bli en pasta och kycklingrätt, spännande spännande!

Hoppas att ni får en toppen dag, så hörs vi :)

Kramar!


Kvällen



Nu är de natten och nu är de kvällen!

idag la ja märkte till att de blivit väldigt väldigt mörkt ute tidigt, och självklart vet ja ju att de beror på vintertiden, men de gör de inte mindre deprimerande.
Så nu allihopa har vi några otroligt mörka månader framför oss, låt oss skåla för detta!!!!

Idag har de varit volleyboll, och en väldigt tung träning, men samtidigt roligt och de är ju de viktigaste!
På onsdag har vi hemma kamp, så de va också skönt att få gå igenom allt de vi är dåliga på en extra gång :)

jag har också fått en present i dag en liten makapär som man använder till att hacka grönsaker


visst är den fin? denna skall bli väldigt kul att få testa, kanske får göra en grönsakssoppa i mogon :) hihi!

Så tack så otroligt mycket du anonyma välgörare!

kramar / Malin

Blommor

Jag har inte varit helt i toppform sista tiden, och för att försöka muntra upp mig så stod de en sak på bordet idag när ja kom hem..
BLOMMOR !!!
Visst va de fina? så nu står de i vårat vardagsrumms fönster och bara är vackra! :)
Nu skall ja springa på träning, hörs sen!
kramar!

My Episodes


Ville bara lägga ut en liten bild som visar hur mycket tid ja spenderat framför serier, och detta mina vänner, är alla serier som ja har hemma på DVD, så utöver dessa kan man lägga till många många mer! :)



hihi

Kramar

Såg att de inte var så lätt att se, men den totala tiden är: 3 månader, 1 vecka, 1 dag och 18 timmar :)


V.44

Ny vecka, och det betyder inte många veckor kvar till julen, helt galet om du frågar mig :)
Igår somnade ja väldigt tidigt, men är allt annat än utvilad pågrund av det, så att man kan ta igen sömn det är verkligen inte möjligt!

har tyvärr ingen fantasi just nu, så jag önskar er bara en väldigt fin måndag och så hörs vi senare!

För att förgylla måndagen så lägger ja med kort på min lilla syster, världens bästa lillasyster :)





kramar!



RSS 2.0